Liity verkostomme!

Kazakstan

Vapaaehtoiset löytävät pronssikautisia petroglyfejä Kazakstanissa ympäristökampanjan aikana

SHARE:

Julkaistu

on

Valtakunnallisen Taza (Puhdas) Kazakstanin ympäristökampanjan vapaaehtoiset löysivät pronssikaudelta peräisin olevat petroglyfit Zhambylin alueelta, raportoi Tengrinews.

Arkeologit ja historioitsijat tutkivat kalliopiirroksia Zhambylin alueella. Kuva: Zhambylin alueen Akimatin sisäpolitiikan osasto

Kampanjan toisella viikolla  omistautunut Historiallisten ja kulttuuristen muistomerkkien ympärillä olevaa maisemointityötä varten kalliokaiverrukset havaittiin kohoavien harjujen juurella, noin 3.5 kilometrin päässä Aktogayn kylästä Sarysun alueella. 

– Törmäsimme hyvin epätavallisiin piirustuksiin, joiden merkityksen ymmärtämiseksi haimme arkeologien asiantuntemusta. Toivomme, että tämä löytö tuo uutta valoa historiaan", sanoi vapaaehtoinen Assylzhan Pazylbekov.

Khabar 24 -raportin perusteella arkeologit löysivät yli 100 kallioviivaa, jotka ovat peräisin pronssikaudelta ja varhaiselta rautakaudelta. Nämä kalliopiirrokset kuvaavat tuon aikakauden ihmisten jokapäiväistä elämää ja maailmankatsomusta, ja niissä on elementtejä metsästyksestä ja eläimistä, kuten argali, lampaat ja kaksikypäräiset kamelit.

Äskettäin löydetyt kalliopiirrokset, jotka ovat peräisin pronssikaudelta. Kuva: Zhambylin alueen Akimatin sisäpolitiikan osasto

Mainos

Arkeologi ja historioitsija Sauran Kaliyevin mukaan löytö käsittää 20-25 metriä pitkän ja 1.5-2 metriä korkean vuoristokerroksen. Zhambylin alueella on harvinaista löytää esine, jonka yhdellä pinnalla on runsaasti kuvia. Tämäntyyppiset kalliotaidetta löydettiin ja tutkittiin klo sivustoja mukaan lukien Arpaozen, Koibagar, Sauyskandyk, Eshikolmes ja Tanbaly Tas.

”Karataun vuorijonolla on suuri historiallinen ja maantieteellinen merkitys. Se on yksi ainutlaatuisista ihmissivilisaation paikoista paitsi Kazakstanin myös maailman historiassa, Kalijev sanoi.

Paikalliset arkeologit tarvitsevat tukea tarkan päivämäärän määrittämiseen tai vuosisadan määrittämiseen, jolle kalliopiirrokset kuuluvat. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan kattava tutkimus. Kalliotaiteen syvällistä analyysiä varten arkeologit aikovat käyttää tunnettujen paikallisten ja kansainvälisten asiantuntijoiden asiantuntemusta.

Kuva: Zhambylin alueen Akimatin sisäpolitiikan osasto

"Jatkamme tutkimusta ja teemme valtiontutkinnon, koska aiomme nimetä sen kansallisesti tai kansainvälisesti merkittäväksi kohteeksi sisällytettäväksi valtion suojeltujen kohteiden luetteloon", sanoi Kuanysh Daurenbekov, suojelu- ja restaurointiosaston johtaja. historiallisia ja kulttuurisia monumentteja. 

Tengrinewsin Zhambylin alueen Akimatin (hallinnon) tutkimisen jälkeen saamien oivaltavien havaintojen perusteella Zhambylin alueella on 3,468 25 historiallista ja kulttuurista monumenttia. Viisi monumenttia, mukaan lukien Balasagunin, Kulanin, Ornekin, Kostoben ja Akyrtasin siirtokunnat, ovat Unescon suojeluksessa. Samaan aikaan 698 on valtakunnallisia, 2,742 paikallisia ja XNUMX XNUMX on ennakkoilmoittautumisessa. Kaikki ovat historiallisen ja kulttuuriperinnön esineiden suojelua ja käyttöä koskevan lain suojaamia.

Viime vuonna alueelta löydettiin 46 historiallista monumenttia, ja asiantuntijat odottavat tämän löydön vaikuttavan tähän luetteloon. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa