Liity verkostomme!

Tupakka

Miksi EU:n tupakoinnin torjuntapolitiikka ei toimi?

SHARE:

Julkaistu

on

65 prosenttia Euroopan unionin tupakoijista uskoo, että EU:n päättäjät eivät ota huomioon vaikutusta tupakoitsijoihin päättäessään tupakkaa ja nikotiinia sisältävistä tuotteista. Lisäksi 66 % aikuisista Euroopassa on samaa mieltä siitä, että EU:n ja WHO:n kaltaisten organisaatioiden pitäisi keskittyä enemmän haittojen vähentämiseen kannustamalla tupakoitsijoita käyttämään vähemmän haitallisia tuotteita sen sijaan, että he yrittäisivät lopettaa tupakan käytön kokonaan, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell..

Povaddon julkaiseman uuden tutkimuksen tulokset osoittavat, että eurooppalaiset hyväksyvät laajalti sen, että savuttomat vaihtoehdot, kuten sähkötupakka ja kuumennettu tupakka, ovat järkeviä tapoja lopettaa tupakointi ja että EU:n tulisi harkita huolellisesti mahdollisten verojen vaikutusta tupakointiin. niitä. Kaksi kolmasosaa (66 %) eurooppalaisista kyselyyn vastanneista aikuisista uskoo, että tupakoitsijoita voidaan kannustaa vaihtamaan tieteellisesti todistettuihin vaihtoehtoihin verottamalla näitä tuotteita alhaisemmalla verolla kuin savukkeita, mutta silti tarpeeksi korkealla, jotta nuoret tai tupakoimattomat eivät rohkaise niitä käyttämään.

Riippumattoman yleisen mielipidetutkimusyrityksen Povaddon Philip Morris Internationalille (PMI) suorittama kysely, joka kattoi yli 14,000 13 aikuista XNUMX EU:n jäsenvaltiossa ja Ukrainassa, osoittaa, kuinka eurooppalaisilla on vahvat mielipiteet siitä, miten hallitusten tulisi kohdella näitä tuotteita. kansallisella tasolla ja koko EU:ssa:

o Aikuisille tupakoitsijoille tulisi antaa täsmällistä, tieteellisesti perusteltua tietoa siitä, että savuttomat vaihtoehdot savukkeille ovat vähemmän riskialttiita kuin tupakoinnin jatkaminen, vaikka nämä vaihtoehdot eivät olisikaan vaarattomia (69 %).

o Hallitukset voivat auttaa parantamaan kansanterveyttä tukemalla politiikkaa, joka kannustaa aikuisia tupakoitsijoita, jotka eivät lopeta kokonaan, siirtymään innovatiivisiin savuttomiin vaihtoehtoihin, jotka voivat olla vähemmän haitallisia kuin tupakoinnin jatkaminen (67 %).

o EU:n tulisi omistaa aikaa ja resursseja tupakoinnin lopettamiseen rohkaisemalla kaikkia tupakoitsijoita joko lopettamaan kokonaan tai siirtymään tieteellisesti perusteltuun, vähemmän riskialttiiseen vaihtoehtoon (67 %).

"Nämä tutkimustulokset viittaavat siihen, että poliittisten päättäjien ja heidän hallitsemiensa ja edustamiensa kansalaisten välillä on ero tupakkapolitiikan suhteen", sanoi Povaddon presidentti William Stewart. "EU:n poliittinen lähestymistapa näyttää keskittyvän enemmän epärealistiseen tavoitteeseen, nikotiinin käytön täydelliseen poistamiseen."

Mainos

Sitä vastoin, hän kertoi minulle, yleisö kaikkialla Euroopassa on laajalti vastaanottavainen tupakan haittojen vähentämiseen, ajatukseen ihmisten siirtymisestä savukkeista näihin tieteellisesti todistettuihin vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin, kuten sähkösavukkeisiin, suullisiin nikotiinipusseihin tai lämmitettyyn tupakkaan. Tuotteet.

Ongelma on poliittisissa päättäjissä. ”He katsovat sitä joko-tai-tilanteena, joko tupakoit tai et polta. Se on hyvin vanhentunut ajattelutapa, koska siinä on jotain välissä, on vaihtoehtoisia tuotteita… joita ei ollut saatavilla 20 vuotta sitten. Kun yleisö oppii yhä enemmän näistä tuotteista, he ovat itse asiassa hyvin vastaanottavaisia ​​tälle ajatukselle, jonka mukaan [tupakoitsijat] yksinkertaisesti rohkaistaan ​​luopumaan tuotteesta, jonka he tietävät olevan haitallisimpia, eli savukkeita.

Tutkimuksessa mitattiin myös asenteita salakuljetettujen ja väärennettyjen savukkeiden laittomaan kauppaan, joka johtui korkeiden verojen kiertämisen houkuttelusta. Tutkituissa EU-maissa 60 prosenttia ihmisistä pitää laitonta kauppaa ongelmana omassa maassaan.

"Yleisö saa vitsin laittomasta kaupasta", William Stewart kertoi minulle. He tietävät, että laiton kauppa vaikeuttaa tupakoinnin vähentämistä yleisesti, se ei todellakaan auta suojelemaan nuoria tupakoimiselta, he tietävät, että se voi aiheuttaa rikollisuutta ja turvallisuusongelmia.

Tutkituista neljästätoista maasta viisi, jotka todennäköisemmin sanovat, että maallaan on ongelmia laittoman kaupan kanssa, Kreikka, Liettua, Kroatia, Romania ja Ranska. Erityisesti ranskalaiset ovat oikeassa huomatessaan, että heidän maassaan on ongelma, joka on riistäytynyt hallinnasta.

”Ranska on todella Euroopan ongelmalapsi laittoman kaupan suhteen. He menettävät valtavan määrän verotuloja”, William Stewart selitti. Vuonna 2021 väärennettyjen savukkeiden kulutus kasvoi 33 prosenttia, mikä on EU:n korkein määrä.

"Ranska on edelleen EU:n suurimmat laittomat markkinat, ja sen kokonaiskulutus on 15 miljardia laitonta savuketta. Sen osuus savukkeiden kokonaiskulutuksesta on 29 %, vuonna 13 se oli vain 2017 %. Ranskaan kannattaa kiinnittää huomiota, koska se on suurempi maa, jolla on suurempi talous ja siksi se erottuu erityisen ongelmallisena”, hän lisäsi.

Hän kuvaili Ranskaa maaksi, joka näyttää unohtaneen tupakkapoliittiset tavoitteensa, koska ministerit "jatkavat korkeampien verojen käyttöönottoa kerta toisensa jälkeen", oletettavasti sekä tulojen kasvattamiseksi että tupakointiasteiden vähentämiseksi. "He eivät saavuta kumpaakaan näistä. Tupakointiasteet eivät ole laskussa, ja koska laittomat markkinat ovat kasvamassa, he eivät todellakaan saa mitään hyötyä suuremmista verotuloista.

”Myönnän täysin, että tupakka-asiat eivät ole ihmisten tutkalla. He eivät ajattele sitä kovin usein, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi tärkeä asia. Lainsäätäjien ja päättäjien on helppo jättää huomiotta yleisön suhtautuminen asiaan, koska he eivät ole kovin äänekkäitä asiasta.

– Voimakas tupakanvastaisuus ja ajattelu, että siitä voi saada poliittisia pisteitä, on hyvin vanhentunutta poliittista ajattelua. Siinä oli totuus yleisesti ottaen, ehkä 20 vuotta sitten. Tupakkateollisuutta kohtaan oli paljon vihamielisyyttä ja vihamielisyyttä, varsinkin 1990-luvulla, ehkä 2000-luvun alussa… mikä siirtyi enemmän ambivalenssiin.

Ongelma, William Steward toisti, on se, että poliittisten johtajien ajattelu ei ole edennyt. ”He ovat jumissa kaksi vuosikymmentä menneisyydessä ja ajattelevat, että tupakanvastaisuus tuo heille poliittisia pisteitä. Tosiasia on, että yleisö suhtautuu melko avoimesti siihen, että tupakkapolitiikkaan tarvitaan jonkinlainen toisenlainen lähestymistapa.

”Maapallolla on miljardi tupakoitsijoita, ja todellisuus on, että miljardi ihmistä ei aio lopettaa tupakointia milloin tahansa elämämme aikana. Meidän on etsittävä vaihtoehtoisia ratkaisuja ja lähestymistapoja.

Hän näkee vaihtoehtoiset tuotteet ainoana toteuttamiskelpoisena keinona saavuttaa tupakoinnin vähentämisen terveyshyötyjä ja torjua laitonta kauppaa. ”Kun ihmiset alkavat kuluttaa tuotetta halvemmalla, miten aiot saada heidät takaisin laillisille markkinoille? Puhumme savukkeista pitkälti, kun puhumme laittomista markkinoista, jos niitä voidaan kannustaa enemmän tai vähemmän haitallisiin vaihtoehtoihin, joissa verotusero on jonkin verran, toivoa voisi olla”.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa