Liity verkostomme!

liikenne

Itseään päivittävien autojen markkinat ovat 700 miljardia dollaria vuoteen 2034 mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

IDTechExin raportin "Software-Defined Vehicles, Connected Cars and AI in Cars" mukaan ohjelmiston määrittämien ajoneuvojen (SDV) ja tekoälyautojen markkinoiden arvo on yli 700 miljardia dollaria vuoteen 2034 mennessä, mikä edustaa noin 20 prosenttia maailmanlaajuisista automarkkinoista. 2024-2034. Tämä summa voidaan hankkia useilta alueilta, kuten kuukausittaisista yhteystilauksista, palkkioista ajoneuvon sisäisistä maksuista ja kertaluonteisista ohjelmistopäivityksistä. Auton sisäisten yhteyksien, sisäisten laitteistoominaisuuksien ja kuluttajien maailmanlaajuisen siirtymisen myötä tilausmalleihin liittyvien parannusten ansiosta ohjelmistopohjaisten ajoneuvojen markkinoiden odotetaan kasvavan 34 prosentin vuosivauhtia vuosina 2023–2034, kirjoittaa James Falkiner, Technology. IDTechExin analyytikko.  

Nykyään suurin osa SDV-tuloista tulee yhteyksien myynnistä palveluna. Samalla tavalla kuin matkapuhelinoperaattorit veloittavat datapalveluista, auto-OEM-yritykset tekevät yhteistyötä eri alueiden matkapuhelinoperaattoreiden kanssa tarjotakseen matkapuhelinverkkoa ajoneuvoissa. Tämä Internet-yhteys palvelee kaikkea ajoneuvon sisäisestä navigoinnista ja OTA-ohjelmistopäivityksistä (jota Tesla käytti säästääkseen miljardeja dollareita äskettäisessä takaisinkutsussa) yksinkertaisesti Wi-Fi-yhteyden tarjoamiseen iPadeille tai puhelimille. käytettäväksi ajoneuvossa.

Tämän palvelun hinta vaihtelee alueittain; Esimerkiksi Tesla, yksi SDV-markkinoiden johtajista, veloittaa tällä hetkellä 10 puntaa Isossa-Britanniassa tai 10 dollaria Yhdysvalloissa "Premium Connectivity", joka avaa musiikin suoratoiston, ajoneuvon Wi-Fi-yhteyden ja jopa karaoken! Kun yhä useammat ajoneuvot, joissa on "itse ajavia" ominaisuuksia, kuten Fordin BlueCruise tai Teslan Autopilot, yleistyvät, IDTechEx ennustaa, että autonvalmistajat alkavat tuottaa merkittäviä tuloja näistä ominaisuuksista.

Edistyneet ajoavustusjärjestelmät (ADAS) ovat jo yleisiä uusimmissa ajoneuvoissa, ja ne mahdollistavat laajan valikoiman tutka-, kamera- ja joskus LiDAR-antureita ja jotka toimivat sisäänrakennetuilla tekoälylaskenta- ja -näköjärjestelmillä. Vaikka jotkin näistä järjestelmistä ovat lakisääteisiä uusissa ajoneuvoissa joillakin alueilla, kuten automaattinen hätäjarrutus (AEB) EU:ssa, muut järjestelmät, jotka tekevät ajokokemuksesta rentouttavamman, voidaan veloittaa kuukausittaisena tilauksena.

IDTechExin tutkimuksen mukaan autonvalmistajat voivat veloittaa jopa 50 % enemmän tason 3 autonomiasta (itsenäinen tietyissä olosuhteissa) verrattuna tason 2 autonomiaan (osittainen automaatio, kuljettaja edelleen hallinnassa). Ford veloittaa tällä hetkellä Yhdysvalloissa 75 dollaria kuukaudessa tason 2 ajoteknologiastaan, BlueCruisesta, joka on saatavilla heidän Mustang Mach-E -ajoneuvoissa. Euroopassa Ford veloittaa vain noin 25 euroa kuukaudessa maasta riippuen, mikä osoittaa SDV:n hinnoittelun vaihtelua ja joustavuutta.   

Vuoden 2023 lopulla Mercedes ilmoitti yhteistyöstä maksupalveluntarjoajan Mastercardin kanssa tarjotakseen ajoneuvon sisäisiä maksuvaihtoehtoja esimerkiksi polttoaineen maksamiseen. Biometrisen todennuksen (sormenjälkitunnistimet tai kasvoskannerit) suojattuna ajoneuvon sisäisistä maksuista saatavat palkkiot voivat olla huomattava prosenttiosuus SDV-tuloista. IDTechEx puhui IAA Mobility 2023 -tapahtumassa JPMorgan Mobility Paymentsin, JPMorganin ja Volkswagenin yhteisyrityksen kanssa, jossa keskusteltiin ideasta tehdä autosta pohjimmiltaan pyörillä oleva luottokortti samalla tavalla kuin Apple Pay sallii puhelimen toimia luottokortti. Vaikka tämän ominaisuuden saatavuus on tällä hetkellä rajoitettu, IDTechEx odottaa tämän ominaisuuden hiipivän vähitellen ajoneuvoihin ja yleistyvän uusissa ajoneuvoissa vuoteen 2029 mennessä.  

Kiistanalaisin ohjelmiston määrittelemä ajoneuvon ominaisuus on käsite Hardware as a Service. Modernissa ohjelmistolla määritetyssä ajoneuvossa olevien satojen mikro-ohjainyksiköiden sekä autoliitäntöjen ansiosta autonvalmistajat voivat poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön tietyt järjestelmät ajoneuvossa etänä. Tämän laitteiston avulla asiakkaat voivat ostaa ja avata ajoneuvoon sisältyviä ominaisuuksia, jopa oston jälkeen, ilman että heidän tarvitsee käydä korjaamolla tai jälleenmyyjällä. Esimerkiksi BMW peruutti hiljattain päätöksen veloittaa kuukausittain lämmitetyistä ohjauspyöristä.

Mainos

IDTechEx ennustaa, että tulevaisuudessa asiakkaat voivat jopa tilapäisesti parantaa ajoneuvojensa suorituskykyä tai valikoimaa tai maksaa kuukausitilauksen korkeamman hevosvoiman mallista, joka palautuu perusmalliin, jos asiakas päättää, että korkea suorituskyky ei ole ei heille. IDTechEx ennustaa, että vuoteen 2034 mennessä keskivertoasiakas kuluttaa hieman alle 75 dollaria kuukaudessa ajoneuvon ohjelmistoihin liittyviin ominaisuuksiin kuukausimaksujensa lisäksi. Arvoa nostaa suhteellisen pieni osa asiakkaista, jotka maksavat satoja kuukaudessa autonomisista autoista. ajoominaisuuksia, reaaliaikaisia ​​liikennetietoja tai personointivaihtoehtoja.

IDTechEx-raportti "Software-Defined Vehicles, Connected Cars, and AI in Cars 2024-2034" sisältää yksityiskohtaisen analyysin ohjelmiston määrittämistä ajoneuvoista, jossa tarkastellaan keskeisiä teknologioita, trendejä, analyyseja koko arvoketjussa, tärkeimpien toimijoiden analyysit ja rakeisia markkinaennusteita. 
 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa