Liity verkostomme!

Sukupuolten tasa-arvo

"Emme voi odottaa vielä 60 vuotta saavuttaaksemme sukupuolten tasa-arvon" 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansainvälisenä naistenpäivänä naisten oikeuksien ja tasa-arvokomitean puheenjohtaja Robert Biedroń antoi seuraavan lausunnon.

”Euroopan parlamentti on ottanut merkittäviä askelia sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi viimeisen XNUMX kuukauden aikana. Eduskunta hyväksyi tärkeitä sääntöjä tehostaakseen sukupuolten tasa-arvo yritysten hallituksissa marraskuuta, ja sopimus saatiin aikaan sitovia palkkauksen avoimuustoimenpiteitä joulukuussa, vain muutamia mainitakseni.

"Mutta meillä on vielä matkaa.

"Jos jatkamme nykyiseen tahtiin, Euroopan unioni on ainakin 60 vuoden päästä saavuttamasta täydellistä sukupuolten tasa-arvoa. Emme voi odottaa enää 60 vuotta.

"Viime vuosien aikana naisten oikeuksia vastaan ​​on koettu vastareaktiota sekä Euroopassa että ympäri maailmaa. Tämä huolestuttava ilmiö vaarantaa monet naisten kovalla työllä ansaitut voitot, erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveyden alalla. ja oikeudet.

"Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätös luopumaan liittovaltion perustuslaillisesta oikeudesta aborttiin on muuttanut naisten ja tyttöjen elämää kaikkialla Yhdysvalloissa ja vaikuttanut suhteettoman paljon haavoittuvassa asemassa oleviin naisiin. Viimeisimmän kanssa tosiasiallinen aborttikielto Puolassa sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia koskevat rajoitukset muissa EU-maissa, seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvien oikeuksien heikkenemisen torjuminen on kiireellistä. Naisten oikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon vastareaktiot tuntuvat myös muilla aloilla, kuten sosiaali- ja työsuojelussa, koulutuksessa, poliittisissa päätöksentekotehtävissä ja työpaikoilla. Tästä syystä meidän on lisättävä ponnistelujamme varmistaaksemme, että jo saavutettu edistys turvataan huolellisesti ja että naisilta ei koskaan voida riistää kovalla työllä saavutettuja ja hankittuja oikeuksia. Kaikilla eurooppalaisilla naisilla on oltava samat oikeudet.

"Sukupuoleen perustuva väkivalta on edelleen yksi yleisimmistä ihmisoikeusloukkauksista maailmassa, ja seksuaalista väkivaltaa käytetään edelleen sodan aseena, ja erityisesti naiset ja tytöt kärsivät siitä. Ukrainan sota. Kuten naiset sisällä Afganistan ovat sukupuolen apartheidin alaisia ​​ja in Iran naismielenosoittajilla on edelleen vakavia seurauksia, parlamentti jatkaa työskentelyä torjuakseen tätä kielteistä kehitystä.

Mainos

"Meidän on vastustettava vahvasti sukupuolten tasa-arvon vastareaktiota ja naisiin, LGBTQI+-yhteisöön ja muihin haavoittuviin ryhmiin kohdistuvia räikeästi syrjiviä toimia, ja tähän tarvitaan poliittista tahtoa. Tulevaisuudessa komitea jatkaa EU:n ajamista. ratifioimaan Istanbulin yleissopimuksen ja pyrkii neuvottelemaan parhaan mahdollisen sopimuksen naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaa koskevasta direktiivistä."

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa