Liity verkostomme!

Kazakstan

21-vuotias kazakstanilainen kirjailija esittelee sarjakuvan Kazakstanin khanaatin perustajista

SHARE:

Julkaistu

on

21-vuotias kazakstanilainen kirjailija ja sarjakuvan kirjoittaja Ilyas Yusupzhanov esitteli sarjakuvan Kazakstanin khanaatin perustajista, sulttaaneista Kereystä ja Zhanibekista, Astanan kansallisessa akateemisessa kirjastossa 23. huhtikuuta, Kazinform raportoi.

Ilyas Yusupzhanov esitteli Astanan kansalliskirjastossa sarjakuvan Kazakstanin khanaatin perustajista, sulttaaneista Kereystä ja Zhanibekista. Valokuva: Kazinform/Viktor Fedunin.

Iljas Jusupžanov on yksi Kazakstanin nuorimmista kirjailijoista. Hän on julkaissut neljä kirjaa ja sarjakuvan Kerey ja Zhanibek.

Jusupžanovin mukaan suurin osa Kazakstanin kansalaisista ei muista, mitä heille opetettiin historian tunneilla koulussa. Hän huomautti, että uusi sarjakuvamuoto auttaa nuoria näkemään tiedon paremmin, mikä lisää heidän oppimistaan ​​ja Kazakstanin historian säilyttämistä. 

Tämä on yksi syistä, miksi maa on käynnistänyt projektin nimeltä 100 Domestic Comics.

Kuvan luotto: vecher.kz.

Mainos

Aiemmin tänä vuonna Yusupzhanov esitteli sarjakuvansa vuonna Almaty. ”Almatyssa on kouluja, jotka ovat jo lukeneet sarjakuvani. Siellä oli ensimmäinen esittely. Kun esitin kysymyksiä Kazakstanin khaanikunnan historiasta, monet olivat valmiita vastaamaan. Luulen, että se johtuu sarjakuvastamme "Kerey ja Zhanibek", sanoi Iljas Jusupžanov.

Kansallisen akateemisen kirjaston johtaja Gaziza Nurgalijeva uskoo, että sellaiset sarjakuvat ovat erinomaista valmistautumista lapsille ennen vakavamman kirjallisuuden, kuten romaanien ja proosan, lukemista. Hän totesi, että sarjakuvat ovat erittäin suosittuja nuorten keskuudessa, lähinnä kuvitusten vuoksi.

Kuvan luotto: zakon.kz.

”Avasimme sarjakuvanurkkauksen Almatyyn. Kauppa tarjosi meille 500 erilaista numeroa eri tyylilajeista. Tuo nurkka on aina ollut suosittu teinien ja lasten keskuudessa. Nyt haluamme toteuttaa jotain vastaavaa täällä ja esitellä nuorille Kazakstanin kansallissankareita, Gaziza Nurgaliyeva sanoi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa