Liity verkostomme!

ympäristö

Ilmastoraportti vahvistaa hälyttävän trendin ilmastonmuutoksen vaikuttaessa Eurooppaan

SHARE:

Julkaistu

on

Copernicus Climate Change Servicen ja YK:n Maailman ilmatieteen järjestön yhdessä julkaisema EU:n vuoden 2024 ilmastoraportti XNUMX esittelee jatkuvaa hälyttävää suuntausta kohoaviin lämpötiloihin ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin kaikkialla Euroopassa.

Maan päivänä 2024 EU:n Copernicus Climate Change Service julkaisi yhdessä YK:n Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) kanssa vuotuinen Euroopan ilmastoraportti. Tieteellisiin tietoihin ja analyyseihin perustuva raportti esittelee jatkuvaa hälyttävää suuntausta lämpötilan nousuun ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin kaikkialla Euroopassa.. 

Vuonna 2023 Euroopassa koettiin kaikkien aikojen lämpimin vuosi, mikä vaikutti kansalaisiin äärimmäisten lämpöstressipäivien ja helleaaltojen lisääntyessä. Nämä kohonneet lämpötilat lisäsivät äärimmäisten sääilmiöiden, kuten kuivuuden, tulvien ja metsäpalojen, esiintymistä ja vakavuutta. Sademäärä oli 7 % keskimääräistä korkeampi vuonna 2023, mikä lisäsi tulvariskiä monilla alueilla Euroopassa.

Merenpinnan keskilämpötila (SST) Euroopassa oli ennätysten korkein. Kesäkuussa 2023 Atlantin valtamereen Irlannin länsipuolella ja Yhdistyneen kuningaskunnan ympäristössä vaikutti meren lämpöaalto, joka luokiteltiin "äärimmäisiksi" ja joillakin alueilla "yli äärimmäisiksi", ja SST:t olivat jopa 5 °C keskiarvon yläpuolella.

Raportissa korostetaan myös ilmastonmuutoksen vaikutuksia Euroopassa ja yhteiskunnissamme vuonna 2023, erityisesti tulvien aiheuttamia taloudellisia menetyksiä ja lämpöstressin terveysvaikutuksia.   

Eurooppa on nopeimmin lämpenevä maanosa, jonka lämpötilat nousevat noin kaksi kertaa maapallon keskiarvoon verrattuna, kuten Euroopan ilmastoriskin arviointi. Euroopan ilmastoraportissa korostetaan jälleen kerran, että Euroopasta on tultava ilmastoneutraaliksi ja ilmastonkestäväksi sekä vauhditettava puhtaaseen energiaan siirtymistämme sekä uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuustoimien käyttöönottoa.  

EU on sitoutunut muuttumaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä ja on sopinut tavoitteita ja lainsäädäntöä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 55 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Komissio julkaisi a Viestintä huhtikuuta 2024 siitä, kuinka EU voidaan valmistaa tehokkaasti ilmastoriskeihin ja lisätä ilmastonsietokykyä.  

Mainos

Kopernikus, Euroopan silmät maapallolla, on Euroopan unionin avaruusohjelman Maan havainnointiosa. EU:n rahoittama Copernicus on ainutlaatuinen väline, joka tarkastelee planeettamme ja sen ympäristöä kaikkien Euroopan kansalaisten hyödyksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa