Liity verkostomme!

Sukupuolten tasa-arvo

Työpaikkojen laatu heikkenee sitä mukaa, kun työt feminisoituvat

SHARE:

Julkaistu

on

Uutta kartoittaa feminisoitumisen vaikutus sukupuolten välisiin eroihin kaikkialla Euroopassa ETUI-tutkimus on havainnut huolestuttavan trendin: naisten osuuden kasvaessa työssä palkka, esimiesvastuut ja sopimusvakaus heikkenevät sekä miesten että naisten osalta. Tämä korostaa kiireellistä tarvetta laajentaa painopistettä saman työn palkkaerojen ulkopuolelle ja puuttua systeemisiin tekijöihin, jotka vaikuttavat "naisten töiden" aliarvostukseen.

"Arvioimalla "naisten työt" uudelleen ja puuttumalla ammatilliseen eriytymiseen voimme tasoittaa tietä oikeudenmukaisemmalle ja osallistavammalle työvoimalle", ehdotti Wouter Zwysen, ETUI:n vanhempi tutkija ja tutkimuksen kirjoittaja.

Tämä asiakirja, jossa käytetään suuria, kansainvälisesti edustavia tietokokonaisuuksia – EU:n työvoimatutkimusta (EU LFS) ja ansiorakennetutkimusta (SES) – kattaa ajanjakson 2006–2021, on ensimmäinen asiakirja, joka yhdistää tällaisen erottelun palkkaan ja työn laatuun ajan myötä. kaikkialla Euroopan unionissa.

Tutkimus korostaa yhteiskunnallisten käsitysten merkitystä sukupuolirooleista, koulutuseroista ja syrjivistä käytännöistä, jotka estävät naisia ​​hakemasta korkeapalkkaisia ​​töitä.. Wouter Zwysen korosti pitkittäisten strategioiden tarvetta työpalkkojen uudelleenarvioimiseksi objektiivisten kriteerien sijaan subjektiivisten arvojen perusteella ja ehdotti, että ratkaisu löytyy vankasta sääntelystä ja työehtosopimuksista, jotka noudattavat työn laatustandardeja.

Tausta

  • Naiset ovat edelleen epäedullisessa asemassa palkan suhteen, sillä he ansaitsevat noin 13 prosenttia vähemmän kuin miehet EU27:ssä, mutta myös työn laadun ja esimiestehtäviin pääsyn osalta.
  • Osa sukupuolten palkkaerosta ei johdu pelkästään lajitteluprosessista, jossa naiset joutuvat huonommin palkatuille aloille, vaan myös siitä, että naiset työskentelevät yleensä miehiä huonommin palkattavissa yrityksissä.
  • Vaikka todisteet viittaavat siihen, että syrjintä rekrytoinnissa on melko vähäistä ja vähenemässä, sukupuolten palkkaerojen on havaittu kasvavan huomattavasti lasten syntyessä: niin sanottu "äitiysrangaistus". Vastaavasti naisten liikkuvuutta rajoittaa useammin lastenhoitotarpeet
  • Kuva Ajatusluettelo on Unsplash

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa