Liity verkostomme!

Vihreä tarjous

Terästeollisuuden ja muiden teollisuudenalojen vihreään siirtymiseen olennaiset lämpöpumput

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Teräksentuotanto on perinteinen raskas teollisuus, mutta se on myös edelläkävijä ympäristöystävällisempään ja vähemmän ympäristöä vahingoittavaan maailmaan tarvittavissa ratkaisuissa. Teräs on 100 % kierrätettävää ja suuri osa teollisuudesta muuttaa romun uusiksi tuotteiksi. Mutta tarvittava energia on valtava, vaikka se voidaan toimittaa vihreänä sähkönä, joten teräksenvalmistusprosessissa syntyvän lämmön talteenottoon ja kierrätykseen tai uudelleen jakamiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Mukana oleva suuri lämpöpumpputeknologia tarjoaa myös muille teollisuudenaloille vihreämpiä energiaratkaisuja, kirjoittaa Nick Powell.

ORI Martinin terästehdas Bresciassa Pohjois-Italiassa on sitoutunut olemaan hyvä naapuri. Se sijaitsee lähellä asuntoa, ja se on hyvin osa yhteisöä ja tarjoaa ympäröivälle alueelle paljon muutakin kuin työllistämistä. Aikoinaan jäähdytystornin kautta karkaanut lämpö johdetaan nyt kaukolämpöjärjestelmään, mikä pitää 2,000 700 kotia lämpimänä talvella. Kun kysyntä vähenee kesällä, lämpö muunnetaan sähköksi, joka riittää XNUMX kotiin.

Tämän vuonna 2020 käynnistetyn lämpöhyppyprojektin ytimessä on suuri lämpöpumppu, jonka toimittaa toinen Brescia-yritys, Turboden. Se on uraauurtava yritys, joka syntyi vuonna 1980 Politecnico di Milanon suljetun kierron energiajärjestelmiä koskevasta tutkimuksesta. Nyt enemmistöomistajan Mitsubishi Heavy Industriesin tukema yritys on suurten lämpöpumppujen teknologian kärjessä.

Yhdessä kompressorin kanssa se sekä tuottaa lämpöä vaaditussa lämpötilassa kaukolämpöjärjestelmään että lähettää kylmempää vettä takaisin terästehtaalle jäähdyttämään tuotteitaan, täydentäen kierteen ja säästäen sekä vettä että sähköä. Se auttaa ORI Martinin 12 vuoden suunnitelmaa vähentää päästöjään lähes kolmanneksella vuoteen 2030 mennessä.

Mihin teräs on johtanut, muut teollisuudenalat voivat seurata perässä, kun ne pyrkivät vähentämään energiahävikkiä sekä ympäristöllisistä että taloudellisista syistä. Turbodenin uusimmassa projektissa on mukana entistä suurempi lämpöpumppu, jonka avulla suomalainen paperitehdas voi lopettaa kaasun käytön ja parantaa siten energiavarmuuttaan sekä pienentää hiilijalanjälkeään. Poistoilman ja jäteveden matalalämpöinen hukkalämpö tulistetaan 170 asteeseen höyryn tuottamiseksi paperinvalmistusprosessiin.

Andrea Magalini, Turbodenin Lämmöntuotanto-liiketoimintayksikön johtaja, odottaa suuria lämpöpumppuja käyttävien järjestelmien markkinoiden kasvavan nopeasti, ja yritys tekee 10 projektia vuodessa viiden vuoden kuluttua. Jokainen vaatii erityistä suunnittelua, joka vastaa yksittäisten asiakkaiden tarpeita ja vaatimuksia. 

Sitä markkinoidaan kilpailukykyisimpänä teknologiana vihreän lämmön tuottamiseksi, ja se lupaa 99 %:n luotettavuuden. Yksi sovellus tarjoaa hiilidioksidin talteenottoon tarvittavan höyryn, ja toinen jännittävä mahdollisuus on käyttää sitä litiumin, joka on sähköajoneuvojen akkujen kannalta elintärkeä mineraali, uuttamiseen.

Mainos

Mutta Luca Rigoni, Brescian kaukolämpöjärjestelmää hoitavan A2A Heat and Services -yhtiön toimitusjohtaja, lämmitys on "elefantti huoneessa" hiilenpoistokeskustelussa. Se, miten lämmitämme kotimme, on suurin syy ilmakehään joutuville päästöille, ja lämpöpumpputekniikka tarjoaa ratkaisun. Pelkästään Bresciassa terästehtaan lämmön käyttö estää 917 kilotonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa. 

Turbodenin markkinointijohtaja Marco Baresi sanoo olevansa iloinen nähdessään teollisuuspolitiikan nousevan yhä tärkeämmäksi Euroopan unionin lähestymistavaan ilmastonmuutokseen ja Green Deal -ohjelman toteuttamiseen. Hän näkee yrityksensä työskentelyn suurten lämpöpumppujen teknologian kehittämisessä myönteisenä ja käytännönläheisenä vastauksena RepowerEU-aloitteeseen. Se on keskeinen strateginen teknologia, joka on määritelty Net Zero Industry Actissa Euroopassa kehittämistä vaativaksi. 

Se on myös poikkeuksellinen mahdollisuus viedä nouseviin ja kehitysmaihin. Marco Baresin mukaan Turboden on täydellinen esimerkki menestyneestä eurooppalaisesta puhtaan teknologian yrityksestä, joka auttaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja edistämään kestävää kehitystä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa