Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio hyväksyy 61.5 miljoonan euron Italian valtiontukiohjelman yksityisten työnantajien tukemiseksi Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 61.5 miljoonan euron Italian ohjelman yksityisten työnantajien tukemiseksi Venäjän sodassa Ukrainaa vastaan. Järjestelmä hyväksyttiin Väliaikainen kriisi- ja siirtymäkehys, jonka komissio hyväksyi 9 maaliskuuta 2023 valtiontukitoimenpiteistä talouden tukemiseksi Venäjän Ukrainaa vastaan ​​tekemän hyökkäyksen jälkeen. Uusi viitekehys muuttaa ja pidentää osittain Väliaikainen kriisikehys, hyväksytty 23 maaliskuuta 2022 jotta jäsenvaltiot voivat tukea taloutta nykyisen geopoliittisen kriisin yhteydessä, jo muutettuna 20 heinäkuu 2022 ja 28 lokakuu 2022.

Järjestelmän mukaan tuki myönnetään muodossa suorat tuet. Järjestelmän tarkoituksena on tukea yksityisiä työnantajia Italiassa vapauttamalla heidän sosiaaliturvamaksunsa erityisen epäedullisessa asemassa olevien työntekijöiden palkkaamisesta enintään 8000 1 euroon asti vuokrasopimusta kohti. Tukikelpoisten edunsaajien on palkattava työntekijöitä 2023-31 välisenä aikana muun muassa.

Komissio totesi, että Italian järjestelmä on väliaikaisessa kriisi- ja siirtymäkehyksessä asetettujen ehtojen mukainen. Erityisesti i) tuki ei ylitä 250,000 300,000 euroa yritystä kohti maatalousalalla, 2 31 euroa yritystä kohti kalastus- ja vesiviljelyalalla ja 2023 miljoonaa euroa yritystä kohden kaikilla muilla aloilla; ja ii) myönnetään viimeistään XNUMX päivänä joulukuuta XNUMX. Komissio katsoi, että Italian järjestelmä on välttämätön, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion taloudessa olevan vakavan häiriön poistamiseksi. SEUT-sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohta ja siinä asetetut ehdot Väliaikainen kriisi- ja siirtymäkehys. Tällä perusteella komissio hyväksyi tukitoimenpiteen EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Lisätietoja tilapäisestä kriisi- ja siirtymäkehyksestä ja muista toimista, joita komissio on toteuttanut Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käymän sodan taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi, löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio on saatavilla asianumerolla SA.108654 osoitteessa valtiontukirekisteri komissiolle kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa