Liity verkostomme!

Lääketieteellinen tutkimus

Kuinka konfliktialueet edistävät lääketieteellistä innovaatiota

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Laajamittaisia ​​konflikteja, kuten Ukrainan sotaa tai Gazan tapahtumia, ei ole nähty Euraasiassa toisen maailmansodan tuhojen jälkeen, ja eri arvioiden mukaan kuolonuhrien määrä on jo satojatuhansia ja yli miljoona haavoittunutta. sivut.

Historiallinen ennakkotapaus kuitenkin korostaa sodan aikaisten julmuuksien merkittävää vaikutusta lääketieteen kehitykseen. Ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoista nykypäivän taistelukenttiin sodan ja lääketieteen kehityksen välinen yhteys on kiistaton. Ambulanssit, antiseptiset aineet ja anestesia, kolme nykyään täysin itsestäänselvyytenä pidettyä lääketieteen elementtiä, nousivat ensimmäisen maailmansodan kärsimyksen syvyyksistä. Toinen maailmansota antoi globaalille lääketieteelle penisilliiniä.

On ilmeistä, että nykyisten konfliktien päättäminen ennakoi tulevaa paradigman muutosta lääketieteen kehityksessä. Mitkä ovat nykyisten sotilaallisten konfliktien ilmeiset seuraukset globaalille lääketieteelle? 

Yksi viime aikoina voimakkaasti kehittyneistä alueista on bioniset proteesit.

Lukuisat yritykset ympäri maailmaa ovat tehostaneet ponnistelujaan kehittääkseen ja tarjotakseen proteesiratkaisuja loukkaantuneille sotilashenkilöstölle, joka on kärsinyt raajojen menetyksestä. Näin ollen tuhannet henkilöt ovat jo hyötyneet näistä edistysaskeleista, ja he ovat saaneet pääsyn huippuluokan proteesiteknologiaan, jonka ovat valmistaneet alan suuret yritykset, kuten Fillauer ja Ottobock, sekä uudet startup-yritykset.

Monet ukrainalaisista sotilaista, joille tehtiin amputaatiot loukkaantumisen jälkeen, varustettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa valmistetuilla huippuluokan bionisilla aseilla, jotka tunnetaan uutena sankarivarteena. Bristolilaisen teknologiayrityksen Open Bionicsin kehittämät käsivarret on valmistettu uusinta 3D-tulostustekniikkaa käyttäen. Liikutettavien sormien ja peukaloiden ansiosta käyttäjät voivat tehokkaasti puristaa ja tarttua esineisiin tarkasti. Ohjausta helpottavat myoelektriset anturit, jotka hyödyntävät lihasten synnyttämiä sähköisiä impulsseja saumattomaan toimintaan.

Esper Bionics, yhdysvaltalainen startup, jolla on ukrainalaiset juuret, sekä Columbian Human Assistive Technologies ja kymmenet muut yritykset tarjoavat myös vastaavia proteesiratkaisuja.

Mainos

Useissa tapauksissa uudet tekniikat ovat mahdollistaneet ruumiinosien amputoinnin välttämisen. Esimerkiksi helmikuussa 2024 IDF:n sotilas Shilo Segev, joka haavoittui useita kertoja jalkaan, pystyi rekonstruoimaan polvensa Hadassahin sairaalassa Israelissa käyttämällä 3D-tulostimella tulostettua proteesia. Tämä säästi hänet osan jalkastaan ​​amputaatiolta. Tulevaisuudessa ilmeisesti miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, joilla on polviongelmia, hyötyvät tästä tekniikasta.

Myös kasvojen plastiikkakirurgia on edistynyt huomattavasti, kun kansainväliset kirurgit ovat tehneet pelottavan tehtävän palauttaakseen sekä muodon että toiminnan sodan turmeltuneille.

Näiden toimenpiteiden tavoitteena ei ole vain parantaa potilaiden fyysistä ulkonäköä, vaan myös parantaa heidän elämänlaatuaan palauttamalla tärkeitä toimintoja, kuten syömistä, puhumista ja hengitystä. Lisäksi näillä leikkauksilla voi olla syvällinen vaikutus potilaiden psyykkiseen hyvinvointiin, mikä auttaa heitä saamaan takaisin itseluottamuksen ja tunteen normaalista tällaisten traumaattisten vammojen kokemisen jälkeen.

Saman israelilaisen Hadassah-klinikan Moskovan haara hoiti onnistuneesti Hamasin Jabel Assaria, järjestön militanttisiiven johtajan Mohammed Deifin sukulaista, joka menetti molemmat jalat, käden ja silmän IDF:n ilmaiskuissa. Vaikka Israelin terveysministeriö on julkisen painostuksen alaisena kieltänyt Hamasin jäsenten hoidon Israelin klinikoilla, yllättäen Hadassah Moskova ei jostain syystä ole noudattanut sitä ja tarjonnut tällaisia ​​palveluita Hamasin militanteille käynnissä olevan sodan keskellä. On epäselvää, kuinka Hadassahin pääkonttori reagoi tähän uutiseen, mutta Assarille tehtiin onnistuneesti kasvojen plastiikkaleikkaus, joka palautti hänen kasvonsa lukuisten haavojen jälkeen.

Huolimatta sodan monimutkaisuudesta ja tragedioista, ihmishengen sitkeys paistaa läpi lääketieteen alueella. Kun maailma todistaa konfliktien kauhuista, se näkee myös vastoinkäymisten upokkaassa taotut mahdollisuudet parantumiseen ja lunastukseen.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa