Liity verkostomme!

Tupakka

Vaihto savukkeista: kuinka taistelu savuttomaksi pääsemiseksi voitetaan

SHARE:

Julkaistu

on

Ainoa selkeästi perinteisen tuotteensa jättämiseen sitoutunut savukkeiden valmistaja on ilmoittanut, että ensi vuonna suurin osa sen liikevaihdosta tulee savuttomien vaihtoehtojen tuotannosta. PMI:llä on nyt uusi tavoite tehdä savukkeista enintään kolmasosa tuloistaan ​​vuosikymmenen loppuun mennessä, kirjoittaa Nick Powell..

Strateginen tavoite tehdä PMI:stä savuton yritys juontaa juurensa vuoteen 2008, jolloin yritys tajusi, että sillä on sekä velvollisuus että kyky auttaa tupakoitsijoita lopettamaan tupakoinnin. Tuotteet, jotka tyydyttävät tupakoitsijoiden nikotiininhimoa mutta poistavat savun, joka aiheuttaa useimpia savukkeisiin liittyviä sairauksia, ovat ylivoimaisesti tehokkain tapa vastata tupakan kansanterveyshaasteeseen.

PMI toi vuonna 2016 markkinoille uuden tuotevalikoiman, joka lupasi lopulta lopettaa savukkeiden tuotannon kokonaan. Savukkeista saaduilla tuloilla rahoitettiin tietysti uusien vaihtoehtojen tutkimus ja kehitys. Tupakoitsijat olisivat yksinkertaisesti vaihtaneet muihin savukemerkkeihin, jos PMI olisi lopettanut niiden tuotannon välittömästi.

Lähestymistavana oli tunnistaa savukkeiden terveysvaikutukset ja se, että monien yhteiskunnallisten ongelmien tapaan liiketoiminnalla on olennainen rooli osana ratkaisua. Kyseessä ei ollut hyväntekeväisyys, vaan tapaus, jossa yritys tunnusti velvollisuutensa kaikkia sidosryhmiään kohtaan.

Itse asiassa se on eetos, joka ulottuu vaikutuksiin, miten yritys tuottaa tuotteitaan, sekä vaikutuksiin, mitä se tuottaa. 30 % johtajien palkoista määräytyy PMI:n kestävän kehityksen perusteella.

PMI:n kestävän kehityksen globaali johtaja Miguel Coleta toi esille Pariisissa integroidun raporttinsa viime vuoden suorituksestaan, että EU:n vaatimus on, että yritys arvioi vaikutukset yhteiskuntaan.

Euroopassa tämä on merkinnyt toimenpiteitä, jotka ulottuvat savuttomien tuotteiden elinkaaren lopun takaisinottoohjelmista ja 100-prosenttisesta ekologisen suunnittelun sertifioinnista myönteisiin toimiin naisten määrän lisäämiseksi johtavissa tehtävissä yli kolmannekseen kokonaismäärästä. .

Mainos

Maailmanlaajuisesti painopiste on toimitusketjussa olevien ihmisten elämänlaadun parantamisessa. Vuoden 10 jälkeen on tehty 2018 ihmisoikeusvaikutusten arviointia, joissa havainnot on käsitelty. PMI edellyttää, että sen sopimussuhteiset tupakanviljelijät eivät käytä lapsityövoimaa - ja että 100% viljelijöistä saa toimeentulon.

Myös hiilidioksidipäästöjen vähentäminen nollaan on etusijalla, samoin kuin tupakkatilojen vedenkulutuksen vähentäminen. 100 % ostetusta tupakasta ei aiheuta riskiä hoidettujen luonnonmetsien metsäkadosta eikä luonnollisten ekosysteemien muuttumisesta. 

Miguel Coleta oli kuitenkin selvä, että PMI:llä ei ole epäilystäkään siitä, että yrityksen suurin ulkoinen vaikutus on sen tuotteiden terveysvaikutus, joka on yhä positiivisempi.

Tommaso Di Giovanni, PMI:n kansainvälisen viestinnän johtaja, on ollut yrityksessä yli 20 vuotta ja ollut mukana sen muuttamisessa alusta alkaen. Hän kertoi minulle, että sen tavoitteena on, että savukkeista tulee alle puolet tuloistaan ​​ensi vuoteen mennessä, "katsomme jopa vuotta 2025 pidemmälle, vuoteen 2030, koska saavutamme sen nopeasti.

”Näemme, että etenemme suunnitelmamme mukaisesti, joten olemme päättäneet siirtää maalitolpat siten, että vuoteen 2030 mennessä haluamme, että kaksi kolmasosaa liikevaihdostamme, ei 50 %, vaan kaksi kolmasosaa liikevaihdostamme, tulee savusta. ilmaisia ​​tuotteita. Ja haluamme vähintään 60 markkinaa, joilla näiden tuotteiden tuotot edustavat vähintään 50 prosenttia.

Massiivinen panostus tuotannon kehittämiseen ja markkinointiin on ollut ratkaisevaa, hän selitti. ”Meille suurin ja uraauurtava investointi alusta lähtien on ollut Iqos, kuumennettu tupakkatuotteemme. Olemme äskettäin julkaisseet uusimman iteraation, kaikkien aikojen parhaan, Iqos Iluman, jossa on uusi tekniikka, joka mahdollistaa Tereaksi kutsutun tupakkatangon lämmittämisen ulkopuolelta, eikä sisältä. Tuotteen uusi muotoilu, joka ottaa huomioon kuluttajien mielipiteet, parantaa yleistä kuluttajakokemusta, mikä on mielestämme ensiarvoisen tärkeää, jotta kuumennetut tupakan käyttäjät eivät palaa tupakoinnin pariin.

”Iqosin kanssa olemme jo siinä pisteessä, että 28 miljoonaa tupakoitsijaa on omaksunut sen ja 73 % heistä on hylännyt tupakan, joten kehitys on hienoa. Mutta äskettäin olemme lisänneet valikoimaamme kaksi savutonta tuotetta, kun ostimme Swedish Matchin. 

”Meillä oli jo sähkösavukkeita ja nyt meillä on nuuska ja pussit. Pussit, erityisesti johtavan Zyn-nimisen tuotteen kanssa, menestyvät erittäin hyvin Yhdysvalloissa. Zyn edustaa 60 % nikotiinimarkkinoista, pussimarkkinoista, Yhdysvalloissa ja Ruotsi vastaa 60 % markkinoista maailmanlaajuisesti.

Tommaso Di Giovanni korosti, että on tärkeää suunnata tuotteet suoraan tupakoitsijoille, jotta he voisivat lopettaa tupakoinnin, eikä keinona esitellä nuoria nikotiiniin. Hän viittasi Yhdysvaltain kansanterveysviraston, Centers for Disease Control and Prevention, havaintoihin.

”Yksi asia, joka todella rohkaisee meitäkin, on CDC:n Yhdysvalloissa julkaisema viimeisin tieto, jonka mukaan nuorten käyttöprosentti on vain noin 1.5 %, koska emme halua nuorten tupakoivan tai käytä ollenkaan tupakkaa."

Vaikka PMI:n laajentumissuunnitelmat perustuvat ensisijaisesti Iqosiin ja Zyniin, yrityksen tavoitteena on saada täydellinen portfolio savuttomalla areenalla. On tärkeää tarjota kuluttajille monipuolinen polku pois savukkeista, jotta tupakoitsijat voivat valita itselleen sopivan vaihtoehdon. Kysyin Tommaso Di Giovannilta vapauksesta, joka ei ole ollut PMI:lle suuri investointialue. 

”Se ei ole niin suuri investointi… mutta se on osa asialistaamme. Uskomme e-savukkeisiin, koska e-savukkeet ovat savukkeita parempi vaihtoehto ja ympäri maailmaa on kuluttajia, jotka pitävät sähkösavukkeista muita tuotteita parempana.

”Iso-Britanniassa suurin osa niistä, jotka ovat luopuneet savukkeista, ovat tehneet niin e-savukkeiden ansiosta, koska siinä maassa e-savukkeita suositaan. Joten selvästikin tarjoamme e-savukkeita niille tupakoitsijoille, jos haluat saada heidät lopettamaan tupakoinnin.

Kyseessä ovat tietysti markkinat, joihin kansanterveyslainsäädäntö vaikuttaa. Joissakin EU-maissa on vallinnut äärimmäinen näkemys, että kaikki savuttomat vaihtoehdot pitäisi kieltää tai niiden sääntelykehys on rinnastettava savukkeiden lainsäädäntöön. Toiset maat luottavat korkeaan verotukseen pakottaakseen tupakoitsijat lopettamaan tupakoinnin, vaikka käytännössä tällainen lähestymistapa luo varmasti kukoistavan laittomien savukkeiden mustan markkinan.

Tommaso Di Giovanni ei ennakoi Euroopan komission menevän tälle tielle. "Toivottavasti ei, koska se olisi virhe, sillä nuo vaihtoehdot ovat kaikki paljon parempia kuin tupakka tupakoivien ihmisten terveydelle. 

"Euroopan viranomaiset ovat itse asiassa luoneet positiivisen, uraauurtavan ennakkotapauksen TPD2-direktiivillä … säännellä sähkösavukkeita ja uusia tupakkatuotteita, kuten he niitä kutsuvat, jopa sallimalla jäsenvaltioiden asettaa lupamenettelyn.

"Toivon, että ne rakentuvat vuoden 2014 direktiivin hyvälle pohjalle ja voimme hyödyntää uusien tuotteiden kansanterveyspotentiaalia kansanterveyden hyväksi niiden noin 100 miljoonan eurooppalaisen aikuisen keskuudessa, jotka tupakoivat eri jäsenvaltioissa. Samalla meidän on edelleen varmistettava, että tupakoimattomilla on rajoitettu pääsy näihin tuotteisiin, koska heidän ei pitäisi käyttää niitä.

Hän uskoo vakaasti, että PMI voittaa väittelyn siitä, kuinka edetä kohti lopullista tavoitetta, maailmaa ilman savukkeita. ”Se ihmisryhmä, joka ideologiaan, skeptisyyteen pohjautuu, ei käy vuoropuhelua, vähenee ajan myötä. Jos katson taaksepäin matkamme alkua, ennen kuin aloitimme savuttomuustavoitteemme, suurin osa kansanterveydestä ei yksinkertaisesti olisi tekemisissä kanssamme.

”Tällä hetkellä sanoisin, että maailma on ainakin jakautunut. On olemassa kasvava määrä kansanterveyden puolestapuhujia, kansanterveysasiantuntijoita, päätöksentekoprosessin jäseniä, jotka todellakin ovat tekemisissä kanssamme, koska he näkevät tekemämme arvon. 

"Tämä on suuntaus, joka on menossa oikeaan suuntaan, yksinkertaisesti katsomalla maita, jotka ovat kumonneet vanhan lainsäädännön ja panneet täytäntöön uusia lakeja edistääkseen näiden tuotteiden käyttöä. Aloitimme pohjimmiltaan yhdestä, Yhdysvalloista, nyt voin nimetä parikymmentä maata, jotka ovat muuttaneet lainsäädäntöään progressiiviseen suuntaan. 

"Se on trendi, joka jatkuu yhdestä yksinkertaisesta syystä, ne vaihtoehdot ovat selvästi parempia ja viime kädessä syyn pitää voittaa".

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa