Liity verkostomme!

ruoka

Hämärä yritys?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailman tonnikalamarkkinoiden arvo on yli 34.6 miljardia puntaa. Maailmanlaajuisesti käytetään erilaisia ​​tonnikalanpyyntimenetelmiä. Tärkeimmät niistä ovat vapapyynät, joissa tonnikalaa pyydetään yksitellen, ja isoverkkomenetelmät, joita käytetään usein Fish Aggregating Devices (FAD) rinnalla – rakenteet, jotka jäljittelevät luonnossa esiintyviä ilmiöitä (kuten kelluvia puunrunkoja), jotka keräävät kaloja yhteen ja helpottavat niitä. ottaa kiinni. Yleensä yritykset käyttävät jompaakumpaa tekniikkaa, mutta eivät molempia.

Intian valtameren tonnikalakomissio (IOTC), YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön suojeluksessa perustettu hallitustenvälinen järjestö, vastaa tonnikalan ja sen kaltaisten lajien suojelusta ja hoidosta Intian valtamerellä.

John Burton on World Wise Foodsin (WWF) perustaja, puheenjohtaja, johtaja ja enemmistöomistaja. Iso-Britanniassa on tonnikalaa useille suurille jälleenmyyjille ostava ja markkinoiva yritys, mukaan lukien Tesco, Sainsbury's, Marks & Spencer (M&S), Aldi ja Whole Foods. . Pääomistajana hän omistaa yli 75 % World Wise Foodsista, mikä antaa hänelle merkittävän määräysvallan. Hän on myös yksi perustajista, entinen puheenjohtaja ja tällä hetkellä Yhdistyneessä kuningaskunnassa rekisteröidyn IPNLF-säätiön (International Pole and Line Foundation) edunvalvoja. Tällä tavoin ehdotetaan, että Burton käyttää asemaansa sekä IPNLF:ssä että WWF:ssä omien liiketoimintaetujensa edistämiseen.

Esimerkiksi IPNLF:n väitetään käyttävän vaikutusvaltaansa tarkkailijana IOTC:ssä edistääkseen WWF:ää. Kenian osavaltion kalastusministeriön entisen johtajan ja Kenian IOTC:n entisen päällikön Harrison Charo Karisan mukaan IPNLF varmistaa, että ihmiset ymmärtävät vapakalastusta, jotta se voidaan hyväksyä ja vakuuttaa rannikolla. valtioita. "

Nämä rannikkovaltiot tukevat IPNLF:ää ja vastineeksi Burton tukee niitä kaupallisesti kannattavalla tavalla. WWF:n toiminta keskittyy rannikkovaltioihin, kuten mm

Malediivit on pieni viejä Isoon-Britanniaan, mutta on selvää, että WWF pyrkii kasvattamaan markkinaosuuttaan IPNLF:n kautta lobbaten pylväs- ja linjateollisuuden hyväksi.

Lisäksi Adnan Alin, IPNLF:n entisen johtajan ja edunvalvojan sekä Horizon Fisheriesin nykyisen johtajan (WWF:n tärkein Malediivien tonnikalan toimittaja), mukaan Burton perusti IPNLF:n "edistääkseen WWF:ää, ja siksi hän halusi saada tämän hänen hallinnassaan olevan vapakalastuksen eksklusiivisuuden ja sitten osallistu, koska se on erittäin hyvää bisnestä."

Mainos

Tämä näyttää viittaavan malliin, jossa IPNLF vaikuttaa IOTC:n edustajiin rajoittamaan kalojen yhdistämislaitteita osana sen pyrkimyksiä edistää vapakalastusta, mikä puolestaan ​​hyödyttäisi WWF:ää.

IPNLF:n edunvalvoja Urs Baumgartner väitti: "Hän [Burton] sanoi: "Minun täytyy luoda brändi, jotta ihmiset näkevät eron kaupassa", ja sitten supermarketit tietävät, että he voivat asettaa toisen hinnan... se on miksi hän [Burton] loi hyväntekeväisyysjärjestön".

IPNLF:n kalastuskonsultti Roy Bealey vahvisti, että toimittajat "liittyvät jäseniksi nimenomaan saadakseen taloudellista hyötyä omille yrityksilleen", he "maksavat pelkästään ollakseen yhteydessä meihin". Bealeyn mukaan nämä yritykset voivat sitten käyttää IPNLF-logoa tuotteissaan ja hyödyntää yhteyksiään IPNLF:ään, jolloin sen jäsenet voivat hyötyä IPNLF:n hyvästä maineesta kaupallisen hyödyn saamiseksi.

FAD-kalastuksen vastaisilla IPNLF-ehdotuksilla on myös suuria vaikutuksia Yhdistyneen kuningaskunnan kuluttajamarkkinoihin, koska vain 7 prosenttia maailmanlaajuisesta tonnikalasaaliista pyydetään vapailla. Esimerkiksi IPNLF kannattaa valtameren laajuisen FAD-sulkemisen toteuttamista ja FAD-laitteiden määrän vähentämistä, joita voidaan ottaa käyttöön ja käyttää. Jos FADSille asetetaan merkittäviä rajoituksia, pylväs- ja linjatuottajat, kuten WWF, näkevät odottamattomia voittoja tällaisesta markkinamuutoksesta. Yhdessä dokumentoidussa tapauksessa, jossa Länsi-Afrikassa määrättiin väliaikainen FAD-kielto, kuukausitasolla tukkuhinta nousi bonitin osalta yli 2 % ja keltaevätylän yli 1 %.

Vaikutukset erityisesti brittiläisiin kuluttajiin olisivat jyrkästi nousevia kustannuksia ja heikentäisivät kohtuuhintaisen tonnikalan saatavuutta heikentyneen saatavuuden vuoksi. Blue Marine Foundation korostaa karua todellisuutta: 69 % brittiläisistä kuluttajista kuluttaa säännöllisesti tonnikalaa, ja 22 % luottaa tonnikalasäilykkeisiin viikoittain. Kesäkuun 22 ja kesäkuun 23 välisenä aikana Yhdistyneen kuningaskunnan asukkaat käyttivät 408.5 miljoonaa euroa 61,012 XNUMX tonniin tonnikalaa, mikä merkitsi sitä maan toiseksi suosituimpana merenelävänä lohen jälkeen. 

Suurempi saalis, erityisesti halpojen tonnikalalajien, kuten boniitin, osalta, joka on Yhdistyneen kuningaskunnan vähittäiskauppiaiden johtava laji, on ratkaisevan tärkeää köyhyydessä elävien ihmisten ruokkimisen kannalta. Vapa- ja siimalla pyydettyyn tonnikalaan siirtyminen maksaa monet tärkeästä proteiinilähteestä, ja maalla olevat vaihtoehdot aiheuttavat poikkeuksetta suurempia hiilikustannuksia planeetalla.

Lisäksi nuottalaivastojen vakaammat saaliit parantavat kymmenien tuhansien työntekijöiden työturvallisuutta sekä kehittyneissä että kehitysmaissa. Tämä työturvallisuus on tärkeä paikoissa, kuten Mauritiuksella ja Seychellit, mutta myös Isossa-Britanniassa, jossa vuoden 2022 kalastusraportti osoittaa alan taantuvan. FAD:t ovat kriittisiä maailmanlaajuisten hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteiden ylläpitämisessä samalla kun turvataan miljoonien taloudellinen ja elintarviketurva.

Vaikka tonnikala on palannut Yhdistyneen kuningaskunnan vesille viime vuosina, Yhdistynyt kuningaskunta on tonnikalan nettotuoja ja on edelleen suuri tonnikalan tuoja maailmassa. Yhdistyneen kuningaskunnan merikalastuksen vuosiraportin 2022 mukaan suurimmat tonnikalan viejät Isoon-Britanniaan olivat Ecuador, Mauritius ja Seychellit. Kaksi viimeksi mainittua Intian valtameren maata tuhoutuisivat FAD-lajien merkittävistä rajoituksista, ja tosiasiassa vain 16 IOTC:n 30 jäsenmaasta äänesti FAD-kalastuksen kieltämisen puolesta Intian valtamerellä. 

https://www.imarcgroup.com/tuna-market#~:text=The%20global%20tuna%20market%20size,3.4%25%20during%202024%D2032

 https://www.iss-foundation.org/a bout-issf/wh at-we-publish /2023/03/08/issf-re port-85-of-globa I-tu n a-catchcomes-from-stocks-at-healthv-levels-ll-requires-stronger-

https://ipnlf.org/wp-content/uploads/2023/11/Joint-Position-Statement-lOTC-Special-Session-on-FADs-.pdf

https://www.mintecglobal.com/top-stories/fad-ban-supports-firm-west-african-tuna-prices

 https://www.bluemarinefoundation.com/wp-content/uploads/2023/11/BMF TunaBlindspot-1.pdf

https://assets.publishing.service.gov.uk/media/654e277cceOb3a000d491530/UK Sea Fisheries Statistics 20 22 101123.pdf

 https://www.gov.uk/government/statistics/u k-sea-fisheries-annual-statistics-report-2022/section-4-

https://fiskerforum.com/iotc-in-turmoil-over-fad-ban-vote/

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa