Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

Äänestä eläimiä: eläinten hyvinvoinnin asettaminen EU-vaalien ytimeen

SHARE:

Julkaistu

on

Eurogroup for Animals -järjestön Äänestä eläimiä -kampanjan tavoitteena on asettaa eläinten hyvinvointi tulevien EU-vaalien ytimeen. Kampanja rohkaisee Euroopan parlamentin jäsenehdokkaita sitoutumaan eläimiin ja samalla tiedottamaan kansalaisille näiden vaalien merkityksestä eläinten hyvinvoinnin edistämisessä Euroopassa, auttamaan heitä valitsemaan ehdokkaita, jotka jakavat heidän arvonsa, ja kannustamalla heitä äänestämään. 

Euroopan parlamentin jäsenehdokkaita kannustetaan allekirjoittamaan a lupaus ilmaisevat selkeän sitoutuneensa työskentelemään eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi, jos heidät valitaan Euroopan parlamenttiin (EP). Kymmenestä kysymästä koostuva lupaus koskee muun muassa elävien eläinten kuljetuksia, eläinperäisten tuotteiden tuontia, vesieläinten hyvinvointia, ei-eläintieteitä ja villieläinten suojelua.

Ottamalla lupauksen ehdokkaat sitoutuvat edustamaan EU:n kansalaisten vaatimuksia paremmasta eläinten hyvinvointia koskevasta lainsäädännöstä. Euroopan kansalaiset ovat vaatineet voimakkaasti EU:ta tekemään parempaa eläinten hyväksi. Kuusi kymmenestä onnistuneesta eurooppalaisesta kansalaisaloitteesta liittyy eläinten hyvinvointiin, joista 1.5 miljoonaa kansalaista on pyytänyt Turkista vapaa Eurooppa, ja 1.4 miljoonaa pyysi siirtymistä häkittomat järjestelmät. Viimeinen Eurobarometri osoitti, että yli yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta uskoo, että tuotantoeläinten hyvinvoinnin suojeleminen on tärkeää, kun taas ylivoimainen enemmistö ilmaisi pidettyjen eläinten paremman suojelun tärkeyden koko niiden elinkaaren ajan.

Valituilla europarlamentaarikoilla on toimivalta viedä eläinten hyvinvointia koskevia kysymyksiä eteenpäin pyrkimällä varmistamaan, että se pysyy EU:n asialistan painopisteenä, olemalla äänekkäästi käsiteltävissä asioissa ja äänestämällä eläinten edun mukaisesti. Kuluvan vaalikauden aikana monet parlamentin jäsenet ovat tuoneet esille kriittisiä kysymyksiä, kuten eläinten hyvinvointia koskevan lainsäädännön julkaisemisen viivästymisen, elävien eläinten kuljetusten ja turkistarhauksen kauhistuttavan luonteen.

Myös valituilla edustajilla on mahdollisuus liittyä mukaan Intergroup hyvinvointi ja suojelu Eläinten, joka tarjoaa Euroopan parlamentin jäsenille puolueiden välisen foorumin, jossa he voivat keskustella ja vaihtaa näkemyksiä eläinten hyvinvointikysymyksistä sekä käynnistää ja edistää asiaan liittyviä aloitteita EP:ssä. 

Äänestä eläimiä kampanjasivu on käännetty kaikille EU:n virallisille kielille, ja kansalaisia ​​rohkaistaan ​​lähettämään edustajilleen viesti, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan lupaus. 

"Euroopan parlamentin jäsenet voivat toimia katalysaattoreina parempaan eläinten hyvinvointia koskevaan lainsäädäntöön. Äänestä eläimiä koskeva lupaus on sitoumuksemme tehdä kaikkemme varmistaaksemme, että Euroopan komissio esittää kunnianhimoista lainsäädäntöä kriittisissä asioissa, jotka vaativat paljon huomiota. Jos saan yleisön luottamuksen, lupaan jatkossakin nostaa nämä asiat työni ytimeen ja edustaa kansalaisten vaatimuksia tehdä enemmän tässä suhteessa. Kannustan muita Euroopan parlamentin jäsenehdokkaita ottamaan lupauksen", kommentoi Niels Fuglsang, Euroopan parlamentin jäsen (S&D, DK).

Mainos

"Koska niin monet EU:n kansalaiset vaativat lisätoimia eläinten hyvinvoinnin alalla, Euroopan parlamentin on edustettava näitä etuja edistääkseen kaivattua edistystä. Tämä kampanja tarjoaa sekä kansalaisille että Euroopan parlamentin jäsenille mahdollisuuden muodostaa instituutio, joka pitää eläimiä työnsä ytimessä”, Kommentoi Reineke Hameleers, toimitusjohtaja, Eurogroup for Animals.
Äänestä Eläimet-ehdokassivua
Äänestä Animals Citizens -sivua

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa