Liity verkostomme!

Kokoukset

Kansalliskonservatiivit lupaavat jatkaa Brysselin tapahtumaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroskeptiset kansalliskonservatiivit ovat luvanneet jatkaa konferenssiaan Brysselissä, vaikka heidän varauksensa peruttiin aiotun paikan vuoksi. EU:n merkittävin puhuja on Unkarin pääministeri Viktor Orbán mutta NatCon Brusselsin odotetaan myös palaavan Brysseliin entisen brittiläisen Euroopan parlamentin jäsenen Nigel Faragen, joka johti ensin UKIP:tä ja sitten Brexit-puoluetta, kun hän kampanjoi menestyksekkäästi Britannian eroamisen puolesta Euroopan unionista.

Unkarissa toimiva, mutta myös naapurimaissa toimiva Mathias Corvinus Collegium on ollut läsnä Brysselissä vuodesta 2022. MCC Brussels kuvailee itseään "Preserving the Nation State in Europe" -tapahtuman "ylpeäksi kannattajaksi". Se on antanut seuraavan lausunnon:

Lukuisat uutiskanavat ovat kysyneet kokemuksistamme ja mielipiteistämme viimeaikaisista yrityksistä vaientaa sananvapautta Brysselissä, Belgiassa.

Uskomme, että antidemokraattisten innokkaiden yritykset peruuttaa konservatiivinen kokous epäonnistuvat. Kokouksen kannattajat lupaavat, että he eivät koskaan taivuta polveaan uhkauksille ja pelottelulle. Peruutuskulttuurin antidemokraattiset levittäjät ovat juonineet kieltääkseen ihmisten oikeuden kokoontua Belgian pääkaupunkiin, koska he ovat suvaitsemattomia ja ennakkoluuloisia niitä kohtaan, joilla on erilaisia ​​poliittisia näkemyksiä. Häpeällisesti näitä pelkuria auttavat ja yllyttävät kasvottomat byrokraatit.

NatCon, yksi kansalliskonservatiivien arvostetuimmista kokoontumisista, oli tarkoitus pitää Brysselissä 16.-17. huhtikuuta. Tapahtumapaikka Concert Noble kuitenkin peruutti kiinnostuksensa järjestää tapahtumaa tiedotusvälineille perjantai-iltana. Raporttien mukaan tapahtumapaikalla viitattiin turvallisuuteen liittyviin peleihin, jotka johtuvat antidemokraattisten ryhmien uhkauksista ja että Brysselin pormestari oli neuvonut tapahtumapaikkaa perumaan konferenssin isännöinnin.

Noin 500 valtuutettua kuulee Unkarin pääministerin Viktor Orbánin, Ranskan presidenttiehdokas Eric Zemmourin, Saksan kardinaali Gerhard Müllerin, maailmanlaajuisesti kuuluisan entisen Euroopan parlamentin jäsenen Nigel Faragen ja Britannian entisen sisäministerin Suella Bravermanin puheen.

MCC Brussels sanoi yhtenä tapahtumassa mukana olevista organisaatioista, että pelotuskampanjasta huolimatta kokous etenee suunnitellusti. Tapahtuman uusi paikka Brysselin alueella julkistetaan 16.-17. huhtikuuta.

Mainos

Frank Furedi, MCC Brusselsin johtaja, konferenssiin osallistunut ajatushautomo, sanoi: "Se, mitä on tapahtunut viime päivinä, edustaa sananvapauden ja poliittisen ilmaisunvapauden kriisiä koko Euroopassa.

”On ehdoton tragedia, että peruutuskulttuuri on otettu vastaan ​​Brysselissä, Euroopan unionin sydämessä. Kaikkien, poliittisesta suuntautumisesta riippumatta, pitäisi olla huolissaan siitä, mitä täällä tapahtuu. 

"Taistelu sananvapaudesta on nyt käynnissä, ja kaikkien hyväntahtoisten ihmisten tulee olla valmiita taistelemaan kaikista oikeuksistamme ajatuksen ja sananvapauteen. Meidän on kerrottava maailmalle, että he yrittivät peruuttaa meidät Brysselissä, mutta vapaus voittaa."

MCC Brussels kiinnittää huomiota huolelliseen kehitykseen koskien pyrkimystä käyttää niin sanottuja "turvallisuusnäkökohtia" tekosyynä tapahtumien ja keskustelun sulkemiselle. Tämä "turvallisuusleikkikirja" on nostettu suvaitsemattomilta ryhmiltä Yhdysvalloissa, missä paikkojen uhkailu väkivallalla tarjotakseen tekosyyn tapahtumien pysäyttämiseen on yleisempää.

Uskomme, että Brysselissä sovellettiin samaa pelikirjaa, jossa paikalliset "antifa"-ryhmät lupasivat aiheuttaa ongelmia, tarjoten tekosyynä toimihenkilöille ja erityisesti Brysselin pormestarille painostaa tapahtumapaikkaa peruuttamaan NatCon. Silmäiskun ja nyökkäyksen myötä esitettiin turvallisuusargumentteja, jotka viittaavat siihen, että "ei ollut muuta vaihtoehtoa" kuin peruuttaa tapahtuma. 

Näistä ponnisteluista huolimatta suvaitsemattomuus ei vallitse Brysselissä. Kehotamme kaikkia sananvapauteen ja demokratiaan sitoutuneita – kaikista poliittisista taustoista – seisomaan laskennassa ja varmistamaan tämän tapahtuman etenemisen. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa