Liity verkostomme!

Demokraattinen tasavalta Kongon

EU aktivoi uuden humanitaarisen ilmasillan Gomaan Kongon demokraattiseen tasavaltaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU on käynnistänyt uuden humanitaarisen lentokuljetusoperaation itäiseen Kongon demokraattiseen tasavaltaan tärkeiden tarvikkeiden toimittamiseksi Goman kaupunkiin. Näitä tarvikkeita käytetään humanitaarisen avun vahvistamiseen maan itäosassa, jossa jo ennestään vaikea tilanne pahenee edelleen. Tämän tilanteen helpottamiseksi EU järjestää kaksi lentoa Euroopasta, ja niillä kuljetetaan yhteensä yli 180 tonnia laitteita, mukaan lukien lääke- ja elintarviketarvikkeet. Humanitaarinen lentosilta koostuu kahdesta lennosta Euroopan ja Nairobin välillä, josta tarvikkeet lennätetään Gomaan.

Ensimmäiset kaksi lentoa saapuivat Gomaan 22. elokuuta 2023, ja yhteensä kahdeksan tällaista lentoa odotetaan liikennöivän elokuun 2023 loppuun asti. Kriisinhallinnasta vastaava komissaari Janez Lenarčič sanoi: "EU on edelleen lujasti sitoutunut auttamaan eniten haavoittuvainen Kongon demokraattisessa tasavallassa. Vastauksena Yhdistyneiden Kansakuntien pyyntöön tehostaa humanitaarisia operaatioita koko maassa koko järjestelmän mobilisoimalla käynnistämme humanitaarisen ilmasillan, joka tuo välttämättömiä tarvikkeita Gomaan, demokraattisen tasavallan itäosaan. Kongo.

"Yhdessä aiemmin tänä vuonna julkistetun uuden humanitaarisen avun paketin kanssa, joka nostaa humanitaarisen apumme kokonaismäärän 80 miljoonaan euroon vuodelle 2023, humanitaarinen lentosiltamme auttaa tavoittamaan mahdollisimman monta ihmistä."

Tämä humanitaarinen lentokuljetus seuraa samanlaista maalis-toukokuussa 2023 suoritettua operaatiota, jonka aikana kuljetettiin yhteensä 260 tonnia tarvikkeita seitsemällä lennolla. Ne järjestettiin yhteistyössä Ranskan ja EU:n humanitaaristen kumppaneiden kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa