Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Viinintuotanto oli 16.1 miljardia litraa vuonna 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2022 myytiin viinituotantoa (mukaan lukien kuohuviini, portviini ja rypäleen puristemehu). EU oli 16.1 miljardia litraa.  

Kolmen suurimman viinintuottajan osuus EU:n tuotannosta oli 83 prosenttia. Italia ja Espanja tuottivat kumpikin lähes 5.0 miljardia litraa, mikä on yhteensä 62 prosenttia EU:n kokonaismyynnistä, kun taas Ranska tuotti 3.4 miljardia litraa eli 20 prosenttia. Muita tuottajia, jotka ylittivät yhden prosentin EU:n kokonaismäärästä, olivat Saksa (1 %), Portugali (yli 4 %) ja Unkari (alle 2 %). 

Infografiikka: EU:n parhaat viinintuottajat, litraa, 2022

Lähdetietojoukko: DS-056120

Italia: johtava viininviejä vuonna 2022

Vuonna 2022 EU-maat veivät 7.2 miljardia litraa viiniä. Lähes puolet (3.2 miljardia litraa, 44 %) vietiin EU:n ulkopuolisiin maihin.EU:n ulkopuolelta). Suurin osa viinistä vietiin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan (0.7 miljardia litraa 23 % EU:n ulkopuolisesta viennistä), jota seurasivat Yhdysvallat (0.7 miljardia litraa, 22 %), Venäjä (0.3 miljardia litraa, 9 %) ja Kanada (0.20 %). miljardia litraa, 6 %).

Italia oli ylivoimaisesti suurin viinin viejä, jonka vienti oli 2.2 miljardia litraa vuonna 2022, mikä on 30 prosenttia EU:n jäsenvaltioiden viinin viennistä. Sitä seurasivat Espanja (2.1 miljardia litraa, 29 %) ja Ranska (1.4 miljardia litraa, 19 %).

Infografiikka: EU-maiden viinivienti, litraa, 2022

Lähdetietojoukko: DS-059322

Mainos

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Kauppatiedot: EU:n kokonaiskauppa lasketaan lisäämällä EU:n sisäinen ja EU:n ulkopuolinen kauppa. Lähes kauttakulkukaupan vuoksi tämä voi johtaa kaksinkertaiseen laskemiseen. Esimerkki tästä olisi Ranskan Alankomaiden kautta Yhdysvaltoihin viemä viini. Tämä johtaisi siihen, että sekä Alankomaat että Ranska katsoisivat saman viinin vientituotteeksi. Tarkemmin sanottuna se näkyisi Alankomaiden EU:n ulkopuolisessa viennissä Yhdysvaltoihin ja Ranskan EU:n sisäisessä viennissä Alankomaihin.

 
Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa