Liity verkostomme!

ympäristö

Ilmastonvallankumous Euroopan metsätaloudessa: Maailman ensimmäiset hiilivarastopuistot Virossa

SHARE:

Julkaistu

on

Virolainen kestävän kehityksen startup Green Deal, joka kuuluu Skovest-verkostoon, on käynnistänyt metsätalouden vallankumouksen kehittämällä uuden menetelmän tehokkaampaan hiilen sitomiseen. Tämä innovatiivinen lähestymistapa parantaa metsien mahdollisuuksia sitoa hiiltä, ​​mikä edistää maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamista ja parantaa ekosysteemien tasapainoa. Ensimmäiset tällä menetelmällä hoidetut hiilipuistot perustetaan Keski-Viroon.

EU on asettanut tavoitteeksi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 55 % vuoteen 2030 mennessä ja istuttaa 3 miljardia puuta lisää. Green Dealin kehittämä hiilivarasto tukee tätä tavoitetta. Hiilipuiston ensimmäiset hiilipuistot istutetaan tänä vuonna 27. huhtikuuta, ja yli 10,000 XNUMX kasvia yli viiden hehtaarin alueella.

Ensimmäisessä vaiheessa perustetaan kolme Carbon Parkia. Maailman ensimmäisenä nimetyt Carbon Parkit tulevat omistamaan Skovest Network -yhtiöt Eesti Metsameister Virosta ja Privatais Mežs Latviasta. Kolmas perustettava puisto on yhteisöpuisto (Green Deal Carbon Park), joka on avoin kaikille (https://www.carbonreserve.earth/). Näiden puistojen luominen osoittaa satojen ihmisten aloitteen maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Eesti Metsameisterin toimitusjohtaja Tauno Trink korostaa hankkeeseen osallistumisen tärkeyttä: "Tämä ei ole vain ohjeiden mukainen velvollisuutemme, vaan myös halumme ja tahtomme edistää puhtaampaa ympäristöä. Se on myös merkittävä askel kohti tavoitettamme hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. On suuri ilo ja kunnia saada ensimmäinen Carbon Park Carbon Reserve -alueella ja tehdä historiaa hyvällä tavalla. Kannustan kaikkia yrityksiä mukaan tähän aloitteeseen!

Green Dealin innovatiivinen metodologia on kehitetty yhteistyössä Maatieteiden yliopiston, Tarton yliopiston maantieteen laitoksen Root Ecology Groupin, Tallinnan yliopiston ja muiden tutkijoiden kanssa. Metodologia ja puistot tukevat ympäristönsuojelun lisäksi myös uusia tutkimusmahdollisuuksia kokoamalla yhteen eri alojen asiantuntijoita ja yrityksiä työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen.

Hiilivarannon avajaiset 27. huhtikuuta klo 13:00, Kriilevälja, Paide, 72752 Järvamaa, Viro

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa