Liity verkostomme!

Eläinten hyvinvointi

EU:n ja Chilen välinen kauppasopimus on puutteellinen eläinten hyvinvoinnin suhteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin tällä viikolla hyväksymä uudistettu EU:n ja Chilen vapaakauppasopimus sisältää eläinten hyvinvointia koskevia sitoumuksia, kuten eläinten herkkyyden tunnustamisen, kasvunedistäjinä käytettävien antibioottien asteittaisen lopettamisen ja eläinten hyvinvointiyhteistyön kieltä.

Vaikka nämä säännökset ovatkin tervetulleita, ehdottoman kaupan vapauttamisen kielteisiä vaikutuksia ei pidä jättää huomiotta: EU:n ja Chilen tulisi maksimoida eläinten hyvinvointia koskevan yhteistyön sanamuoto sopimuksessa varmistaakseen eläinten hyvinvoinnin merkittävän edistymisen.

Vuonna 2002, kun EU ja Chile tekivät ensimmäisen kauppasopimuksensa, ne lisäsivät ensimmäistä kertaa eläinten hyvinvointia koskevaa yhteistyötä koskevia määräyksiä. Sitä seurasi kuitenkin lisääntynyt tehostuminen Chilen karjankasvatus- ja vesiviljelysektoreilla lisääntyneiden kauppamahdollisuuksien vuoksi. On suuri riski, että tämä uudistettu sopimus ruokkii tätä suuntausta, koska se lisää Chilen eläintuotteiden markkinoille pääsyä lisäämällä siipikarjan, sian, lampaan ja naudanlihan kiintiöitä. ilman eläinten hyvinvointia koskevia ehtoja. Tällainen ehto olisi voinut edistää eläinten hyvinvointistandardien parantamista Chilessä, varsinkin kun tämä otetaan huomioon Chilen tuottajat uskovat, että kauppasopimus lisäisi varmuutta EU-vientiin suuntautuville investoinneille.

Vapaakauppasopimukseen sisältyy luku kestävistä elintarvikejärjestelmistä ja määräyksiä eläinten hyvinvointia koskevasta yhteistyöstä, vaikka se ei ole sitova. EU:n ja Chilen tulevassa eläinten hyvinvointia koskevassa yhteistyössä on samanmielisinä kumppaneina keskityttävä konkreettisiin aloitteisiin, kuten sikojen ja siipikarjan häkkien asteittaiseen poistamiseen sekä siipikarjan eläintiheyden vähentämiseen. Muita aloja ovat eläinkuljetukset, anestesian käyttö silpomisessa ja yhteiset toimintasuunnitelmat antibioottien käytön lopettamiseksi eläintuotannossa.

On pettymys, että EU:n uutta lähestymistapaa kauppaan ja kestävään kehitykseen (TSD) koskeviin lukuihin ei vielä sovelleta tähän kauppasopimukseen. TSD-luvun tarkistusprosessin tulisi sisältää yksityiskohtaista ilmaisua eläinten hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen, luonnonvaraisten eläinten suojelun ja laittoman kaupan välisestä yhteydestä sekä hyvinvoinnin varmistamisen tärkeydestä vesiviljelyssä. Täytäntöönpanon osalta EU:n ja Chilen olisi laadittava selkeät etenemissuunnitelmat, yksilöitävä ensisijaiset asiat ja sisällytettävä viimeisen keinon pakotteita.

Marraskuussa 2021 Chilen presidentti Gabriel Boric allekirjoitti eläinsitoumuksen Veg Foundationin kanssa kampanjansa aikana. Asiakirjassa on 10 kohtaa ravinnoksi kasvatettujen eläinten elämän parantamiseksi.

"Valitettavasti kahden vuoden hallituskauden jälkeen tämän sitoumuksen täyttämisessä on edistytty hyvin vähän, koska vain yhtä 10 kohdasta on työstetty. Kehotamme presidentti Boricia pitämään sanansa ja parantamaan miljoonien eläinten elämää Chilessä panemalla nämä kohdat täytäntöön sekä kauppasopimuksissa että kansallisessa lainsäädännössä. Tämä vapaakauppasopimus olisi voinut vahvistaa kansallisia ponnisteluja samalla tavalla kuin ensimmäinen EU:n ja Chilen välinen kauppasopimus, joka johti Chilen eläinten hyvinvointia koskevan lain hyväksymiseen vuonna 2009", kommentoi Ignacia Uribe, Veg Foundationin perustaja ja toimitusjohtaja.

Mainos

"Ennen kuin EU:lla on eläinten hyvinvointiin perustuvia tuontivaatimuksia, EU:n tulisi neuvotella kunnianhimoiset eläinten hyvinvointia koskevat ehdot kaikkien kauppakumppanien kanssa ja toistaa EU:n ja Uuden-Seelannin välisessä kauppasopimuksessa noudattama lähestymistapa. EU ei saa antaa kauppaohjelmansa jäädyttää tietä kohti korkeampaa hyvinvointia edistäviä elintarvikejärjestelmiä. Eläinten hyvinvointia koskevien ehtojen hyväksyminen joissakin vapaakauppasopimuksissa ja niiden jättäminen pois toisissa olisi varmasti epäjohdonmukaista”, Kommentoi Reineke Hameleers, toimitusjohtaja, Eurogroup for Animals.

Eurogroup for Animals ja chileläinen järjestö Kasvis säätiö pahoittelee, että tämän kauppasopimuksen nykyaikaistaminen ei takaa sitä EU:n ja Chilen välisellä kaupalla ei ole haitallisia vaikutuksia eläimiinja kannustaa tehokasta siirtymistä kohti kestäviä elintarvikejärjestelmiä, joissa edistetään ja kunnioitetaan eläinten hyvinvointia.


Euroryhmä Eläimet edustaa yli yhdeksääkymmentä eläinsuojelujärjestöä lähes kaikissa EU:n jäsenvaltioissa, Isossa-Britanniassa, Sveitsissä, Serbiassa, Norjassa ja Australiassa. Perustamisestaan ​​vuonna 1980 lähtien järjestö on onnistunut kannustamaan EU:ta ottamaan käyttöön tiukempia eläinsuojelustandardeja. Eurogroup for Animals heijastaa yleistä mielipidettä jäsentensä kautta, ja sillä on sekä tieteellistä että teknistä asiantuntemusta antaakseen arvovaltaisia ​​neuvoja eläinsuojelukysymyksissä. Eurogroup for Animals on järjestön perustajajäsen Maailman eläinten liitto joka yhdistää eläinsuojeluliikkeen maailmanlaajuisesti.

Kasvis säätiö on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka toimii Latinalaisessa Amerikassa edistääkseen kasviperäistä ruokavaliota ja vähentääkseen tuotantoeläinten kärsimystä. Projektinsa kautta Observatorio Animal se tekee yhteistyötä yritysten ja hallitusten kanssa parantaakseen kulutusta varten tarhattujen eläinten elämää. Se tekee myös useita tutkimuksia lisätäkseen yleisön tietoisuutta.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa