Liity verkostomme!

EU

Komissio valtuuttaa Ranskan tarjoamaan lisätukea viinintuottajille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on tehnyt päätöksen, jolla valtuutetaan Ranska antamaan lisätukea viinintuottajille kriisitislausten avulla. Toimenpiteellä pyritään vähentämään viinivarastoja, vapauttamaan varastointikapasiteettia ja palauttamaan tarjonnan ja kysynnän tasapaino koronaviruskriisistä kärsineillä Ranskan viinimarkkinoilla.

Ranska otti viinin tislaamisen käyttöön viinialan kansallisessa tukiohjelmassaan vuodeksi 2020 kriisitilanteessa. Tuotannon vähentäminen miljoonalla hehtolitralla ei kuitenkaan ollut riittävä. Ranskan arvion mukaan sen pitäisi vetää Ranskan markkinoilta yhteensä 3.3 miljoonaa hehtolitraa viiniä. Tämän päätöksen ansiosta kansalliset maksut kattavat kriisitislausten lisämääräkustannukset. Viinin toimittaminen tislaamoihin on vapaaehtoista. Viini tislataan alkoholiksi, jota käytetään teollisiin tarkoituksiin, mukaan lukien desinfiointi, tai lääke- tai energiatarkoituksiin.

Kansallisen tuen taso olisi vahvistettava 83 euroksi hehtolitralta viiniä, jolla on suojattu alkuperänimitys tai suojattu maantieteellinen merkintä, ja 63 euroon hehtolitralta viiniä, jolla ei ole suojattua alkuperänimitystä tai suojattua maantieteellistä merkintää. Tämä päätös täydentää viinialan poikkeuksellisia tukitoimenpiteitä, jotka komissio hyväksyi 7. heinäkuuta 2020.

Sinä päivänä komissio valtuutti jäsenvaltiot maksamaan ennakkoja toimijoille käynnissä olevista tislaustoimenpiteistä ja kriisin varastoinnista. Nämä ennakot voivat kattaa jopa 100% kustannuksista, ja niiden avulla jäsenvaltiot voivat käyttää täysimääräisesti tämän vuoden kansallisen tukiohjelman varoja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa