Liity verkostomme!

Puolustus

Valtiovarainministerit jatkavat turvallisuuden ja puolustusteollisuuden vahvistamista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Luxemburgissa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit ovat suhtautuneet myönteisesti Euroopan investointipankin pääjohtajan Calviñon toimintasuunnitelmaan kaksikäyttöisten hankkeiden määritelmän päivittämiseksi ja EIP:n luottorajojen laajentamiseksi pk-yrityksiin ja innovatiivisiin turvallisuus- ja puolustusalan startup-yrityksiin. The EIP mukauttaa turvallisuus- ja puolustusteollisuuden lainanantopolitiikkaansa turvaten samalla rahoituskapasiteettiaan. Työryhmä ja "yhden luukun" tehostavat EIP-ryhmän prosesseja ja nopeuttavat investointeja. Tämän alan hankkeisiin on varattu 6 miljardia euroa. EIP-ryhmä vahvistaa myös yhteistyötä Euroopan puolustusviraston ja muiden kumppaneiden kanssa lisätäkseen vaikuttavuutta, synergiaa ja täydentävyyttä.

Euroopan investointipankkiryhmä (EIP-ryhmä) päivittää turvallisuus- ja puolustusteollisuuden lainanantopolitiikkaansa ja -kehystään. Tämä sisältää kaksikäyttötuotteiden ja -infrastruktuurin määritelmän päivittämisen, tukemisen pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille) ja startup-yrityksille sekä sitoumuksen nopeuttaa varojen käyttöä Euroopan turvallisuus- ja puolustusvalmiuksien vahvistamiseksi.

EIP-ryhmän tuen lisääminen Euroopan rauhan ja turvallisuuden turvaamiseksi on yksi presidentti Calviñon linjaamista tärkeimmistä strategisista painopisteistä, jotka EU:n valtiovarainministerit hyväksyivät helmikuun kokouksessaan ja Euroopan parlamentissa. Sitten sovittiin, että konkreettisista ehdotuksista keskustellaan huhtikuussa.

EIP-ryhmän turvallisuus- ja puolustusteollisuuden toimintasuunnitelman julkisti EIP:n pääjohtaja Nadia Calviño EU:n valtiovarainministerien (ECOFIN) kokouksessa Luxemburgissa. Toimintasuunnitelma on jatkoa kaksi kuukautta kestäneelle intensiiviselle yhteistyölle pankin osakkeenomistajien, keskeisten sidosryhmien ja markkinoiden kanssa, ja se toimii Eurooppa-neuvoston äskettäin antaman toimeksiannon mukaisesti parantaa entisestään eurooppalaisten puolustusyritysten rahoituksen saantia turvaten samalla EIP-ryhmän rahoituskapasiteettia.

”Vahvistamme ja nopeuttamme tukeamme Euroopan turvallisuus- ja puolustusteollisuudelle samalla kun turvaamme rahoituskykymme ja korkeimmat ympäristö-, sosiaali- ja hallintostandardimme. EU:n rahoitusosastona meidän on myötävaikutettava Euroopan rauhan ja turvallisuuden varmistamiseen. Tänään käynnistetty toimintasuunnitelma parantaa eurooppalaisten hankkeiden rahoitusehtoja. Teemme yhteistyötä jäsenvaltioiden ja EU:n toimielinten kanssa nopeuttaaksemme hankkeita, jotka turvaavat kansalaistemme hyvinvoinnin”, presidentti Calviño sanoi.

Jatkossa pankki luopuu vaatimuksesta, jonka mukaan kaksikäyttöiset hankkeet saavat yli 50 prosenttia niiden odotetuista tuloista siviilikäytöstä. Tämä mukauttaa EIP-ryhmän julkisiin rahoituslaitoksiin, jotka yhtä lailla rajoittavat rahoituksensa laitteisiin ja infrastruktuuriin, jotka palvelevat puolustusvoimien tai poliisin tarpeita sekä siviilitarpeita, kuten tiedustelu, valvonta, taajuuksien suojaus ja valvonta, puhdistaminen, tutkimus ja kehitys, laitteet, sotilas liikkuvuus, rajavalvonta ja muun kriittisen infrastruktuurin suojelu sekä droonit.

Lisäksi EIP-ryhmä päivittää turvallisuus- ja puolustusalan pk-yritysten rahoitusta koskevia sääntöjään. Tämä avaa omat luottolimiitit suurelle joukolle pienempiä yrityksiä ja innovatiivisia startup-yrityksiä, jotka vaativat rahoitusta kaksikäyttöprojekteihin.

Mainos

EIP-ryhmä aikoo myös välittömästi vahvistaa kumppanuuksia ja yhteistyötä keskeisten sidosryhmien kanssa muun muassa allekirjoittamalla ja päivittämällä yhteisymmärryspöytäkirjoja Euroopan puolustusviraston ja muiden kumppaneiden kanssa.

Ratkaisevaa on, että pankki suunnittelee myös virtaviivaistavansa ja parantavansa sisäisiä prosessejaan perustamalla erillisen työryhmän ja yhden luukun turvallisuus- ja puolustushankkeille, jotka ovat toiminnassa 1. toukokuuta 2024 mennessä. Tämä nopeuttaa investointeja ja pääsyä EIP-ryhmään. Euroopan turvallisuus- ja puolustusalan asiakkaille myönnettävä rahoitus Euroopan strategisen turvallisuus- ja puolustusaloitteen (SESI) mukaisen 6 miljardin euron rahoituksen käyttämiseksi ja siten entisestään EIP:n Euroopan turvallisuus- ja puolustusteollisuudelle antaman huomattavan tuen vahvistaminen nykyisten puitteiden puitteissa. Ehdotukset edellyttävät EIP-ryhmän sisäisiä hyväksymisprosesseja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa