Liity verkostomme!

Demokraattinen tasavalta Kongon

EU, Yhdysvallat, Kongon demokraattinen tasavalta, Sambia ja Angola allekirjoittivat sopimuksen Lobito-käytävän laajentamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU on sopinut uudesta merkittävästä strategisesta kumppanuudesta kriittisten raaka-aineiden arvoketjuissa Kongon demokraattisen tasavallan ja Sambian kanssa.

Se allekirjoitettiin Global Gateway Forumissa, joka pidettiin Brysselissä 26. lokakuuta.

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan "Lobito Corridorin" edelleen kehittämisestä yhdessä Yhdysvaltojen, Kongon demokraattisen tasavallan, Sambian, Angolan, Afrikan kehityspankin ja Africa Finance Corporationin kanssa.

Kuljetuskäytävä yhdistää Kongon demokraattisen tasavallan eteläosan ja Sambian tasavallan luoteisosan alueellisille ja maailmanlaajuisille kauppamarkkinoille Angolassa sijaitsevan Lobiton sataman kautta.

Yhteisymmärryspöytäkirjassa hahmotellaan eri osapuolten välistä yhteistyötä ja määritellään roolit ja tavoitteet Lobito-käytävän kehittämiselle. Kumppanuus hyödyntää taloudellisia resursseja ja teknistä osaamista nopeuttaakseen kuljetusreitin kehitystä, mukaan lukien investoinnit digitaaliseen saatavuuteen ja maatalouden arvoketjuihin, jotka lisäävät alueellista kilpailukykyä.

Yhteistyössä keskitytään kolmelle alueelle: liikenteen infrastruktuuriinvestoinnit; toimenpiteet kaupan, taloudellisen kehityksen ja kauttakulun helpottamiseksi; ja siihen liittyvien alojen tukeminen osallistavan ja kestävän talouskasvun ja pääomasijoitusten edistämiseksi näissä kolmessa Afrikan maassa pitkällä aikavälillä.

"Lobito-liikennekäytävä on pelin muuttaja alueellisen ja maailmanlaajuisen kaupan vauhdittamiseksi", sanoi komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Mainos

"Lobito-käytävä ja kumppaneiden vahva omistajuus on esimerkki Afrikan strategisen kumppanuuden muutosvoimasta", Urpilainen lisäsi.

Täysin toiminnassa olevan rautatielinjan tavoitteena on parantaa Sambian, Angolan ja Kongon demokraattisen tasavallan vientimahdollisuuksia, tehostaa tavaroiden kiertoa ja edistää kansalaisten liikkuvuutta.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan käytävä edustaa merkittävintä liikenneinfrastruktuuria, jota Yhdysvallat on auttanut kehittämään Afrikan mantereella sukupolvessa ja lisää alueellista kauppaa ja kasvua sekä edistää yhteistä näkemystä yhdistetystä, avoimesta pääsystä. rautatie Atlantin valtamereltä Intian valtamerelle.

"Lobito-käytävä ylittää Kongon demokraattisen tasavallan, Sambian ja Angolan välisen rautatieyhteyden. Tämä uusi yhteys vahvistaa useita toimialoja, kuten raaka-aineita ja maataloutta. Itse asiassa Angola voi olla avainasemassa alueen elintarviketurvan turvaamisessa Lobito-käytävän kautta. ", sanoi Angolan talouden koordinoinnista vastaava valtioministeri José de Lima Massano.

USA:n ja EU:n investointikumppanuus yhdistää taloudelliset resurssit ja teknisen taitotiedon Lobito-käytävän kehittämisen nopeuttamiseksi, mukaan lukien käynnistämällä toteutettavuustutkimukset Sambian ja Angolan välisen uuden vihreän kentän rautatielinjan laajentamisesta, parantamalla kriittistä infrastruktuuria Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja investoimalla digitaalinen pääsy ja maatalouden arvoketjut, jotka lisäävät alueellista kilpailukykyä.

Välittömänä seuraavana askeleena Yhdysvallat ja EU tukevat hallituksia alustavien toteutettavuustutkimusten käynnistämisessä uuden Sambia–Lobito-rautatien rakentamiseksi Itä-Angolasta Pohjois-Sambiaan. Lobiton satama Angolassa Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Sen lisäksi, että Lobito Corridor tarjoaa pienemmän hiilijalanjäljen vaihtoehdon perinteiselle tieliikenteelle, se voi lyhentää keskimääräistä matka-aikaa 30 päivästä vain kahdeksaan, koska rautatie ohittaa ruuhkaiset tiet, raja-asemat ja satamat, joita kohdataan eri reiteillä, Afrikan raportin mukaan. .

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa