Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Komissio lähettää digitaalipalvelulain mukaiset tietopyynnöt Metalle ja Snapille

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on virallisesti lähettänyt Meta- ja Snaprequest-pyynnöt tiedoksi Digital Services Act (DSA). Komissio pyytää yrityksiä toimittamaan lisätietoja toimenpiteistä, joita ne ovat toteuttaneet täyttääkseen DSA:n mukaiset alaikäisten suojeluun liittyvät velvoitteensa, mukaan lukien riskinarviointiin liittyvät velvoitteet ja lieventämistoimenpiteet alaikäisten suojelemiseksi verkossa, erityisesti mielenterveyden ja fyysisen terveyden riskeihin sekä alaikäisten palvelujensa käyttöön.

Metan ja Snapin on toimitettava pyydetyt tiedot komissiolle 1. joulukuuta 2023 mennessä. Vastausten arvioinnin perusteella komissio arvioi seuraavat vaiheet. Tämä voi merkitä menettelyn muodollista aloittamista DSA:n 66 artiklan mukaisesti.

DSA:n 74 §:n 2 momentin mukaan komissio voi määrätä sakkoja virheellisistä, epätäydellisistä tai harhaanjohtavista tiedoista vastauksena tietopyyntöön. Jos vastausta ei saada, komissio voi päättää pyytää tietoja päätöksellään. Tässä tapauksessa määräaikaan mennessä vastaamatta jättäminen voi johtaa uhkasakkojen määräämiseen.

Niiden nimeämisen jälkeen Erittäin suuri verkkoalustas, Metan alustojen ja Snapchataren on noudatettava kaikkia DSA:n käyttöön ottamia säännöksiä, mukaan lukien laittoman ja haitallisen sisällön levittämiseen liittyvien riskien arviointi ja lieventäminen, kaikki kielteiset vaikutukset perusoikeuksien käyttöön, mukaan lukien lasten oikeudet. ja alaikäisten suojelusta. Meta on saanut jo 19 tietopyynnön terroristisen ja väkivaltaisen sisällön ja vihapuheen levittämisestä sekä väitetystä disinformaation levittämisestä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa