Liity verkostomme!

Energiamarkkinat

Energiamarkkinoiden manipuloinnin lopettaminen alentaa laskuja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Sosialistit ja demokraatit äänestivät tällä viikolla energian tukkumarkkinoiden eheyttä ja avoimuutta (REMIT) koskevan tarkistetun asetuksen puolesta. Tänään täysistunnossa hyväksytty asetus on viimeinen askel parannetun EU-lainsäädännön käyttöönotossa, jolla lopetetaan manipulointi energiamarkkinoilla. Sosialistit ja demokraatit ovat vakuuttuneita siitä, että tämä auttaa sekä kotitalouksia että teollisuutta ja näin ollen toteuttaa heidän kampanjansa.Laskut alas'.
 

Patrizia Toia, S&D:n Euroopan parlamentin jäsen ja REMIT-neuvottelija Euroopan parlamentin energia-, tutkimus- ja teollisuusvaliokunnassa, sanoi:
 
”Energiamarkkinoiden ongelmat alkoivat kauan ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaa vastaan, ja S&D-ryhmä oli ensimmäinen, joka pyysi Euroopan komissiota puuttumaan ongelmaan. Sota toi ongelmat vain nykyiseen akuuttiin vaiheeseen, jossa yhä useammat ihmiset ja yritykset kamppailevat laskujensa maksamisessa, erityisesti heikossa asemassa olevat perheet ja pienet ja keskisuuret yritykset. Yksi pääasiallisista syistä tähän mahdottomaan tilanteeseen oli unionin energiamarkkinoiden manipulointi. Olemme iloisia, että komissio kuuli Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien kehotukset ja ehdotti vastineeksi REMIT-järjestelmän päivittämistä.
 
”Jotta REMIT saavuttaisi tavoitteensa, vahvistimme Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston (ACER) valvontaroolia. Jatkossa virastolla on valtuudet tutkia rajat ylittäviä tapauksia, jotka koskevat vähintään kahta jäsenvaltiota, ja tehdä päätöksiä tiettyjen markkinatoimijoiden tarkastuksista, tietopyynnöistä ja valtuuksista. ACER voi myös määrätä uhkasakkoja, jos markkinatoimijat eivät toimita pyydettyjä tietoja.
 
"Tämä on huomattava parannus nykyiseen tilanteeseen, jossa liian monet ilmeiset markkinamanipulaatiot jäävät käsittelemättä kansallisella tasolla. ACER:n määräämä uhkasakko on 3 prosenttia edellisen tilikauden keskimääräisestä päiväliikevaihdosta tai luonnollisten henkilöiden osalta 2 prosenttia edellisen kalenterivuoden keskimääräisestä päivätulosta.
 
”Sosialistit ja demokraatit rakensivat myös progressiivisen enemmistön kolmansista maista tulevien EU:n energiamarkkinoiden toimijoiden osalta. Heidän on nimettävä edustaja jäsenvaltioon, jossa he toimivat energian tukkumarkkinoilla. Tällä tavoin ACER ja kansalliset sääntelyviranomaiset tietävät, keneltä voi kääntyä, jos on epäselvyyttä EU:n energian tukkumarkkinoiden manipuloinnista.
 
"Toimme lisää läpinäkyvyyttä ja vahvempaa EU:n valvontaa energian tukkumarkkinoilla, mikä takaa oikeudenmukaisemmat markkinat kotitalouksille ja yrityksille."
 
Dan Nica, S&D:n Euroopan parlamentin jäsen ja tiedottaja Euroopan parlamentin energia-, tutkimus- ja teollisuusvaliokunnassa, sanoi:
 
”Lopuksi REMITin myötä energian hintojen manipulointi saa vahvan vastauksen, jota odottavat kaikki näiden petollisten ja laittomien käytäntöjen uhreiksi joutuneet. Näiden uhrien joukossa on yrityksiä, erityisesti pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka joutuivat maksamaan kohtuuttoman suuria laskuja, joista osa meni konkurssiin. Tämän seurauksena monet ihmiset menettivät työpaikkansa kaikkialla EU:ssa. Monet kansalaisistamme luopuivat muista tarpeistaan ​​voidakseen maksaa sähkölaskunsa ja joutuivat valitsemaan talvikaudella syömisen ja lämmityksen välillä. Ihmisten on tiedettävä, että kaikkia niitä, jotka pettivät heitä, kaikkia niitä, jotka manipuloivat energiamarkkinoita, rangaistaan ​​S&D-ryhmän tästä EU:n lainsäädännöstä käymien neuvottelujen tuloksena ja ryhmämme tämänpäiväisen täysistunnon äänestyksen ansiosta. Luvullisesti tämä tarkoittaa 15 % liikevaihdosta laittomaan manipulointiin harjoittaneiden yritysten osalta ja 5 miljoonan euron sakkoja näiden yritysten johtajille.
 
"ACERin vahvistaminen on ratkaisevan tärkeää tänään hyväksymämme EU-lainsäädännön onnistumiselle. Tällä EU:n sääntelyviranomaisella on vireillä 379 tapausta, mukaan lukien monet tutkimukset, joita ei ole vielä aloitettu. ACER tarvitsee välittömästi asianmukaista rahoitusta, sillä meillä on suuria odotuksia sen työltä. ACER:n on ryhdyttävä tarvittaviin toimenpiteisiin näitä yrityksiä vastaan, jotka ovat tuhonneet merkittävän osan EU:n taloudesta ja siten tuhonneet niin monen elämän ja Euroopan kansalaisten hyvinvoinnin.
 
”Haluan nähdä energiayhtiön ensimmäisen toimitusjohtajan maksavan nämä 5 miljoonaa euroa sakkoja. Vasta sitten he oppivat läksynsä ja lopettavat varastamisen, valehtelemisen ja Euroopan unionin ja sen kansalaisten pettämisen!

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa