Liity verkostomme!

Demokraattinen tasavalta Kongon

Johtamisen jatkuvuus Kongon demokraattisessa tasavallassa on EU:n etujen mukaista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Brysselillä on täysi syy uskoa, että nykyisen presidentin Felix Tshisekedin uudelleenvalinta, joka on viimeaikaisissa mielipidemittauksissa johtanut, palvelisi sen ulkopoliittisia ja taloudellisia etuja, kirjoittaa Nathalie Beasnael.

Huolimatta nykyisestä epävakaudesta Lähi-idässä ja rajoittuen kapasiteettiin lisästrategisiin painopisteisiin, tuleva presidentinvaalit Kongon demokraattisessa tasavallassa (DRC), suunniteltu 20th joulukuuta 2023, pitäisi kiinnostaa kaikkia poliitikkoja, ekonomisteja, yritysjohtajia ja ilmastoaktivisteja Euroopan unionissa. Kongon demokraattinen tasavalta on ollut EU:n korvaamaton kumppani. Koska tulevat vaalit voivat muuttaa maan voimatasapainoa, EU vaatii nyt vakautta tässä maassa, joka on olennainen osa sen pitkän aikavälin taloudellisia etuja.     

Kongon demokraattisen tasavallan keskeisyys EU:n taloudellisille eduille näkyy selvimmin raaka-aineiden, pääasiassa kuparin ja kobolttimalmin, tuonnissa. Kupari on yksi eniten käytetyistä materiaaleista rakennus- ja elektroniikkasektoreilla korkean lämmön- ja sähkönjohtavuutensa ansiosta, mikä lisää tehokaapeleiden ja kokonaisten energiajärjestelmien hyötysuhdetta. Koboltti puolestaan ​​on välttämätön ladattavien litiumioniakkujen, virtalähteiden puhelimien, tablettien, kannettavien, muiden pienten elektronisten laitteiden, sähköpyörien ja skootterien, sähköautojen sekä aurinkoenergian varavoimayksiköiden valmistuksessa.

EU tuo jo nyt huomattavan määrän puhdistettua kuparia Kongon demokraattisesta tasavallasta, Sopia yli 20 % siitä koko kuparin tuonti vuonna 2022. EU:n teollisuus tällä hetkellä tuoda ja kuluttavat suhteellisen pienemmän määrän kobolttia, mutta riippuvuus ulkomaisista malmin lähteistä kasvaa dramaattisesti seuraavien 30 vuoden aikana.

EU:n European Green Deal, jonka Euroopan komissio käynnisti vuonna 2019, sisältää useita poliittisia aloitteita, jotka kattavat muun muassa ilmaston, energian, liikenteen ja teollisuuden ja joiden tavoitteena on yhdessä edistää ilmastoneutraaliustavoitteen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä.

Osana Green Deal -ohjelmaa Teollisuussuunnitelma, EU ottaa haasteen vastaan ​​kilpailla joidenkin maailman suurimmista talouksista, erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltojen kanssa. Tällä pyritään lisäämään sen teollista ja valmistuskapasiteettia sekä varmistamaan omien netto-nolla-tekniikoiden ja -tuotteiden tuotanto. Raaka-aineiden luotettava hankinta ja toimitusketjujen vakaus sekä lyhentäminen on tämän strategian kulmakivi. Tämä on välttämätöntä, sillä mitä pidempi toimitusketju on, sitä suurempi on hiilidioksidipäästöjen vaikutus ja sitä suurempi turvallisuusriski. Siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin, sähköistys Kuljetuksissa, elektronisten ajoneuvojen ja latausasemien valmistuksessa sekä energian varastoinnissa tarvitaan sekä koboltin että kuparin käytön lisäämistä. Ennusteiden mukaan EU-kupari Kysyntä voi nousta 4.3 miljoonasta 6 miljoonaan tonniin vuoteen 2050 mennessä, kun nykyinen koboltti vaatii 20 kilotonnia voi saavuttaa jopa 100 kilotonnia vuoteen 2050 mennessä.

Yhtenä suurimmista lähteet jalostetun kuparin ja maailman johtavan koboltin tuottajankirjanpito yli 70 % maailman tuotannosta – Kongon demokraattisella tasavallalla on hyvät mahdollisuudet tulla yhdeksi EU:n tärkeimmistä, ellei merkittävimmistä kumppaneista vihreään siirtymiseen liittyvien tavoitteidensa saavuttamisessa. On sanottava, että useimmat mineraalirikkaat maat pyrkivät toteuttamaan Indonesian kaltaista paikallista rikastusstrategiaa saadakseen lisää arvoa mineraaleistaan. Tämä näkyy Zimbabwessa ja Ghanassa. kieltää käsittelemätöntä litiumia. Sen vuoksi on erittäin tärkeää, että EU harkitsee strategista kumppanuutta yksityisten ja julkisten tahojen kanssa, jotka liittyvät kansallisiin hyötymisstrategioihin, joissa kansainväliset kumppanuudet ovat avainasemassa. Kiina on jo ymmärtänyt tämän ja sen kerrotaan alkavan mukautua nykyisestä tuontimallistaan ​​kansalliseen muutokseen. Tämä varmistaa strategisen linjauksen mineraalirikkaiden maiden kanssa.

Mainos

Presidentti Felix Tshisekedistä EU löysi luotettavan kumppanin, joka on asettanut etusijalle talouden monipuolistamisen ja samalla parantanut kaivossektoriaan tukemalla ja rohkaisemalla Kongon demokraattisen tasavallan jalostus-, jalostus- ja vientikapasiteetin lisäämistä. Hän on myös parantanut maan yleistä liiketoimintaympäristöä. Tämä on tapahtunut maatalouden ja uudeksi ilmastotaloudeksi kutsutun edistämisen rinnalla. Yksi viimeaikaisista ja merkittävistä liiketoimista Kongon demokraattisessa tasavallassa on ollut Buenassa-projekti, rakennus kupari-koboltti hydrometallurginen tehdas kuparikatodien tuotantoa varten Lontoon metallipörssin (LME) standardien mukaan, arvoltaan 350 miljoonaa dollaria. Buenassa, yksityinen ja kongolainen yritys, tekee yhteistyötä yhdysvaltalaisen Delphos Internationalin kanssa saadakseen pääomaa, joka tarvitaan Kongon demokraattisen tasavallan ja Afrikan oman jalostus- ja jalostuskapasiteetin rakentamiseen, ja sen odotetaan tuottavan 30 MT kuparia ja 5 MT d'hydroksidia de kobolttia. vuodessa. Lisäksi Entreprise Generale de Cobalt "EGC" käy pitkälle menevää keskustelua Buenassan kanssa sen pyrkimyksestä virallistaa pienimuotoista kaivostoimintaa. Tämä hanke on erityisen kiinnostava EU:lle, kun otetaan huomioon, että suurin osa Kongon demokraattisen tasavallan kuparista ja koboltista on tähän mennessä viedään Kiinaan jalostettavaksi jalostusta varten

Kongon demokraattisen tasavallan jalostussektorin rakentamisen lisäksi hiljattain tehty puitesopimus allekirjoitettu YK:n Afrikan talouskomission ja African Export-Import Bankin (Afreximbank) kanssa tasoitetaan tietä erityistalousvyöhykkeiden (SEZ) perustamiselle Kongon demokraattisessa tasavallassa sähköajoneuvojen tuotantoa varten. Kongon demokraattisen tasavallan prioriteetit ovat tässä suhteessa täysin EU:n prioriteettien mukaiset, sillä Kongon demokraattinen tasavalta isännöi pian toista Kongon demokraattisen tasavallan sähköajoneuvojen akkufoorumia, joka pidetään Kinshasassa ensi kuun puolivälissä. EU:n eri rahoitusmekanismit, mukaan lukien PROIMVEST, The Centre for Business Development, BizClim-ohjelma, mikrorahoituksen puiteohjelma ja Euroopan investointipankin investointikehys, edistävät sääntelykehysten parantamista julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyön lisäämiseksi ja kannustavat investointeja uusiin teknologioihin. ja yritysten sponsorointi uusien projektien käynnistämisessä.

Poliittisia ja turvallisuusolosuhteita ei tietenkään voida jättää huomiotta tehtäessä kauppaa Kongon demokraattisen tasavallan kanssa. Presidentti Tshisekedi on todellakin selviytynyt hankaluuksista ja riskeistä, jotka johtuvat Kongon demokraattisen tasavallan pitkäaikaisesta turvallisuusuhkasta sen itäisissä provinsseissa ja muodostavat edelleen uhan raaka-aineiden louhinnalle, jalostukselle ja viennille.

Tshisekedi valittiin Kongon demokraattisen tasavallan presidentiksi tammikuussa 2019, mikä oli ensimmäinen rauhallinen siirtymävaihe siitä lähtien, kun maa itsenäistyi Belgiasta, mikä päätti 18 vuotta kestäneen edellisen presidentin hallinnon, joka itse seurasi diktatuuria, vaikka se peri vuosikymmeniä kestäneen sotien historian. Huolimatta kahden Kongon sodan päättymisestä vuoteen 1998 mennessä, 2000-luvulla syntyi useita kapinallisryhmiä, mukaan lukien 23. maaliskuuta (M23) -liike Iturin ja Kivun maakunnissa. Vuonna 2022 M23-hyökkäykset jatkuivat Kongon joukkoja vastaan ​​laajojen sotarikosten ohella. tuettu Ruandan hallitus erilaisten YK-raporttien mukaan. Kongon armeijan tiedottajalla on väitti että kapinallisten asialistalla ei ole niinkään tekemistä menneisyyden etnisten riitojen kanssa vaan enemmän Kongon demokraattisen tasavallan luonnonvarojen tuottamien taloudellisten etujen kanssa. Vaikka Kongon demokraattisen tasavallan suhteet Ruandaan, Ugandaan ja Burundiin ovat edelleen kireät, presidentti Tshisekedin diplomaattisia aloitteita ovat onnistuneet hillitsemään riskiä toistaiseksi.

Tshisekedin uudelleenvalinta varmistaisi varmasti jatkuvuuden maan itäisistä provinsseista lähtevien turvallisuusuhkien hillitsemisessä ja hyödyttäisi Kongon demokraattisen tasavallan teollisuussektorilla aloitetun kehitysohjelman laajentamista. Kansainvälisen mielipidemittausyrityksen Global Researchesin Kongon demokraattisessa tasavallassa Kinshasassa, Pohjois-Kivussa, Katangassa ja Equateurissa tekemän edustavan mielipidemittauksen tulokset viittaavat siihen, että presidentillä on äänestäjien vahva tuki vaalien alla. 92 % haastatelluista äänestäjistä Equateurissa ja 71 % Kinshasassa kannattaa presidenttiä, kun taas kokonaistiedot viittaavat mukavasti 65 %:n tukeen hänen uudelleenvalintakampanjaansa koko Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Kongon demokraattisen tasavallan turvallisuus- ja talouspolitiikan jatkuvuus palvelisi todellakin EU:n etuja. Euroopan parlamenttivaalien uusi kierros vuonna 2024 ja mantereeseen vaikuttavat kasvavat ilmastopaineet, Euroopan vihreän sopimuksen vaikutusten osoittaminen tulee yhä tärkeämmäksi. Turvautuminen kauppakumppanuuteen Kongon demokraattisen tasavallan kanssa ja yhteistyön edelleen kehittäminen auttaisi varmasti turvaamaan EU:n tulevaisuuden raaka- ja ehkä jopa jalostetut materiaalitarpeet EU:n vihreiden unelmien toteuttamiseksi.

Nathalie Beasnael on sosiaalinen yrittäjä, humanitaarinen ja hyväntekijä. Hän on voittoa tavoittelemattoman Health4Peace-järjestön perustaja, joka tarjoaa lääkintätarvikkeita sairaaloille Tšadin, Senegalin, Ghanan, Etelä-Afrikan ja Nigerian maaseutualueilla, ja hänellä on hallituksen asema Upward African Womanin yhteisöasioiden johtajana.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa