Liity verkostomme!

Disabilities

Euroopan parlamentti järjestää ensimmäisen vammaisten oikeuksien viikon  

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

27.–4 järjestettävän viikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja edistää julkista keskustelua, jotta kaikki vammaiset voivat käyttää oikeuksiaan.

Kansainvälisen vammaisten päivän ympärille 3. joulukuuta järjestettävässä vammaisten oikeuksien viikolla useat eduskunnan valiokunnat äänestävät, keskustelevat ja järjestävät vammaispolitiikkaa koskevia tapahtumia.

Monien tapahtumien joukossa kehityskomitea käsittelee tiistaina koulutuksen saatavuutta kehitysmaissa. Vetoomusvaliokunta pitää keskiviikkona vuotuisen työpajansa vammaisten oikeuksista. Liikennevaliokunta käsittelee torstaina liikenteen ja matkailun esteitä ja ihmisoikeuksien alivaliokunta keskustelee vammaisten oikeuksista konfliktitilanteissa ja konfliktin jälkeisissä tilanteissa.

Työ- ja sosiaalivaliokunta järjestää useita tapahtumia, mukaan lukien keskustelun eurooppalaisesta vammaiskortista ja eurooppalaisesta pysäköintikortista. Keskiviikkona iltapäivällä järjestetään yhteinen kuulemistilaisuus naisten oikeuksien ja tasa-arvovaliokunnan kanssa aiheesta "Haitalliset käytännöt EU:ssa vammaisia ​​naisia ​​ja tyttöjä kohtaan". 4. joulukuuta on myös suunniteltu tapaaminen kansallisten parlamenttien jäsenten kanssa vammaisten osallistumisesta vaaliprosessiin.

Useissa tapahtumissa tarjotaan viittomakieltä.

Dragoș Pîslaru, työllisyys- ja sosiaalivaliokunnan puheenjohtaja sanoi: "Vammaisten eurooppalaisten on voitava nauttia ihmisoikeuksista ja perusvapauksista, jotka heille on myönnetty YK:n vammaisyleissopimuksen nojalla ja osallistua täysimääräisesti kansalais-, poliittiseen, taloudelliseen, sosiaaliseen ja kulttuuriseen elämään. heidän yhteisöistään. Ensi viikolla keskustelemme tästä useiden tahojen ja vammaisia ​​edustavien järjestöjen kanssa ydinperiaatteen "Ei mitään meistä ilman meitä" mukaisesti."

Katrin Langensiepen, YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen (CRPD) verkoston puheenjohtaja, sanoi: "Vammaiset ovat tasa-arvoisia kansalaisia ​​ja heitä tulee kohdella sellaisina. Ensi viikolla osoitamme sitoutumisemme kyvykkyyden ja syrjinnän lopettamiseen. Työllisyydestä liikkuvuuteen EU:n on pantava täytäntöön YK:n yleissopimus, jonka allekirjoitimme yli 10 vuotta sitten. Viime aikoina tämä talo on ajanut tärkeitä hankkeita, kuten EU:n vammaiskorttia. Meidän on yhdessä varmistettava, että tulevaisuus on saatavilla."

Tausta

Vammaisten oikeuksien viikko on vuotuinen ympärivuotisen toiminnan painopiste, jonka tarkoituksena on varmistaa, että kaikki vammaiset voivat elää itsenäistä elämää ja integroitua täysin yhteiskuntaan.

Euroopan parlamentin puhemiehistö (johon kuuluu puhemies, varapuhemiehet ja kvestorit) on sitoutunut tukemaan Euroopan parlamentin sisäisen toiminnan jatkuvaa parantamista. Parlamentti on sitoutunut tarjoamaan kaikille käyttäjille, olivatpa ne Euroopan parlamentin jäsenet, henkilökunnat tai vierailijat, esteettömän fyysisen ympäristön ja kaikkien rakennusten itsenäisen käytön. Viime vuosina useilla toimenpiteillä on parannettu vammaisten esteettömyyttä ja uusien rakennusten peruskorjaushankkeiden on varmistettava täydellinen esteettömyys.

Eduskunnan digitaalinen saavutettavuus on parantunut muutaman viime vuoden aikana. Tavoitteena on varmistaa, että digitaalista sisältöä, kuten verkkosivustoja, sovelluksia, asiakirjoja ja multimediaa, kehitetään siten, että kaikki, myös vammaiset, ovat yhtäläisesti käytettävissä ja käytettäviksi. Eduskunta haluaa myös näyttää esimerkkiä ja tulla osallistavammaksi työnantajaksi palkkaamalla enemmän vammaisia, myös harjoittelijoita, positiivisten toimintaohjelmien avulla.

Toteuttamalla näitä toimia parlamentti pyrkii aktiivisesti parantamaan digitaalista saavutettavuutta, edistämään osallisuutta ja täyttämään velvoitteensa UN CPRD:n allekirjoittajana.

Lisätietoja 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa