Liity verkostomme!

EU

Tuleva viikko 9.-15. Maaliskuuta 2015: täysistunto ja valiokuntien kokoukset, Strasbourg

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

euroopan-parlamentti-strasbourg1Boris Nemtsovin murha. Parlamentin jäsenet keskustelevat Venäjän oppositiojohtajan Boris Nemtsovin murhasta ja Venäjän demokratian yleisestä tilasta EU: n ulkoasioiden päällikön Federica Mogherinin kanssa ja asettavat äänestykseen päätöslauselman. (Keskiviikko (11. maaliskuuta), torstai)

Euroopan lukukausi 2015. Euroopan taloudelliset painopisteet ovat keskeisessä keskustelussa komission varapuheenjohtaja Valdis Dombrovskisin, komission jäsenten Marianne Thyssenin ja Elżbieta Bieńkowskan sekä puheenjohtajavaltion Latvian kanssa. Parlamentin jäsenten odotetaan tukevan komission kolmen pilarin lähestymistapaa, joka perustuu investointeihin, rakenneuudistuksiin ja kasvua edistävään julkisen talouden vakauttamiseen, muissa kuin lainsäädäntöpäätöslauselmissa, joista äänestetään keskipäivällä. (Keskiviikko)

Jordanian kuningas Abdullah II. Hänen majesteettinsa Jordanian kuningas Abdullah II pitää virallisen puheen parlamentille tiistaina keskipäivällä. Tämä on hänen neljäs esiintymisensä istuntosalissa hänen vierailujensa jälkeen vuosina 2002, 2007 ja 2012. (Tiistai)

Mainos

Luottokorttimaksut. Parlamentti antaa tiistaina lopullisen äänestyksen säännöistä, joiden mukaan pankit veloittavat vähittäiskauppiailta ostajien maksujen käsittelystä. Säännöistä sovittiin epävirallisesti ministerineuvoston kanssa viime joulukuussa. (Tiistai)

Hormonaalista toimintaa häiritsevät kemikaalit. Euroopan komissiota pyydetään selittämään viivästyksiä hormonaalisten haitta-aineiden - kemikaalien, jotka tutkijat yhdistävät sikiön ja sukuelinten poikkeavuuksien, syövän ja hedelmättömyyden, tunnistamiseen ja luokitteluun. (Maanantai)

Ulkomaanasiat. Parlamentin jäsenet keskustelevat Serbian, Montenegron, entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian ja Kosovon edistymisraporteista tiistaina komission jäsen Johannes Hahnin kanssa ennen kuin niistä äänestetään päätöslauselmista. Keskiviikkona iltapäivällä parlamentin jäsenet keskustelevat EU: n ulkopoliittisista valinnoista EU: n ulkoasioiden päällikön Federica Mogherinin kanssa ja äänestävät päätöslauselmasta. Parlamentin jäsenet kysyvät myös hänen näkemyksiään EU: n terrorismintorjuntayhteistyöstä Arabiliiton kanssa, ja keskustella vuosikertomuksesta ihmisoikeuksista maailmassa.  (Keskiviikko torstai)

Mainos

EU: n vuoden 2016 talousarvion suuntaviivat. Parlamentin poliittisista suuntaviivoista komission tulevalle EU: n talousarvioesitykselle keskustellaan tiistaina ja vahvistetaan keskiviikkona toimitettavalla äänestyksellä. Parlamentin jäsenet suosittelevat, että EU: n menot olisi vuonna 2016 keskitettävä talouskasvun, solidaarisuuden edistämiseen jäsenvaltioiden välillä ja kolmansien maiden kanssa sekä EU: n rahoituksen järjestämiseen.

Sukupuoliepätasa-arvo. Vuosittaisessa edistymisarvioinnissa viitataan ongelmiin, jotka johtuvat jatkuvasta sukupuolten epätasa-arvosta, kuten naisiin kohdistuva väkivalta, sukupuolten palkkaero ja urakehys. Tiistaina äänestetään päätöslauselmasta.

Presidentin päiväkirja. Presidentti Martin Schulz tapaa tiistaina (10. maaliskuuta) klo 11 kahdenvälisen kokouksen Jordanian kuningas Abdullah II: n kanssa. Lauantaina herra Schulz lähtee viralliselle vierailulle Kiinaan.

Pre-session lehdistötilaisuudessa. Euroopan parlamentin lehdistöpalvelu pitää tiedotustilaisuuden maanantaina klo 16. (Euroopan parlamentin lehdistötila, Strasbourg).

Aikataulu päivällä        Aikataulu tapahtuman

Muita aiheita ovat

Lasten seksuaalisen hyväksikäytön torjunta Internetissä

Parlamentin jäsenet haluavat ohjata varoja pitkäaikaisiin eurooppalaisiin investointeihin

EU viivästyy hormonia häiritsevien kemikaalien torjunnassa

Parlamentin jäsenet esittävät kantansa EKP: n toimintaan

Parlamentin jäsenet äänestävät säännöistä, joilla kuorma-autoista tehdään turvallisempia ja vihreämpiä

EU: n talousarvion valvonta: Euroopan parlamentin jäsenet kehottavat jäsenvaltioita torjumaan petoksia

EU: n työnhakutuki irtisanotuille työntekijöille Belgiassa, Saksassa ja Puolassa

Parlamentti vahvistaa vuoden 2016 talousarvion painopisteet

Serbian, Kosovon, Montenegron ja entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian edistyminen vuonna 2014

EU: n ulkopolitiikan vuosikatsaus Federica Mogherinin kanssa

Parlamentti vaatii ihmisoikeuslausekkeita kansainvälisissä sopimuksissa

Parlamentin jäsenet keskustelevat Venäjän tuontirajoitusten vaikutuksista EU: n maantiekuljettajiin

Poliittiset sortotoimet Venezuelassa

Ihmisoikeudet ja demokratia päätöslauselmat (Lähi-itä, Etelä-Sudan ja Tansania)

Katso täysistunnossa suorana lähetyksenä EP Live /  EbS + että EuroparlTV

 

 

 

 

   
   

 

 

Ihmiset (2)

Eu-toimittaja

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa