Liity verkostomme!

Maatalous

Komissio hyväksyy Italian 450 miljoonan euron valtiontukiohjelman maatalousalan investointien edistämiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan komissio on hyväksynyt EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti Italian 450 miljoonan euron ohjelman maataloussektorin tukemiseksi edistämällä maatalouden alkutuotantoon sekä maataloustuotteiden jalostukseen ja markkinointiin liittyviä investointeja.

Järjestelmä on avoin maatalouden alkutuotannon sekä maataloustuotteiden jalostuksen ja kaupan pitämisen alalla toimiville yrityksille Italiassa. Toimenpiteessä, joka on voimassa 31 asti, tukea myönnetään muodossa tuetut lainat ja kattaa enintään 80 prosenttia tukikelpoisista kustannuksista.

Järjestelmän tavoitteena on parantaa maatalousalan kilpailukykyä ja kestävyyttä edistämällä hankkeita, jotka liittyvät mm. i) kiinteän omaisuuden rakentaminen, hankinta tai parantaminen; ii) koneiden ja laitteiden hankinta; ja (iii) IT-ratkaisujen osto, kehittäminen tai käyttö.

Komissio arvioi järjestelmää erityisesti EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti 107 artiklan 3 kohdan c alakohta SEUT, jonka mukaan jäsenvaltiot voivat tukea tietyn taloudellisen toiminnan kehitystä tietyin edellytyksin, ja 2022 Maa- ja metsätalousalan sekä maaseudun valtiontuen suuntaviivat. Komissio totesi, että järjestelmä on tarpeellista ja tarkoituksenmukaista asianmukaisten investointien edistämiseksi maatalousalalla. Lisäksi komissio katsoi, että järjestelmä on suhteellinen koska se on rajoitettu välttämättömään ja sillä on rajallinen vaikutus kilpailuun ja jäsenvaltioiden väliseen kauppaan. Tällä perusteella komissio hyväksyi Italian ohjelman EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Ei-luottamuksellinen toisinto päätöksestä on saatavilla tunnuksella SA.107521 vuonna valtiontukirekisteri komissiolle kilpailu sivustolla, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa