Liity verkostomme!

Puolustus

Nato avasi juuri uuden lentotukikohdan Albaniaan. Se on hyvä asia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Nato vahvistaa läsnäoloaan Länsi-Balkanilla. Osoituksena alueelle tukemisesta NATO on muuttanut neuvostoaikaisen lentotukikohdan Albaniassa uudeksi operaatiokeskukseksi. Albania on ottanut aloitteen avosylin vastaan ​​ja osoittanut innostustaan ​​turvallisuuskumppanuuksien vahvistamisesta Naton kanssa. Albanian päätös kuvastaa sen lähentymistä länteen, erityisesti vastauksena viimeaikaisiin jännitteisiin, jotka ovat nousseet Venäjän toimista Ukrainassa - kirjoittaa Arta Haxhixhemajli.

Lentotukikohdan rakentaminen aloitettiin juuri ennen Ukrainan sotaa Moskovan länsivastaisuuden johdosta näkemys Balkanilla. Albanian strateginen sijainti ja lisääntyvät geopoliittiset jännitteet alueella tekivät tukikohdan perustamisesta turhaa.

Albania on Naton jäsen, mutta yhä sillä ei ole omia hävittäjiä. Albania avasi lentotukikohdan NATO:lle ja Force Eurofightersille laskeutunut ensimmäistä kertaa. Lisäksi NATO rahastoiva noin 50 miljoonan euron lentotukikohta sisältäen varastotilat, lennonjohtotornit, karanneet ja hangaarit.

Se oli ensimmäinen Naton turvallisuusohjelman toteutus Albaniassa ja lentotukikohdan seremonia olivat valtava virstanpylväs, joka korosti Albanian roolia alueen turvallisuuden edistämisessä.

Uusi lentotukikohta korostaa Naton ja Albanian välistä yhteyttä ja yhteistyötä. Se on merkki Albanian halusta olla aktiivisempi ja tukea Naton tavoitteita Länsi-Balkanilla. Naton virkaatekevä tiedottaja Dylan White korostaa lentotukikohdan merkitys sen strategisen merkityksen vuoksi pelotteen ja puolustuksen kannalta Euroopassa ja alueella. 

- peruskorjaus Kucovan lentotukikohdan rakentaminen Albaniassa on strateginen ja geopoliittinen investointi, joka osoittaa Naton asenteen Länsi-Balkanilla. Albania on geopoliittisesti strategisella paikalla Välimeren alueella.

Uuden lentotukikohdan myötä Naton keskus kiinnostaa entisestään. Se vastaanottaa ja majoittaa joukkoja ja lentomiehistöjä alueen turvallisuuden ja turvallisuuden tärkeyden vuoksi. Kucovan tukikohta tulee isäntä hävittäjiä Kreikasta ja Italiasta suojella Albanian ilmatila osana Naton integroitua ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmää. 

Mainos

Länsi-Balkanin alueella on keskeinen rooli Venäjän geopoliittisessa vaikutuksessa ja vastakkainasettelussa lännen kanssa. Samalla kun Venäjä tavoittelee kovaa valtaa Ukrainassa, sen vaikutusvalta ja taloudellinen vaikutusvalta Länsi-Balkanin alueella ovat vähentyneet. Naton läsnäolo ottaa yliotteen. Nato osoittaa lentotukikohdan avaamisen myötä jälleen kerran, että Venäjän geopoliittiset jalanjäljet ​​voidaan jättää sivuun.

Samaan aikaan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky isännöi Ukrainan Kaakkois-Euroopan huippukokous Tiranassa Albanian pääministerin Edi Raman kanssa. Ukrainan presidentti pyysi huippukokouksessa sotilasvarusteita Länsi-Balkanilta, jotta se voisi auttaa taistelussa Venäjää vastaan. Zelensky sanoi myös haluavansa Balkanin tukea rauhanvisiolle Ukrainassa ja ylennetty idea yhteinen aseiden tuotanto Tiranan huippukokouksen aikana. Samalla kun Ukraina yrittää parantaa puolustuskykyään ja vastustaa Venäjää, Albanian kaltainen liittolainen, jolla on niin vahvat siteet Natoon, antaa Ukrainalle vaikutusvaltaa. Lentotukikohdan avaamisesta huolimatta Edi Rama empatiaa toista halu avaamaan uuden laivastotukikohdan Porto-Romanoon maansa Naton käyttöön. 

Päätös Kucovan lentotukikohdan uudelleen avaamisesta heijastaa Naton aikomusta parantaa Euroopan ja Länsi-Balkanin turvallisuusmaisemaa. Nato modernisoi infrastruktuuriaan osana turvallisuuttaan ja avaa uusia tukikohtia, jotka reagoivat nopeasti mahdollisiin turvallisuushaasteisiin alueella.

Lentotukikohta merkitsee muutakin kuin vain sotilaallisia valmiuksia. Se symboloi Naton ja Albanian välistä syvempää yhteistyötä ja meneillään olevia vastatoimia pahanlaatuisia ja konflikteja vastaan ​​Länsi-Balkanilla. Se on merkki ystävyydestä ja turvallisuudesta Länsi-Balkanin ihmisille, kuten minulle.

Arta Haxhixhemajli on kosovolainen tutkija, ulkomainen stipendiaatti Saksan Marshall Fundissa Yhdysvalloissa ja Young Voices Europen stipendiaatti. Hänen tutkimuksensa kattaa kansainvälisiä suhteita, turvallisuutta ja geopolitiikkaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa