Liity verkostomme!

Maatalous

Maatalouden tuotanto: 19 %:n arvonnousu hintojen nousun vauhdittamana

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 2022 maataloustuotanto vuonna XNUMX EU Sen arvo perushintoina oli 537.5 miljardia euroa, mikä vastaa 19 prosentin nousua vuoteen 2021 verrattuna. Tämä oli uusi huippu ja jatkoi vuonna 2010 alkanutta nousua. 

Nimellisarvon muutos johtui suurelta osin maataloushyödykkeiden ja -palveluiden nimellishinnan jyrkästä noususta kokonaisuutena (arviolta +22.8 %) tuotannon volyymin supistuessa maltillisesti vuoden 2021 tasosta (arviolta 3.1 % pienempi).

Nämä tiedot ovat peräisin Eurostatin tänään julkaisemasta maatalouden taloustilistä (EAA) vuodelle 2022. Tämä uutinen esittelee kourallisen havaintoja yksityiskohtaisemmasta Statistics Explained artikkeli

Kolme neljäsosaa EU:n maataloustuotannon arvosta vuonna 2022 tuli seitsemästä EU-maasta: Ranska (97.1 miljardia euroa, mikä vastaa 18 prosenttia EU:n kokonaistuotannosta), Saksa (76.2 miljardia euroa, 14 %), Italia (71.5 miljardia euroa, 13 %), Espanja (63 mrd. euroa, 12 %), Puola (39.5 mrd. euroa, 7 %), Alankomaat (36.1 mrd. euroa, 7 %) ja Romania (22.2 mrd. euroa, 4 %).

Kaikissa EU-maissa maataloustuotannon arvo nousi vuonna 2022 vuoteen 2021 verrattuna. Nousu oli voimakkainta Virossa (+44 %), Puolassa (+43 %) ja Liettuassa (+42 %), jota tuki jyrkkä hinta nousee. 

Maataloustuotannon arvo, vuosimuutos, 2021-2022

Lähdetietojoukko: aact_eaa05

Muista keskeisistä tuottajista maataloustuotannon arvo kasvoi Saksassa 30 %, Hollannissa 18 %, Ranskassa ja Italiassa 16 %, Espanjassa 10 % ja Romaniassa 5 %. 

Mainos

Hieman yli puolet (54 %) EU:n maataloustuotannon arvosta vuonna 2022 tuli viljelykasveista (287.9 mrd. euroa, +15 % vuoteen 2021 verrattuna). Kaksi viidesosaa (38 %) tuli eläimistä ja eläintuotteista (206.0 mrd. euroa, +26 % vuoteen 2021 verrattuna). Loppuosa tuli maatalouspalveluista ja sivutoiminnasta. 

EU:n maatalouden tuotantopanoskustannukset, jotka eivät liity investointeihin (välituotekäyttö) olivat 22 % korkeammat vuonna 2022 kuin vuonna 2021. 

Maataloustuotannon ja välituotekäytön arvon muutokset vuonna 2022 johtivat 15 prosentin nousuun bruttoarvonlisäys maatalouden tuottamia.

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

  • Maataloustuotannon arvo sisältää kasvintuotannon, eläintuotannon ja "muiden tavaroiden" eli maatalouspalvelujen (esimerkiksi maataloustuotteiden jalostuksen tai maataloussopimustyön) arvot ja se on erottamaton ei-maatalouden sivutoiminto (esim. , tietyt maatilamatkailutoiminnot).
  • Perushintaiset arvot ovat tuottajahintaisia ​​arvoja, joista on vähennetty tuoteverot ja lisätty tuotetuet. Ellei toisin mainita, kaikki arvot on laskettu käypiä hintoja ja valuuttakursseja käyttäen.
  • Nimellinen muutoskurssi jäsenvaltioiden välillä heijastaa arvon muutosta prosentteina kansallisissa valuutoissa, kun taas EU:ssa nimellinen muutos lasketaan euromääräisten valuuttamuunnosten perusteella. 

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa