Liity verkostomme!

Afrikka

Sambian presidentti Euroopan parlamentille: "Sambia on palannut liiketoimintaan"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Esittelyssä presidentti Hichilema (Kuvassa), Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola sanoi, että Sambia on esimerkki kypsästä demokratiasta koko Afrikan mantereelle. Nyt enemmän kuin koskaan, nykyisessä levottomassa geopoliittisessa tilanteessa ja Venäjän pyrkiessä lisäämään vaikutusvaltaansa Afrikassa, Sambian edistystä on tuettava. Presidentti Metsola muistutti myös, että parlamentti hyväksyi jo vuonna 2017 päätöslauselman, jossa tuomittiin presidentti Hichileman vangitseminen poliittisista syistä.

"Sambia on palannut liiketoimintaan, Mestarien liigassa", presidentti Hichilema sanoi viitaten maan viimeisimpien vaalien tuloksiin. Hän toisti Sambian sitoumuksen asettaa ihmisten edut, uudistukset, vapaat tiedotusvälineet, oikeusvaltio, nuoriso ja koulutus poliittisen asialistansa kärkeen. Hän kannatti tehostettua Afrikan ja EU:n välistä yhteistyötä, lisää kauppaa ja enemmän tiedonvaihtoa.

– Sanomme kategorisesti ei Ukrainan sodalle. On traagista ja sydäntä särkevää nähdä tuhansia ihmishenkiä menetettyjen ja miljoonien tarpeettomasti kotiseudultaan välttämättömien Ukrainan konfliktien seurauksena”, presidentti Hichilema sanoi puhuessaan rauhasta ja turvallisuudesta maailmassa. Hän lisäsi, että sodan vaikutukset tuntuvat hänen maassaan polttoaineen, ruoan ja lannoitteiden hintojen nousuna, ja hän kehotti kaikkia osapuolia keskittymään enemmän ihmisten elämän parantamiseen, ei sodan käymiseen. Presidentti Hichilema tarjosi myös apuaan ruokapulan voittamiseksi.

Presidentti Hichilema ilmaisi myös syvän kiitollisuutensa Euroopan parlamentin tuesta hänelle ja Sambialle hänen vangitsemisensa ja Sambian demokraattisen kehityksen synkkinä päivinä. "Olen edelleen kiitollinen teille ihmisoikeuksien ja kaikkien Sambian ihmisten vapauden puolustamisesta", hän sanoi.

Voit katsoa uudelleen presidentti Hichileman virallisen puheen tätä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa