Liity verkostomme!

koulutus

9 prosenttia EU:n valmistuneista osallistui liikkuvuuteen ulkomailla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuonna 386,900 valmistui noin 2021 XNUMX opiskelijaa EU maat olivat opiskelleet ulkomailla tutkinnon aikana vähintään 3 kuukautta (ns. luotto-mobiilitutkinnon suorittaneet, korkea-asteen koulutukseen ilmoittautuneet ISCED tasot 5-8). Koska EU:ssa valmistui noin 4.3 miljoonaa, tämä tarkoittaa, että 9 % EU:n valmistuneista osallistui liikkuvuusohjelmaan ulkomailla.

Vuonna 2021 EU-maista eniten tutkinnon suorittaneita, joilla oli luottoliikkuvuusoleskelua, oli Ranskassa, noin 176,100 45.5, mikä on 68 % kokonaismäärästä. Saksassa oli 700 17.8 opiskelijaa (pois lukien tohtori- tai vastaavat opinnot) eli 40,100 prosenttia EU:n kokonaismäärästä. Espanja sijoittui kolmanneksi noin 10.4 XNUMX matkapuhelimesta valmistuneella XNUMX prosentin osuudella. 

Ulkomailla opiskelleiden EU-tutkinnon suorittaneiden pääkohde oli Iso-Britannia, jossa oli 10.7 prosenttia kaikista matkalla valmistuneista, ja seuraavaksi tulivat Espanja (9.4 %) ja Yhdysvallat (7.5 %).

Infografiikka: Tutkinnon suorittaneiden opintosuoritusten liikkuvuus ilmoittautumismaan ja kohdemaan mukaan, % kaikista opintosuorituksista valmistuneista

Lähdetietojoukko: educ_uoe_mobc01, educ_uoe_mobc02 

Joissakin tapauksissa muut tekijät, kuten samankaltaiset kielet, kulttuuriset ja historialliset siteet sekä maantieteellinen läheisyys, olivat tärkeitä. Jotkut EU-maat houkuttelivat suuria osia opiskelijoista tietyistä EU-maista. Kreikassa oli ylivoimaisesti korkein kyproslaisten opiskelijoiden osuus, 68 prosenttia. Saksa sai 29.9 % matkapuhelimen tutkinnon suorittaneista Luxemburgista, kun taas Tšekki 27 % Slovakiasta.

Kun tarkastellaan kunkin EU-maan kolmea parasta kohdetta, yleisimmät kohteet olivat Espanja ja Saksa. EU:n ulkopuolisista maista Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Australia olivat ainoita maita, jotka sijoittuivat kolmen parhaan kohteen joukossa mistä tahansa EU:n jäsenvaltiosta matkaviestintä suorittaneille.

Tämä artikkeli juhlistaa kansainvälistä opiskelijapäivää, jota vietetään vuosittain 17. marraskuuta.

Mainos

Lisätietoja

Metodologiset huomautukset

 • Korkea-asteen koulutus ISCED-tasot 5-8:
  • ISCED 5: Lyhytjaksoinen korkea-asteen koulutus
  • ISCED 6: Kandidaatin tai vastaava taso
  • ISCED 7: Maisterintutkinto tai vastaava taso
  • ISCED 8: Tohtori tai vastaava taso
 • Opintosuoritusten liikkuvuudella tarkoitetaan tilapäistä korkea-asteen koulutusta ja/tai opintoihin liittyvää harjoittelua ulkomailla kotilaitoksen korkea-asteen koulutusohjelmaan ilmoittautumisen puitteissa (yleensä) opintosuoritusten saamiseksi. 
 • Toisin kuin luottoliikkunnassa, korkea-asteen tutkinnon suorittaneet voivat olla myös tutkinnon liikkuvia, jos he ovat suorittaneet toisen asteen koulutuksen muualla kuin siinä EU-maassa, jossa he opiskelivat, riippumatta siitä, oliko se toisessa EU-maassa vai kolmannessa maassa. Tämä uutinen koskee vain matkapuhelimesta valmistuneita. Korkea-asteen tutkinnon suorittaneet voivat olla yhtä aikaa tutkinto- ja luottoliikkuvia. 
 • Tietoja tohtorin- tai vastaavan tutkinnon (ISCED 8) suorittaneista liikkuvista suorituksista ei ole saatavilla joistakin EU-maista: Saksasta, Virosta, Kreikasta ja Alankomaista.
 • "EU:n opintosuoritusten liikkuvan tutkinnon suorittaneiden 3 parasta kohdetta maailmanlaajuisesti" viittaa vain ISCED-tasoihin 5–7 (ISCED 8 poislukien).
 • Irlanti ja Slovenia: tietoja ei ole saatavilla.
 • Belgia: alipeitto, koska tiedot koskevat vain flaamilaista yhteisöä.
 • Tšekki: lyhytaikaisen korkea-asteen aliturva.
 • Saksa: Tietoja on saatavilla rajoitetusta määrästä kumppanimaita. Perustuu tietoihin pyöristettynä lähimpään sataan.
 • Viro: Undercoverage.
 • Italia ja Slovakia: ei sisällä lyhyen jakson korkea-asteen koulutusta.
 • Puola: lyhyen jakson korkea-asteen tutkinnon suorittaneiden ja ulkomaisten opiskelijoiden tiedot olivat mitättömät tai 0.

Jos sinulla on kysyttävää, käy osoitteessa ottaa yhteyttä sivu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa