Liity verkostomme!

terveys

Maailman liikalihavuuden päivä - Alliance Against Obesity

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

"Ruvinteita vääristävän politiikan hylkääminen. Integroidun tieteidenvälisen lähestymistavan puolustaminen".

Professori Carruba (Milanon yliopisto): "Liikalihavuus on sisällytettävä olennaisiin hoitotasoihin."

Professori Paganini (Competere.Eu): "Kuluttajien ruokatietoisuuden lisääminen. Välimeren ruokavalion tasapainon kiireellinen uudelleen löytäminen."

Milano, 4. maaliskuuta 2024 – "Liikalihavuus on kasvava globaali haaste, jota usein luonnehditaan näkymättömäksi epidemiaksi, joka vaikuttaa yli miljardiin ihmiseen maailmanlaajuisesti, joista 380 miljoonaa on alle 15-vuotiaita. Epidemian vakavuus on sellainen, että vuoteen 2030 mennessä saatamme todistaa eliniän odotteen lyhenemistä. liikalihavuuteen liittyviin komplikaatioihin - ilmiö, joka on ennennäkemätön ihmiskunnan historiassa. Ennusteiden mukaan liikalihavien määrä voi nousta vuoteen 2035 mennessä 4 miljardiin, mikä on lähes puolet ennustetusta maailman väestöstä." Tämän hälyttävän lausunnon antoi tänään Maailman liikalihavuuspäivänä Michele Carruba, Milanon yliopiston lihavuuden tutkimus- ja tutkimuskeskuksen (CSRO) kunniapuheenjohtaja ja Peter Paganini, Competere - Kestävän kehityksen politiikan johtaja.

Carruba ja Paganini ovat johtavia hahmoja International Alliance Against Obesity -järjestössä, joka kokoontui ensimmäistä kertaa 19. tammikuuta Milanon yliopistossa avatakseen sarjan kansainvälisiä symposiumeja liiallisesta aliravitsemuksesta.

"Nykyään liikalihavuutta ei luokitella omaksi sairaudeksi", Carruba selittää, "mutta se on tiiviisti kietoutunut lukuisiin ei-tarttuviin sairauksiin, jotka ovat yksi tärkeimmistä maailmanlaajuisista kuolleisuuden syistä."

Alliancen tekemien tutkimusten mukaan tämän kriisin taloudellisen veron arvioidaan olevan lähes 2 biljoonaa dollaria, kun ei oteta huomioon tuottavuuden heikkenemiseen ja leimautumisen yhteiskunnallisiin seurauksiin liittyviä tappioita.

Mainos

"Tämän skenaarion edessä", toteaa Paganini, iFood: Escaping Food Ideologyn kirjoittaja, "on ilmeistä, että nykyiset kansanterveyspolitiikat eivät ole vielä tuottaneet toivottuja tuloksia. Viittaan erityisesti yksinkertaistettujen ravintoarvomerkintöjen käyttöönottoon, kuten esim. Nutriscore ja veropolitiikka, joka kohdistuu runsaasti sokeria ja tyydyttynyttä rasvaa sisältäviin elintarvikkeisiin. Nämä toimenpiteet rajoittavat vahingossa valinnanvapautta ja heikentävät ruokavalion monimuotoisuutta, samalla kun ne halventavat tiettyjä ravintoaineita puuttumatta liikalihavuuden monimuotoisiin syihin."

Alliance väittää, että liikalihavuus on monitekijäinen ongelma, johon vaikuttavat lukemattomat tekijät, mukaan lukien genetiikka, aineenvaihdunta, elämäntapa ja psyykkinen hyvinvointi. Tämä monimutkaisuus korostaa yhden koon ratkaisun puuttumista ja korostaa integroidun lähestymistavan tarvetta, joka kattaa tasapainoisen ravinnon, aktiivisen elämän ja vankan ravitsemuskoulutuksen, joka edistää kriittistä ajattelua ja tietoisuutta.

Paganinin mukaan kiireelliset toimet ovat välttämättömiä "terveyskeskeisen kulttuurin viljelemiseksi, joka arvostaa tasapainoa pakottamisen edelle ja tarjoaa tien ulos tästä kriisistä. Ihmisten kouluttaminen tasapainoisen elämäntavan tärkeydestä vaatii aikaa ja omistautumista, mutta se on välttämätöntä tulevien sukupolvien varustamiseksi kohdata lihavuuteen liittyvät haasteet. Missiomme on ajaa politiikkaa ja aloitteita, jotka tukevat ravitsemuskasvatusta ja samalla laajentavat ravitsevien elintarvikkeiden ja aktiivisten elämänvaihtoehtojen saatavuutta kaikille."

Tässä monitieteisessä kehyksessä syntyi Alliance against Obesity, jota johti yli 30 tiedemiestä eri tieteenaloista, jotka edustavat yliopistoja eri puolilla Eurooppaa. Tämän syntymässä olevan tiedeyhteisön tavoitteena on pakottaa laitokset tunnustamaan liikalihavuus monitahoisena ongelmana, mikä kokoaa eri alojen tutkijat, tutkijat ja ajattelijat käsittelemään yhdessä liiallisen aliravitsemuksen vitsausta.

"Liikalihavuutta ei pidä tulkita ruoansaannin säätelyn puutteeksi, vaan sairaudeksi, joka johtuu energia-aineenvaihduntaa ja ruoankulutusta säätelevän homeostaattisen järjestelmän epäsäännöllisyydestä. Tiede vahvistaa lihavuuden olevan hoidettavissa oleva ja ehkäistävissä oleva sairaus. Ympäristötekijöiden, psykologisten ja geneettisten tekijöiden monimutkainen vuorovaikutus huomioon ottaen sen käsitteleminen edellyttää integroitua monitieteistä lähestymistapaa, joka sisältää psykologista tukea, farmakologisia toimenpiteitä tai äärimmäisissä tapauksissa kirurgisia toimenpiteitä. Nykyään meillä ei kuitenkaan ole tarpeeksi lääketieteellistä apua ammattilaisia, jotka pystyvät ratkaisemaan lihavuusongelman tehokkaasti. Siksi on välttämätöntä perustaa uusi lääketieteen erikoisala, joka on omistettu tämän sairauden hallintaan. Liikalihavuuden lisääntyessä hälyttävää vauhtia, nopeakin puuttuminen vaatisi vähintään vuosikymmenen ajan, jotta riittävän asiantuntevien lääkäreiden kohortti Toimimatta jättäminen ripeästi uhkaa tehdä kansallisesta terveydenhuoltojärjestelmästä taloudellisesti kestämättömän. Yhteenvetona totean, että on ensiarvoisen tärkeää tunnustaa liikalihavuus sairaudeksi ja sisällyttää se olennaisiin hoitotasoihin (Lea).

Kuva Louis Hansel on Unsplash

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa