Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio hyväksyy 1.7 miljardin euron Italian valtiontukiohjelman elvytys- ja selviytymisvälineestä maataloussähkölaitosten tukemiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti 1.7 miljardin euron Italian ohjelman, joka on osittain käytettävissä Recovery and Resilience Facilityn (RRF) kautta maatalouden sähkölaitosten tukemiseksi. Toimenpide on osa Italian strategiaa kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ja uusiutuvien energialähteiden osuuden lisäämiseksi. EU:n Green Dealiin liittyvät EU:n strategiset tavoitteet.

Järjestelmä tukee uusien maatalousvoimalaitosten rakentamista ja toimintaa Italiassa, joiden kokonaiskapasiteetti on 1.04 GW ja sähköntuotanto vähintään 1300 GWh/vuosi. Maataloussähköjärjestelmät mahdollistavat maan samanaikaisen käytön sekä aurinkosähköenergian tuottamiseen asentamalla aurinkopaneeleja että maataloustoiminnan harjoittamiseen. Järjestelmässä tukea myönnetään maataloustuottajille kumulatiivisesti seuraavasti: i) investointiavustukset, jonka kokonaisbudjetti on 1.1 miljardia euroa ja joka kattaa jopa 40 prosenttia tukikelpoisista investointikustannuksista; ja (ii) kannustintariffit, jonka arvioitu budjetti on 560 miljoonaa euroa, ja se maksetaan hankkeiden toimintavaiheessa 20 vuoden ajan.

Komissio arvioi ohjelman erityisesti EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti 107 artiklan 3 kohdan c alakohta SEUT, joka antaa jäsenvaltioille mahdollisuuden tukea tietyn taloudellisen toiminnan kehitystä tietyin edellytyksin, ja Ilmaston, ympäristönsuojelun ja energian valtiontuen suuntaviivat 2022 ("CEEAG"). Tällä perusteella komissio hyväksyi Italian ohjelman EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Komissaari Didier Reynders (kuvassaKilpailupolitiikasta vastaava 1.7 miljardin euron järjestelmä, joka on osittain rahoitettu elvytys- ja selviytymisvälineestä, antaa Italialle mahdollisuuden tukea maan tehokkaampaa käyttöä yhdistämällä maatalouden uusiutuvan energian tuotantoon. Se edistää maatalousalan viherryttämistä ja siirtymistä ilmastoneutraaliuteen EU:n Green Deal -tavoitteiden mukaisesti.

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa