Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Energiayhteistyön syventäminen Azerbaidžanin kanssa – Euroopan luotettava kumppani energiavarmuuden alalla.

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n energiakumppanuudesta Azerbaidžanin kanssa on viimeisten 12 kuukauden aikana tullut yksi Euroopan tärkeimmistä strategisista suhteista. Viime vuonna tehdyssä sopimuksessa tunnustettiin Azerbaidžanin ratkaiseva rooli luotettavana energiakumppanina.

Sen kaasuvienti EU:hun kaksinkertaistuu, ja se on pitkään ollut merkittävä öljyn toimittaja. Tulevaisuudessa Azerbaidžanista tulevasta puhtaasta sähköstä, joka on tuotettu aurinko- ja tuulivoimalla, tulee myös tärkeä osa Euroopan energiavalikoimaa. Tämän kannalta olennainen on Southern Gas Corridor -syöttölinja Azerbaidžanista Eurooppaan.

Azerbaidžanin varaenergiaministeri Elnur Soltanov ja muut vieraat keskustelivat tulevista haasteista ja mahdollisuuksista.

Muita vieraita olivat:

Stoyan Novokov on EU:n kuljetus- ja logistiikkaasiantuntija. Hän toimi apulaisliikenne- ja viestintäministerinä Bulgarian hallituksessa, ja kuka tietää, hän saattaa vielä palata korkeaan virkaan Sofiaan.

Tohtori Maurizio Geri on EU:n Marie Curie -stipendiaatti ja entinen Naton analyytikko, joka on erityisen kiinnostunut energiaturvallisuudesta ja vihreään siirtymiseen liittyvistä kysymyksistä.

Andrew Folkmanis työskentelee nyt ilmastoteknologian sijoitusyhtiö Turquoise Internationalissa. Hän on toiminut korkeissa energiapoliittisissa tehtävissä Euroopan unionissa ja Itämeren valtioiden neuvostossa.

Mainos

Tapahtuman moderaattorina toimi EU Reporterin poliittinen toimittaja Nick Powell

Jaa tämä artikkeli:

Nousussa