Liity verkostomme!

COP26

COP26:n on oltava käännekohta pienviljelijöille ja elintarviketurvan tavoittelulle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun globaalit johtajat kokoontuvat Glasgow'ssa COP26-konferenssiin, on välttämätöntä, että he eivät unohda ihmisiä, jotka ovat eniten vaarassa kohonneen maapallon lämpötilan vuoksi, erityisesti Afrikassa. Konferenssi on maailman johtajille todellinen tilaisuus tunnustaa ilmastonmuutokseen liittyviä merkittäviä globaaleja kysymyksiä. Erityisesti elintarviketurva on asetettava etusijalle keskusteluissa, sillä se on yksi Saharan eteläpuolisen Afrikan suurimmista kysymyksistä, jonka ennustetaan vain pahenevan lämpötilojen noustessa, mikä puolestaan ​​uhkaa pahentaa köyhyyttä ja sairauksia mantereella, joka kaipaa muutosta. , kirjoittaa Zuneid Yousuf, Afrikan vihreiden resurssien (AGR) puheenjohtaja.

Tiedän liiankin hyvin kansalaisten ja erityisesti Saharan eteläpuolisen Afrikan pienviljelijöiden kohtaamat ongelmat, koska olen työskennellyt heidän kanssaan vuosikymmeniä Sambiassa, maassa, jossa maatalouden osuus BKT:sta on 20 prosenttia. Sambian maanviljelijöiden tavoin tiedän, että jos lämpötilat jatkavat nousuaan, ongelmat vain lisääntyvät. 25 % väestöstämme kärsii korkeasta akuutista elintarviketurvasta (yli 1.7 miljoonaa ihmistä). Ilmastonmuutos pahentaa jo tätä, ja ennuste on synkkää luettavaa sambialaisille.

Tällä viikolla Glasgow'ssa Sambian uusi presidentti Hakainde Hichilema korosti Sambiassa toteutettavia sisäisiä toimia maailmanlaajuisten ilmastonmuutoksen hillitsemisstrategioiden edistämiseksi.

"Olemme luvanneet vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 25 % vuoden 2010 tasosta vuoteen 2030 mennessä käyttämällä omia kotimaisia ​​resurssejamme ja muuta perinteisesti saamaamme tukea", Hichilema selittää.

"Sambia on halukas ja valmis tukemaan johtajuuttanne ja tekee tiivistä yhteistyötä globaalin yhteisön kanssa tämän haasteen ratkaisemiseksi", Hichilema lisäsi Britannian pääministerille Boris Johnsonille.

Maailmanpankki arvioi, että jos ilmaston lämpeneminen jatkuu nykyisellä vauhdilla, Sambian sato laskee 25 % vuoteen 2050 mennessä ja että seuraavien 10-20 vuoden aikana ilmastonmuutokseen liittyvät menetykset (esimerkiksi lisääntyneestä kuivuudesta) nousevat 2.2-3.1 miljardia dollaria. Tämä olisi tuhoisaa maalle, joka jo nyt kärsii laajasta elintarviketurvasta, ja vaatii siksi kiireellisiä toimia sekä Sambiassa että sen ulkopuolella.

Entinen Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri Ban Ki-Moon kiinnitti lokakuussa puhuessaan pienviljelijöiden kohtaamiin ongelmiin ja COP26:n merkitykseen.

"Jos haluamme maailman vapaan nälästä ja köyhyydestä samalla kun sopeudumme ilmastokriisiin ja lievennämme sitä, meidän on asetettava pienviljelijät näiden ongelmien ratkaisemisen keskipisteeseen", sanoi YK:n entinen pääsihteeri.

Hän havainnollistaa uusiin teknologioihin, johdonmukaisiin politiikkoihin investoimisen ja taloudellisen tuen tarjoamisen tärkeyttä tällaisille maanviljelijöille ja kehotti ryhtymään toimiin ilmastopäästöjen ja elintarviketurvan vähentämiseksi.

Odotamme konkreettisia poliittisia sitoumuksia konferenssilta, mutta olen edelleen optimistinen, että globaalit johtajat näkevät edessään tilanteen vakavuuden ja tunnustavat, että he voivat auttaa Sambian kaltaisia ​​maita. Maailmanlaajuisen pandemian aikana, joka on entisestään pahentanut epätasa-arvoa ja köyhyyttä näillä alueilla, ei voisi olla parempaa aikaa määrätietoisille toimille.

Onneksi näyttää siltä, ​​​​että Hichilema on asettanut etusijalle kotimaiset toimet Sambiassa auttaakseen maatalousalaa selviytymään tästä myrskystä. Vaalikampanjansa aikana Hichilema korosti maatalouden merkitystä maan taloudelle ja elämäntavalle ja vertasi hänen kasvatustaan ​​vaatimattomana karjankasvattajana.

Mainos

Nyt voimme nähdä, että nämä eivät olleet vääriä lupauksia ja että maan pienviljelijöitä autetaan jo nyt useiden investointialoitteiden avulla.

Tämän vuoden syyskuussa Hichilema puhui YK:n elintarvikejärjestelmien huippukokouksessa New Yorkissa ja hahmotteli keskeisiä aloitteita, joita hänen uusi hallitusnsa teki kotonaan. "Pyrimme laajentamaan ja parantamaan maatalouden laajennuspalvelujen ja -laitteiden tarjontaa sekä tarjoamaan edullisia räätälöityjä rahoitustuotteita pienviljelijöille", Hichilema sanoi.

Sambian hallitus tutkii jo mahdollisuutta alentaa lannoitteiden kustannuksia yli 50 %, ja lokakuussa Hichilema vahvisti yhdessä maatalousministeri Mtolo Phirin kanssa edelleen Sambian talouden selkärangalle annettuja keskeisiä lupauksia. "Työskentelemme uudistusten parissa, jotta sambialaisilla olisi enemmän elintarviketurvaa", sanoi Phiri ennen kuin ilmoitti uudistuksista Sambian Farmer Input Support -ohjelmaan, jonka mukaan viljelijät saavat nyt kuusi ilmaista lannoitepussia ja 10 kg siemeniä tälle viljelykaudelle.

Maan viljelijät ja kansalaiset ottavat tällaiset muutokset lämpimästi vastaan, mutta ilmastohätätilanteen vakavuuden vuoksi on välttämätöntä ryhtyä laajempiin toimiin.

Myöhemmin lokakuussa Sambian hallitus ilmoitti uudesta investointikumppanuudesta Euroopan investointipankin (EIP) ja Zanacon, Sambian kansallisen liikepankin kanssa. Zanacon toimitusjohtajan Mukwandi Chibesakundan mukaan 35 miljoonan dollarin aloite johtaa pienviljelijöiden "rahoituksen saatavuuden parantamiseen".

Yhdessä Afrikan mantereen vapaakauppa-alueen (AfCFTA) perustamisen kanssa tällaiset aloitteet toimivat yhdessä uuden hallinnon pyrkimysten kanssa nostaa oikeutetusti huomion Sambian maanviljelijät.

Tästä olemme puhuneet… Sambia on avoin liiketoiminnalle yhteisyritysten kautta, vakuutti Hichilema investointisopimuksen uutisen jälkeen.
Hichileman tavoin olen aina uskonut Sambiaan, sen ihmisiin, sen luonnonvaraiseen maahan ja sen potentiaaliin. Juuri tästä syystä perustin African Green Resources (AGR). Minäkin tunnustan Sambian kriittisen maatalousalan kohtaamat ongelmat ja siksi haluan käyttää asiantuntemustani houkutellakseen lisää investointeja tähän suureen maahan, joka haluaa epätoivoisesti saavuttaa uskomattoman potentiaalinsa.

AGR pyrkii antamaan pienviljelijöille mahdollisuuden maksimoida satonsa luomalla kestävää maataloustaloutta helpottamalla maatalousluottoa, raaka-aineita, kuten lannoitteita, ja käyttöpääomaa kaluston leasingsopimuksia varten. Olemme olleet aktiivisia sekä ennen Hichileman vaaleja että sen jälkeen lukuisilla usean miljoonan dollarin investoinneilla maahan, tehden yhteistyötä globaalien kumppaneiden kanssa. Lisäksi aiomme sijoittaa vielä 150 miljoonaa dollaria Sambian hankkeisiin, mukaan lukien 50 megawatin aurinkovoimala ja kastelupato tukeaksemme edelleen kestävää maatalouspyrkimystä maassa, johon uskon.

Toivon, että tällaiset sijoitukset inspiroivat myös muita näkemään Sambian valtavan potentiaalin, joka odottaa valloilleen pääsemistä, ja että ratkaisevan tärkeää on, että tällaiset investoinnit voivat johtaa parempaan ja kestävämpään tulevaisuuteen kaikille sambialaisille.

Elintarviketurvatarpeet ovat ilmastokeskustelujen keskipisteessä, ja on olennaista, että globaali yhteisö ryhtyy toimiin ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi, mikä voi entisestään pahentaa väestön ongelmaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa