Liity verkostomme!

Kiina

CPPCC työraportti korostetaan anti-siirteen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1200x-1

 

Kiinan ylimmän poliittisen neuvoa-antavan elimen puheenjohtaja kehotti tiistaina 3. maaliskuuta vankkumattomiin toimiin korruption torjumiseksi. Analyytikot uskoivat, että nämä huomautukset antavat myönteisen signaalin aktiivisemmasta osallistumisesta maan laajaan siirteenestokampanjaan.

Mainos

Korruption torjunta mainitaan ensimmäistä kertaa kahden vuosikymmenen aikana Kiinan kansan poliittisen neuvoa-antavan konferenssin (CPPCC) vuotuisessa työraportissa sen jälkeen, kun joitain sen vanhimmista jäsenistä on tutkittu korruptiosta.

"CPPCC: n tulisi pyrkiä parantamaan jäsentensä koskemattomuutta ja jatkamaan korruption torjuntaa", ilmoitti CPPCC: n puheenjohtaja Yu Zhengsheng tiistaina avatun CPPCC: n 12. kansallisen komitean kolmannessa istunnossa.

Esittäen CPPCC: n kansallisen komitean pysyvän komitean työraportin Yu huomautti, että poliittisen neuvoa-antavan elimen viime vuoden työssä oli joitain puutteita. Hän mainitsi erityisesti 14 kansallisen poliittisen neuvonantajan erottamisen korruption vuoksi, mukaan lukien CPPCC: n kansallisen komitean entiset varapuheenjohtajat Ling Jihua ja Su Rong.

Mainos

"CPPCC on usein viimeisen pysähdyksen joukko todellisen vallan osastojen johtajia ennen eläkkeelle siirtymistä. Siksi jotkut korruptoituneet jäsenet voivat piiloutua sinne. Tässä suhteessa CPPCC ei voi erottua oksastuksen vastaisesta kampanjasta." Tsinghuan yliopiston korruptiontorjuntakeskuksen johtaja Cheng Wenhao kertoi Global Timesille.

Toinen varttamisen torjunnan asiantuntija, Deng Lianfan Hunanin maakunnan lakiseurasta, kertoi Global Times Tuesday -lehdelle, että CPPCC: n osallistuminen varttamisen estokampanjaan täydentäisi meneillään olevaa kampanjaa, jossa ei ole painotettu poliittisten neuvonantajien ja lainsäätäjien roolia.

"Toisin kuin kansallisen kansankongressin varajäsenet, harvat CPPCC: n jäsenet ovat avainasemassa hallintoelimissä, mikä voi taata paremmin viranomaisten valvonnan. He voivat myös saada paremman kuvan yhteiskunnasta, koska he ovat peräisin eri ammateista eri puolilla maata", Deng huomioitu.

CPPCC: n pysyvän komitean jäsen Ge Jianxiong paljasti, että hän ja noin 90 CPPCC: n jäsentä vastustivat Ling Jihuan nimittämistä CPPCC: n varapuheenjohtajaksi vuonna 2013, kun Ling oli Yhdistyneiden etujen työosaston johtaja.

Ling poistettiin virasta ja hänet otettiin pois CPPCC-jäsenyydestä helmikuussa sen jälkeen, kun hänet asetettiin tutkittavaksi "epäiltyjen vakavien kurinpitorikkomusten" vuoksi vuonna 2014.

"Puhuttiin siitä, että korruptoituneet virkamiehet poistetaan ensin avaintehtävistään ennen kuin heidät saatetaan tutkinnan kohteeksi ... Nyt tiedettyjen tosiseikkojen perusteella olisimme voineet tarjota ihmisille mahdollisuuden keskustella erilaisista mielipiteistään [Lingin nimityksestä] voidakseen korruption torjumiseksi ", Ge kertoi Global Timesille.

Ge ehdotti myös CPPCC: n äänestystavan muuttamista jäsenten yksityisyyden suojaamiseksi heidän valinnoistaan, mikä auttaa osallistumista ja demokratiaa.

"CPPCC ei ole piilopaikka korruptoituneille elementeille ... Kiinan korruption vastaisilla toimilla ei ole rajoja tai kattoa, eikä kenelläkään ole koskemattomuutta", CPPCC: n tiedottaja Lü Xinhua kertoi toimittajille maanantaina Pekingissä pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Kiinan siirteenestopäällikkö Wang Qishan vetosi harvoin elokuussa 2014 kehottaakseen poliittisia neuvonantajia edistämään korruption vastaista toimintaa tarjoamalla ehdotuksia ja toteuttamalla demokraattista valvontaa, jota Deng kutsui "maamerkki" -kokoukseksi, mikä osoitti CPPCC.

Vuonna 2015 Yu kehotti poliittisten neuvonantajien suunnitelmana myös CPPCC: n jäseniä tarjoamaan neuvoja ja ehdotuksia uudistuksesta ja oikeusvaltiosta.

Hän sanoi, että CPPCC suorittaa myös perusteellisia tutkimuksia ja tutkimuksia keskeisistä aiheista, kuten Silkkitie- ja Belt-aloitteet ja ilmansaasteet Peking-Tianjin-Hebei -alueella, tarjotakseen puolustusmateriaalia puolueelle ja hallitukselle päätöksenteossaan. .

Yu tuki myös Hongkongin CPPCC: n jäsenten vetoomusta paikallishallinnon oikeusvaltion edistämiseksi ja kiitti heidän aktiivista rooliaan oikeudellisten poliittisten uudistusten edistämisessä.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa