Liity verkostomme!

Savukkeet

Tupakoitsijoiden henki on vaarassa, kun heiltä evätään vaihtoehtoja savukkeelle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kun dogmi korvaa tieteen kansanterveyspolitiikassa, ihmiset maksavat henkensä. Tämä oli jyrkkä varoitus asiantuntijoilta, jotka osallistuivat italialaisen kulttuuri- ja poliittisen lehden isännöimään verkkokeskusteluun Muurahaiset. Maailmassa on yli miljardi tupakoitsijoita, ja jos he eivät lopeta, puolet heistä kuolee. Joten on erittäin tärkeää ottaa käyttöön tehokkaimmat menetelmät saada heidät luopumaan, kirjoittaa poliittinen toimittaja Nick Powell.

Savuttomat nikotiinituotteet, kuten höyryt, ovat 90 % turvallisempia kuin savukkeiden polttaminen, ja ne ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi auttamaan tupakoitsijoita luopumaan tavasta, joka todennäköisesti tappaa heidät. Nikotiini aiheuttaa riippuvuutta, mutta se on savu, joka tappaa. Silti ainoa nikotiinituote, jota Maailman terveysjärjestö ei tällä hetkellä yritä kieltää kokonaan, on savukkeet.

Tämän järkyttävän havainnon teki tohtori Anders Milton, Ruotsin nuuskakomission puheenjohtaja. Nuuska on lähes Ruotsille ainutlaatuinen tupakkatuote, jota ei sytytetä vaan laitetaan huulen alle. Sillä on ollut merkittävä rooli Ruotsin savukkeiden kulutuksen vähentämisessä alle 5 prosenttiin väestöstä, mutta se on kielletty kaikkialla muualla Euroopan unionissa.

Ruotsi sai kiellon ulkopuolelle liittyessään EU:hun, joka tavallisesti haluaa olla maailman johtava standardien asettamisessa, mutta tupakkapolitiikassa noudattaa mieluummin Maailman terveysjärjestön asettamia linjauksia. Valitettavasti WHO:n byrokraatit turvautuvat "järjettömiin argumentteihin", Catanian yliopiston sisätautien professorin ja CoEHARin, tupakointivahinkojen vähentämisen tutkimuskeskuksen perustajan, tohtori Riccardo Polosan mukaan.

Hän sanoi, että savuttomien tuotteiden kehittäminen tarkoitti sitä, että maailmalla on nyt ratkaisu tupakoinnin kitkemiseen, mutta se, mitä hän kutsui "roskaksi tieteeksi", sitoo päättäjien silmät. "Tyhmyys" kuvaili sitä professori David Sweanor, Ottawan yliopiston terveyslain, politiikan ja etiikan keskuksen neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Suuntaviivat oli muutettu dogmeiksi, hän väitti, tuhoisin tuloksin. Huonosti perillä olevat ihmiset olivat tavanneet suljettujen ovien takana ja laatineet sääntöjä arvioimatta niiden tehokkuutta. Prosessissa WHO oli saattanut itsensä huonoon maineeseen ja horjuttanut laajempia kansanterveysviestejä. Se jätti huomiotta kaiken kritiikin ja kohteli niitä, jotka kielsivät sen dogman harhaoppisina.

Professori Sweanorille he olivat sellaisia ​​ihmisiä, jotka olivat saaneet aikaan kiellon Yhdysvalloissa, alkoholikiellon 1920-luvulla ja 1930-luvun alussa, joka ei onnistunut estämään ihmisten juomista, mutta loi valtavan liiketoimintamahdollisuuden järjestäytyneelle rikollisuudelle. Tuoreempi esimerkki oli naisten ehkäisyn saatavuuden vastustus, toinen yritys pakottaa väestöön moraalista näkemystä.

Mainos

Riccardo Polosa sanoi, että jotkin EU:n ulkopuoliset maat torjuvat trendin, ja Japani, Iso-Britannia, Norja ja Islanti näkevät savuttomat nikotiinituotteet osana vähentämisstrategioitaan. Samoin Ruotsi, jonka EU:n säännökset ovat jättäytyneet pois, joita leimaa Georgio Rutelli, toimittaja Muurahaiset, jota kuvataan "kuuroudeksi" Brysselissä.

Tämä kieltäytyminen kuuntelemasta jopa niitä ihmisiä, joiden hengen he oletettavasti yrittävät pelastaa, saa ihmiset menettämään uskonsa viranomaisiin, sanoi David Sweamer. Maailman terveysjärjestön oli kysyttävä itseltään, kuinka siitä voi tulla luotettava. Dogma ja salailu oli lakaistava sivuun.

Vaihtoehtojen kieltäminen tupakan sijaan tarkoittaa katsomista toiseen suuntaan, savukkeiden hallitseman status quon suosimista ja laittoman kaupan edistämistä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa