Liity verkostomme!

Maatalous

EU:n maataloustulojen keskimääräinen kasvu jatkuu

SHARE:

Julkaistu

on

Uusimmat EU:n maataloustalouden yleiskatsaus (FEO) osoittaa, että EU:n keskimääräinen maatilatulo kasvoi 28,800 2021 euroon työntekijää kohden vuonna XNUMX. Viime vuosikymmenen kasvu johtuu tuotannon arvon nopeammasta kasvusta kuin kustannusten kasvusta, mikä johti korkeampaan kokonaistuloon tilaa kohden. ja maataloustyöntekijöiden määrän vähenemiseen.

FEO toteaa myös, että lähes kaikissa viljelymuodoissa tulot kasvoivat vuoteen 2020 verrattuna (keskimäärin 13.6 %) sikoja ja siipikarjaa lukuun ottamatta. Hintojen laskusta ja kohonneista kustannuksista huolimatta sika- ja siipikarjatilojen tulot pysyivät kuitenkin korkeimmillaan (43,400 XNUMX euroa työntekijää kohden) muihin maataloussektoreihin verrattuna.

Mitä tulee tuloeroihin, suurimmat maataloustulot ovat edelleen EU:n luoteisosissa ja pienimmät itäosassa. Analyysi osoitti myös, että sukupuolten välinen kuilu on edelleen lähes kaikissa jäsenvaltioissa, aloilla ja maatilojen kokoissa, vaikka se pienenee ajan myötä. Lopuksi YMP:n toimeentulotuesta selvityksessä todettiin, että suorilla tuilla tuetaan suhteellisesti pienempiin kokoluokkiin kuuluvia tiloja.

Löydökset perustuvat EU:n noin 80,000 XNUMX edustavalta tilalta vuosittain kerättyihin tietoihin, jotka on visualisoitu FEO kojelauta maatalouselintarviketietoportaalissa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa