Liity verkostomme!

Sukupuolten tasa-arvo

Kansainvälinen naistenpäivä: Kutsu yhteiskunnille parempaan 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kansainvälisen naistenpäivän seremoniassa Nobelin rauhanpalkinnon saaja Shirin Ebadi ja astronautti Samantha Cristoforetti puhuivat Euroopan parlamentin jäsenille Strasbourgissa. Täysistunto, FEMM.

Poliittisten ryhmien puhujat kunnioittivat naissankareita, jotka ovat inspiroivia nuorille tytöille - perheistään huolehtiville työssäkäyville äideille, sukupuoleen perustuvan väkivallan kohteeksi joutuneille, sodasta pakeneville naispakolaisille, vaarassa oleville koulutytöille ja naisille, jotka auttavat muita naisia ​​taistelemaan. oikeutensa turvalliseen aborttiin. Puhuessaan aktivisti Justyna Wydrzynskan tapauksesta, joka tuomittiin eilen Puolassa kahdeksan kuukauden yhdyskuntapalveluun naisen auttamisesta pääsemään aborttiin, jotkut Euroopan parlamentin jäsenet vaativat aborttioikeuden lisäämistä EU:n perusoikeuskirjaan. He toistivat, että Euroopan ulkopuolella olevia naisia, jotka tarvitsevat solidaarisuuttamme, ei saa unohtaa.

Presidentti Metsola sanoi, että kansainvälinen naistenpäivä ei ole vain hetki tunnustaa naisten ja tyttöjen saavutuksia eri puolilla maailmaa. Sen pitäisi myös olla kehotus toimia sukupuolten tasa-arvon vahvistamiseksi kaikilla yhteiskuntamme osa-alueilla. Presidentti Metsola näki sen kutsuna yhteiskunnille parempaan suuntaan: ”Euroopan unionin on nyt aika näyttää esimerkkiä – asettaa normit naisiin kohdistuvan väkivallan kriminalisoimiseksi, parantaa oikeussuojan saatavuutta ja ratifioida Istanbulin sopimus. ennen tämän kauden loppua." Presidentin puhe on kokonaisuudessaan saatavilla tätä.

Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ylisti kaikkia rohkeita iranilaisia ​​naisia, jotka taistelevat "vapaudestaan ​​näyttää hiuksensa tai peittää ne, opiskella, työskennellä, rakastaa ilman lupaa keneltäkään" ja naisten inspiroimisesta kaikkialla maailmassa. Hän korosti, että naisten suojelemiseksi on vielä tehtävä valtavasti työtä, ja lupasi toteuttaa ensimmäisen naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaa koskevan EU:n lain. Hän kiitti kaikkia roolimalleja, jotka näyttävät nuorille pojille ja tytöille, että he voivat olla mitä haluavat olla, ja päätti toteamalla: "On aika tasa-arvoisen ja oikeudenmukaisten mahdollisuuksien maailmalle, ei vain tytöille vaan meille kaikille".

Komentaja Cristoforetti korosti puheessaan, että avaruus on olennainen osa jokapäiväistä elämää, jota käytetään olennaisiin palveluihin, kuten ympäristön valvontaan, katastrofivalmiuksiin ja taloustoimiin. Hän totesi olevansa Kansainvälisen avaruusaseman ensimmäinen eurooppalainen naispäällikkö "mutta ei todellakaan viimeinen", ja huomautti, että Euroopan avaruusjärjestö valitsi viime vuonna uuden ura- ja varaastronauttien luokan, joista yli puolet on naisia. Kyky lähettää ihmisiä avaruuteen lisää luottamusta siihen, että pystymme selviytymään vaikeista haasteista. "Jos voimme lähettää ihmisiä avaruuteen, emme voi tehdä mitään, eikö niin?" hän sanoi. "Anna meille tämä kunnianhimo Euroopassa. Olen lentänyt avaruuteen kahdesti – venäläisillä ja yhdysvaltalaisilla ajoneuvoilla – haaveilen eräänä päivänä astronautien lentävän avaruuteen eurooppalaisella avaruuteen.”

Tohtori Shirin Ebadi vetosi Euroopan parlamentin jäseniin, jotta he eivät käännä selkänsä Iranin mielenosoituksille, jotka saivat alkunsa nuoren Mahsa Aminin murhasta. Yli 550 ihmisen kerrotaan menehtyneen ja yli 20 000 pidätettiin. Ebadi kuvaili vangittujen toimittajien, lakimiesten, kirjailijoiden, taiteilijoiden, ulkomaisten aktivistien ja nuorten koulutyttöjen ankaraa tilannetta sekä toimivan ja riippumattoman oikeusjärjestelmän puuttumista. Hän toisti mielenosoittajien vaatimukset hallinnon muutoksesta iskulauseella "Nainen, elämä, vapaus". Hän kehotti demokratioita olemaan välinpitämättömiä maan ihmisoikeusloukkauksia kohtaan ja kehotti niitä nimeämään Islamilainen vallankumouksellinen vartiointikunta terroristiryhmä. Hän vakuutti eurooppalaisille, että jos demokratia vakiinnutetaan Iraniin, ei vain paenneiden pakolaisten määrä vähene, vaan iranilaiset voivat rakentaa uudelleen maansa tuoden alueelle rauhaa ja tyyneyttä.

Napauta tätä katsomaan EP:n puheenjohtajan Roberta Metsolan ja komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin puheenvuorot.

Mainos

Katsoakseni poliittisten ryhmien reaktioita uudelleen, Klikkaa tästä.

Komentaja Samantha Cristoforettin ja tohtori Shirin Ebadin lausunnot ovat katsottavissa uudelleen tätä.

Tausta

Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin vuonna 2003 Shirin Ebadille hänen työstään demokratian ja ihmisoikeuksien puolesta, erityisesti naisten ja lasten oikeuksiin.

Samantha Cristoforetti on Euroopan avaruusjärjestön astronautti ja Kansainvälisen avaruusasema Expedition 68:n ensimmäinen naispäällikkö.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa