Liity verkostomme!

Kazakstan

Cameron haluaa vahvempia Kazakstanin siteitä, nostaa Britannian alueen parhaana kumppanina

SHARE:

Julkaistu

on

Iso-Britannia hakee tehostettua kumppanuutta Kazakstanin kanssa koulutuksen, liike-elämän, talouden, energian ja ilmastonmuutoksen aloilla, sanoi Britannian ulko-, kansainyhteisö- ja kehitysasioista vastaava ulkoministeri David Cameron vierailullaan Astanassa 24. huhtikuuta.

"Haluan korostaa, että vierailustani täällä pääministerinä vuonna 11 on kulunut 2013 vuotta ja huomauttaa maanne taloudellisesti, sosiaalisesti ja poliittisesti saavuttamasta poikkeuksellisesta edistyksestä. On todella jännittävää palata tänne Astanaan ja nähdä kuinka paljon on muuttunut”, Cameron sanoi avauspuheenvuorossaan varapääministeri ja ulkoministeri Murat Nurtleun kanssa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa.  

Aiemmin Cameron ja Nurtleu allekirjoittivat historiallisen strategisen kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen Kazakstanin ja Britannian välillä. Sopimuksen tavoitteena on vahvistaa kahdenvälisiä suhteita keskeisillä aloilla, kuten ulkopolitiikka ja turvallisuus, kauppa ja investoinnit, immateriaalioikeuksien suojelu, energia- ja raaka-ainekumppanuus. , liikenne, ympäristönsuojelu ja ilmastonmuutos, pankki- ja rahoituspalvelut, työllisyys ja sosiaalipolitiikka, tiede ja koulutus.

”Tämä kattava sopimus tulee olemaan merkittävä askel Astanan ja Lontoon poliittisten, kauppa- ja investointisuhteiden viemisessä uusiin horisonteihin. Uskomme vahvan ja molempia osapuolia hyödyttävän strategisen kumppanuutemme vahvistuvan edelleen kaikilla osa-alueilla energiasta harvinaisiin metalleihin, ekologiasta koulutukseen”, Nurtleu sanoi. 

Puhuessaan toimittajille Cameron sanoi, että koulutussektorilla on tapahtunut "valtavaa edistystä" viimeisten 11 vuoden aikana, kun brittiläiset oppilaitokset perustettiin Kazakstanissa. Hän ilmoitti myös kaksinkertaistavansa kazakstanilaisten nuorten stipendit opiskelemaan Isossa-Britanniassa.

https://twitter.com/David_Cameron/status/1783521220937322814/photo/2

Mainos

Iso-Britannia on myös Kazakstanin kymmenen parhaan sijoittajan joukossa. Kazakstanin ministeri Nurtleun mukaan Britannian suorien sijoitusten määrä on viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana saavuttanut 10 miljardia dollaria.

”Viime vuonna Iso-Britannian investoinnit Kazakstanin talouteen kasvoivat 20 % ja olivat 795 miljoonaa dollaria. Tällä hetkellä noin 600 yritystä, jotka on perustettu brittiläisen liiketoiminnan pääomaan, osallistuvat maan kehitykseen. Heidän joukossaan ovat tunnetut yritykset, kuten Shell, RioTinto, Ernst and Young, AstraZeneca, hän sanoi.

Cameron sanoi, että horisontissa on enemmän investointimahdollisuuksia, ja siihen tulisi keskittyä.

"Olemme äskettäin allekirjoittaneet kumppanuussopimuksen kriittisistä mineraaleista, ja meillä on jännittäviä ehdotuksia brittiläisten kaivosyhtiöiden osallistumiseksi tällä alueella", hän sanoi.

”Uskon, että voimme tehdä pienyritysten parissa paljon enemmän työtä. Olemme keskustelleet siitä, kuinka voimme varmistaa, että poistamme byrokratian ja esteet pienten ja keskisuurten yritysten vakiinnutukselle ja työskentelylle täällä”, hän lisäsi.

"Olemme täällä, joten sinulla on valinnanvaraa'

Cameronin vierailu Kazakstanissa on osa a Keski-Aasian kiertue. Ennen Kazakstania hän vieraili Tadžikistanissa, Kirgisian tasavallassa, Uzbekistanissa ja Turkmenistanissa. 

Puhuessaan Keski-Aasian alueen vierailunsa laajemmasta tarkoituksesta Cameron korosti kumppanuuden halua alueen kanssa.

"Haluan tehdä laajemman näkökulman tälle vierailulle, jonka teen tällä viikolla Keski-Aasian tasavaltoihin, ja se on, että emme sano Kazakstanille tai millekään muulle maalle, että sinun on tehtävä valinta, tai me pyydämme et saa valita kumppanuuttasi ja kauppaasi Venäjän tai Kiinan tai kenenkään muun kanssa. Olemme täällä, koska uskomme, että sinun pitäisi pystyä tekemään valinta yhteistyöstä kanssamme tavalla, joka on hyväksi sekä turvallisuudellemme että hyvinvoinnillemme”, Cameron sanoi.

”Ison-Britannian kannalta on tärkeää sanoa, että haluamme olla kumppanisi: koulutuskumppani, kumppani ilmastonmuutoksen torjunnassa, kumppani kasvavassa liiketoiminnassa, kumppani, joka tarjoaa nuorille uusia mahdollisuuksia maassasi. Emme pyydä sinua valitsemaan meitä tai muuta valtaa. Sanomme, että olemme täällä, joten sinulla on valinnanvaraa. Se on se henki, jossa tulemme. Tietenkin Kazakstanin tapauksessa, jonne tulin tänne 11 vuotta sitten, niin paljon on tehty tällä asialistalla, mutta olen melko vakuuttunut siitä, että paras on vielä edessä”, Cameron päätti.

Cameron viettää kaksi päivää Kazakstanissa vahvistaakseen maiden välisiä suhteita.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa