Liity verkostomme!

Uncategorized

Italian viiden tähden epäjärjestyksessä perustajana on entinen pääministeri Conte

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Italian hallitseva 5-tähden liike liikautui tiistaina sen jälkeen, kun sen perustaja Beppe Grillo ilmoitti, että miehestä alkoi tulla seuraava johtaja, entinen pääministeri Giuseppe Conte (Kuvassa), ei ollut työssä, kirjoittaa Crispian Balmer, Reuters.

"Kontella ... ei ole poliittista näkemystä eikä johtamistaitoja. Hänellä ei ole kokemusta organisaatioista eikä kykyä innovointiin", Grillo kirjoitti blogissa, joka näytti varmasti tuomitsevan entisen pääministerin pyrkimykset elvyttää jakautunutta ryhmää.

Conte suostui ottamaan 5-tähden ohjat sen jälkeen, kun hänen koalitiohallituksensa hajosi helmikuussa, mutta sisäiset riidat ovat viivästyttäneet hänen suunnitelmiaan taistelevan puolueen elvyttämiseksi uudelleen.

Mainos

Yhä vihaisempi Conte asetti maanantaina vastuuvapauden myöntämisedellytyksensä sanomalla, että Grillon oli päätettävä, onko hän "antelias isä, joka antaa lapsensa kasvaa, tai kiusaava isä, joka estää lapsensa vapauttamisen".

24 tunnin sisällä Grillo löi takaisin sanoen, että Conte halusi kumota viiden tähden järjettömän, järjestelmän vastaisen luonteen.

"Emme voi antaa liikkeen, joka on syntynyt suoran ja osallistavan demokratian levittämiseksi, muuttumasta yhden miehen puolueeksi, jota ohjaa seitsemästoista vuosisadan laki", hän kirjoitti.

Mainos

Conte ei saanut välitöntä vastausta, joka oli vähän tunnettu asianajaja, jolla ei ollut puoluetta, kun hänet karkotettiin hämäryydestä tullakseen koalitiohallituksen päämieheksi vuonna 2018 saatujen vakuuttavien vaalien jälkeen.

Hän pysyi vastuulla, kun 5 tähden vaihtoivat koalitiokumppaneita seuraavana vuonna, ja hänestä tuli yksi Italian suosituimmista johtajista hänen luottamuksensa kasvaessa.

Monet 5 tähden parlamentaarikot olivat toivoneet, että tämä suosio auttaisi heidän omaa puoluettaan palaamaan kyselyihin.

Ryhmä kukisti kaikki kilpailijansa vuonna 2018, saamalla 32% äänistä, mutta sen jälkeen sen imagoa ovat heikentäneet poliittiset käännökset ja sisäinen riita, ja se on nyt äänestämässä noin 16%, mikä tekee siitä Italian neljänneksi suurimman puolueen.

Conte oli sanonut haluavansa antaa entiselle laitosten vastaiselle protestiliikkeelle perinteisemmän, maltillisen kasvon osana pyrkimyksiään muodostaa vakaa liitto vasemmiston vasemmiston demokraattisen puolueen kanssa. Lue lisää.

Grillo, suorapuheinen sarjakuva, oli huolestunut siitä, että Conte halusi muuttaa ryhmänsä perinteiseksi puolueeksi, jonka asukkaat olivat liukkaita ja ammattimaisia ​​poliitikkoja.

Ilmastonmuutos

Suuri ilmastokonferenssi järjestetään Glasgow'ssa marraskuussa

Julkaistu

on

Johtajat 196 maasta kokoontuvat Glasgow'ssa marraskuussa suuren ilmastokokouksen vuoksi. Heitä pyydetään sopimaan toimista ilmastonmuutoksen ja sen vaikutusten rajoittamiseksi, kuten merenpinnan nousu ja äärimmäiset sääolot. Konferenssin alussa järjestettävään kolmen päivän maailmanjohtajien huippukokoukseen odotetaan yli 120 poliitikkoa ja valtionpäämiestä. Tapahtumalla, joka tunnetaan nimellä COP26, on neljä pääväitettä tai "tavoitetta", joista yksi kuuluu otsikkoon "työskentele yhdessä saavuttaaksesi" kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolai Barekov.

COP26: n neljännen tavoitteen ajatuksena on, että maailma voi nousta ilmastonmuutoksen haasteisiin vain toimimalla yhdessä.

Niinpä COP26 -kokouksessa johtajia kannustetaan viimeistelemään Pariisin sääntökirja (yksityiskohtaiset säännöt, jotka saavat Pariisin sopimuksen toimimaan) ja nopeuttamaan myös toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi hallitusten, yritysten ja kansalaisyhteiskunnan yhteistyön avulla.

Mainos

Yritykset ovat myös kiinnostuneita näkemään toimenpiteitä Glasgow'ssa. He haluavat selkeyttä siitä, että hallitukset pyrkivät voimakkaasti kohti nollapäästöjä maailmanlaajuisesti koko taloudessaan.

Ennen kuin tarkastellaan, mitä neljä EU-maata tekee saavuttaakseen neljännen COP26-tavoitteen, kannattaa ehkä kelata hetkeksi takaisin joulukuuhun 2015, jolloin maailman johtajat kokoontuivat Pariisiin kartoittaakseen vision hiilettömästä tulevaisuudesta. Tuloksena oli Pariisin sopimus, historiallinen läpimurto kollektiivisessa vastauksessa ilmastonmuutokseen. Sopimuksessa asetettiin pitkän aikavälin tavoitteet ohjaamaan kaikkia kansakuntia: rajoittaa ilmaston lämpeneminen selvästi alle kahteen celsiusasteeseen ja pyrkiä pitämään lämpeneminen 2 asteessa; vahvistamaan sietokykyä ja parantamaan kykyä sopeutua ilmastovaikutuksiin ja suoria taloudellisia investointeja alhaisiin päästöihin ja ilmastonmuutoksen kestävään kehitykseen.

Näiden pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttamiseksi neuvottelijat asettivat aikataulun, jossa kunkin maan odotetaan toimittavan päivitetyt kansalliset suunnitelmat joka viides vuosi päästöjen rajoittamiseksi ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutumiseksi. Näitä suunnitelmia kutsutaan kansallisesti määritetyiksi maksuiksi tai NDC: ksi.

Mainos

Maat antoivat itselleen kolme vuotta sopiakseen sopimuksen täytäntöönpanosta.

Tällä verkkosivustolla on tarkasteltu tarkasti, mitä neljällä EU: n jäsenvaltiolla - Bulgarialla, Romanialla, Kreikalla ja Turkilla - on ja on tekemässä ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja erityisesti tavoitteen 4 tavoitteiden saavuttamiseksi.

Bulgarian ympäristö- ja vesiministeriön tiedottajan mukaan Bulgaria on "yliarvostettu" joidenkin kansallisten ilmastotavoitteiden osalta vuodelle 2016:

Otetaan esimerkiksi biopolttoaineiden osuus, joka viimeisimpien arvioiden mukaan vastaa noin 7.3% maan liikenteen energian kokonaiskulutuksesta. Väitetään, että Bulgaria on myös ylittänyt kansalliset tavoitteet uusiutuvien energialähteiden osuudesta energian kokonaisloppukulutuksessa.

Kuten useimmat maat, myös ilmaston lämpeneminen vaikuttaa siihen, ja ennusteiden mukaan kuukausilämpötilojen odotetaan nousevan 2.2 ° C 2050 -luvulla ja 4.4 ° C 2090 -luvulla.

Vaikka joillakin aloilla on edistytty jonkin verran, Maailmanpankin vuonna 2021 tekemän Bulgarian tutkimuksen mukaan paljon on vielä tehtävä.

Pankin Bulgarialle antamien suositusten joukossa on yksi tavoite 4. Se kehottaa Sophiaa "lisäämään yleisön, tiedelaitosten, naisten ja paikallisyhteisöjen osallistumista suunnitteluun ja johtamiseen, sukupuolinäkökohtien ja -menetelmien huomioon ottamiseen" tasa -arvoa ja lisätä kaupunkien sietokykyä. ”

Läheisessä Romaniassa on myös lujasti sitoutunut ilmastonmuutoksen torjuntaan ja vähähiiliseen kehitykseen.

EU: n sitova ilmasto- ja energialainsäädäntö vuodelle 2030 edellyttää Romanian ja muiden 26 jäsenvaltion hyväksyvän kansalliset energia- ja ilmastosuunnitelmat vuosiksi 2021--2030. Viime lokakuussa 2020 Euroopan komissio julkaisi arvioinnin jokaisesta kansallisesta energiateknologiasta.

Romanian viimeisen kansallisen ilmastosuunnitelman mukaan yli puolet (51%) romanialaisista odottaa kansallisten hallitusten puuttuvan ilmastonmuutokseen.

Komissio tuottaa 3 prosenttia EU-27: n kaikista kasvihuonekaasupäästöistä ja vähentää päästöjä nopeammin kuin EU: n keskiarvo vuosina 2005--2019, komissio sanoo.

Romaniassa on useita energiaintensiivisiä teollisuudenaloja, joten maan hiili-intensiteetti on paljon korkeampi kuin EU: n keskiarvo, mutta myös ”laskee nopeasti”.

Energiateollisuuden päästöt maassa laskivat 46% vuosina 2005--2019, mikä pienensi alan osuutta kokonaispäästöistä kahdeksan prosenttiyksikköä. Liikennealan päästöt kuitenkin kasvoivat 40% samana aikana, mikä kaksinkertaisti alan osuuden kokonaispäästöistä.

Romania luottaa edelleen suurelta osin fossiilisiin polttoaineisiin, mutta uusiutuvia energialähteitä sekä ydinvoimaa ja kaasua pidetään olennaisina siirtymäprosessissa. EU: n ponnistelujen jakamista koskevan lainsäädännön mukaan Romanian sallittiin lisätä päästöjään vuoteen 2020 asti, ja sen on vähennettävä näitä päästöjä 2% vuoteen 2005 mennessä vuoteen 2030 mennessä. osuus keskittyy pääasiassa tuulivoimaan, vesivoimaan, aurinkoon ja biomassasta peräisin oleviin polttoaineisiin.

Lähde Romanian EU -suurlähetystössä sanoi, että energiatehokkuustoimenpiteet keskittyvät lämmönhankintaan ja rakennusten vaippoihin sekä teollisuuden nykyaikaistamiseen.

Yksi EU: n maista, josta ilmastonmuutos vaikuttaa eniten, on Kreikka, joka on tänä kesänä nähnyt useita tuhoisia metsäpaloja, jotka ovat pilanneet elämää ja vaikuttaneet sen elintärkeään matkailukauppaan.

 Kuten useimmat EU -maat, Kreikka tukee hiilineutraalisuustavoitetta vuodelle 2050. Kreikan ilmastonmuutoksen hillitsemistavoitteet ovat suurelta osin EU: n tavoitteiden ja lainsäädännön muokkaamia. EU: n ponnistelujen jakamisen myötä Kreikan odotetaan vähentävän EU: n ulkopuolisten päästökauppajärjestelmien (päästökauppajärjestelmä) päästöjä 4% vuoteen 2020 mennessä ja 16% vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.

Osittain vastauksena maastopaloihin, jotka polttivat yli 1,000 neliökilometriä (385 neliökilometriä) metsää Evian saarella ja Etelä -Kreikan tulipaloihin, Kreikan hallitus on äskettäin perustanut uuden ministeriön ilmastonmuutoksen vaikutusten käsittelemiseksi ja nimittänyt entisen Euroopan Unionin komissaari Christos Stylianides ministerinä.

Stylianides, 63, toimi humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaarina vuosina 2014--2019. Hän sanoi: "Katastrofien ehkäisy ja niihin varautuminen ovat tehokkain aseemme."

Kreikka ja Romania ovat aktiivisimpia Euroopan unionin jäsenvaltioista Kaakkois -Euroopassa ilmastonmuutoskysymyksissä, kun taas Bulgaria yrittää edelleen saada kiinni suuresta osasta EU: ta, Euroopan unionin julkaiseman raportin mukaan Ulkosuhteiden neuvosto (ECFR). Suosituksissaan siitä, miten maat voivat lisätä arvoa Euroopan vihreän sopimuksen vaikutuksiin, ECFR sanoo, että jos Kreikka haluaa vakiinnuttaa itsensä vihreäksi mestariksi, sen pitäisi tehdä yhteistyötä "vähemmän kunnianhimoisten" Romanian ja Bulgarian kanssa. joitakin sen ilmastoon liittyviä haasteita. Raportin mukaan tämä voi saada Romanian ja Bulgarian omaksumaan parhaat vihreän siirtymiskäytännöt ja liittymään Kreikkaan ilmastoaloitteissa.

Toinen neljästä valokeilaamme asettamastamme maasta - Turkki - on myös kärsinyt pahoin ilmaston lämpenemisen seurauksista, ja tänä kesänä on tapahtunut useita tuhoisia tulvia ja tulipaloja. Turkin valtion ilmatieteen laitoksen (TSMS) mukaan äärimmäiset sääilmiöt ovat lisääntyneet vuodesta 1990 lähtien. Vuonna 2019 Turkissa sattui 935 äärimmäistä sääilmiötä, mikä on korkeinta viime muistissa ”, hän totesi.

Osittain suorana vastauksena Turkin hallitus on nyt ottanut käyttöön uusia toimenpiteitä ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseksi, mukaan lukien ilmastonmuutoksen torjuntaa koskeva julistus.

Tämä taas kohdistuu suoraan Skotlannissa järjestettävän COP4 -konferenssin tavoitteeseen 26, koska julistus on tulosta tiedemiesten ja valtiosta riippumattomien järjestöjen kanssa käydyistä keskusteluista ja niiden osallistumisesta Turkin hallituksen pyrkimyksiin käsitellä asiaa.

Julistus sisältää toimintasuunnitelman maailmanlaajuiseen ilmiöön sopeutumisstrategiasta, ympäristöystävällisten tuotantotapojen ja investointien tukemisesta sekä jätteiden kierrätyksestä.

Uusiutuvan energian osalta Ankara aikoo myös lisätä sähköntuotantoa näistä lähteistä tulevina vuosina ja perustaa ilmastonmuutostutkimuskeskuksen. Tämä on suunniteltu muotoilemaan asiaa koskevia politiikkoja ja tekemään tutkimuksia sekä ilmastonmuutosalusta, jossa ilmastonmuutosta koskevia tutkimuksia ja tietoja jaetaan - jälleen kerran COP26: n tavoitteen 4 mukaisesti.

Toisaalta Turkki ei ole vielä allekirjoittanut vuoden 2016 Pariisin sopimusta, mutta ensimmäinen rouva Emine Erdoğan on ollut ympäristösyiden puolestapuhuja.

Erdoğan sanoi, että meneillään oleva koronaviruspandemia on antanut iskun ilmastonmuutoksen torjunnalle ja että asiassa on nyt otettava useita tärkeitä askeleita siirtymisestä uusiutuviin energialähteisiin ja riippuvuuden vähentämisestä fossiilisista polttoaineista ja kaupunkien uudistamisesta.

Kehuessaan COP26: n neljättä tavoitetta hän on myös korostanut, että yksilöiden rooli on tärkeämpi.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen sanoo COP26 -tapahtumassa, että ”Eurooppa voi tehdä paljon ilmastonmuutoksen ja luonnonkriisin osalta”.

Puhuessaan 15. syyskuuta unionin tilassa puheessaan Euroopan parlamentin jäsenille hän sanoi: ”Ja se tukee muita. Olen ylpeä voidessani ilmoittaa tänään, että EU kaksinkertaistaa ulkoisen rahoituksensa biologiselle monimuotoisuudelle, erityisesti kaikkein haavoittuvimmille maille. Mutta Eurooppa ei voi tehdä sitä yksin. 

”COP26 Glasgow'ssa on totuuden hetki globaalille yhteisölle. Suuret taloudet - Yhdysvalloista Japaniin - ovat asettaneet tavoitteet ilmastoneutraalisuudelle vuonna 2050 tai pian sen jälkeen. Nämä on nyt tuettava konkreettisilla suunnitelmilla ajoissa Glasgow'n osalta. Koska nykyiset sitoumukset vuodelle 2030 eivät pidä ilmaston lämpenemistä 1.5 ° C: n ulottuvilla, jokainen maa on vastuussa. Presidentti Xin Kiinan asettamat tavoitteet ovat rohkaisevia. Vaadimme kuitenkin samaa johtajuutta määriteltäessä, miten Kiina pääsee sinne. Maailma olisi helpottunut, jos he näyttäisivät pystyvänsä saavuttamaan huippupäästöt vuosikymmenen puoliväliin mennessä - ja siirtymään pois hiilestä kotimaassa ja ulkomailla. ”

Hän lisäsi: ”Mutta vaikka jokaisella maalla on vastuu, suurilla talouksilla on erityinen velvollisuus vähiten kehittyneitä ja haavoittuvimpia maita kohtaan. Ilmastorahoitus on heille välttämätöntä - sekä hillitsemiseen että sopeutumiseen. Meksikossa ja Pariisissa maailma on sitoutunut antamaan 100 miljardia dollaria vuodessa vuoteen 2025 mennessä. Täytämme sitoumuksemme. Team Europe antaa 25 miljardia dollaria vuodessa. Toiset jättävät kuitenkin aukon kohti maailmanlaajuisen tavoitteen saavuttamista. ”

Presidentti jatkoi: ”Tämän aukon sulkeminen lisää menestymismahdollisuuksia Glasgow'ssa. Viestini tänään on, että Eurooppa on valmis tekemään enemmän. Ehdotamme nyt 4 miljardin euron lisärahoitusta ilmastorahoitukseen vuoteen 2027 asti. Odotamme kuitenkin myös Yhdysvaltojen ja kumppaneidemme tehostavan. Ilmastorahoituskuilun sulkeminen yhteen - Yhdysvallat ja EU - olisi vahva signaali maailmanlaajuiselle johtajuudelle ilmastossa. On aika toimittaa. ”

Joten, kun kaikki katseet ovat tiukasti kiinni Glasgow'ssa, joidenkin kysymys on, auttavatko Bulgaria, Romania, Kreikka ja Turkki muualle Eurooppaan, jotta he voivat ratkaista sen, mitä monet pitävät edelleen suurimpana uhkana ihmiskunnalle.

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja TV -juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja entinen varapuheenjohtaja Euroopan parlamentin ECR -ryhmässä.

Continue Reading

Uncategorized

Kolumbia: EU ja Kolumbia avaavat uuden luvun kahdenvälisten suhteiden vahvistamiseksi

Julkaistu

on

EU ja Kolumbia sopivat korkean edustajan Josep Borrellin allekirjoittamasta "yhteisymmärryspöytäkirjasta tehostetun poliittisen ja alakohtaisen vuoropuhelun ja yhteistyön ohjelmasta ensi vuosikymmenelle" (Kuvassa) ja Kolumbian varapresidentti ja ulkoministeri Marta Lucía Ramírez New Yorkissa Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Kolumbian tasavallan presidentin Iván Duque Márquezin läsnä ollessa.

Yhteisymmärryspöytäkirjassa korostetaan EU: n ja Kolumbian suhteiden merkitystä ja aikomusta viedä eteenpäin ja syventää ja vahvistaa pitkäaikaisia ​​suhteitamme.

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: ”Kolumbia on Euroopan unionin keskeinen liittolainen ja samanhenkinen kumppani kahdenvälisellä, alueellisella ja monenvälisellä tasolla. Tänään olemme sitoutuneet viemään suhdettamme eteenpäin: työskentelemään yhdessä maailmanlaajuisten haasteiden, kuten COVID-19-pandemian, ratkaisemiseksi. Tiiviimpi sitoutuminen on myös ratkaisevan tärkeää ilmastonmuutoksen ja ympäristön kannalta, ja sovimme kunnianhimoisesta ympäristöohjelmasta, joka on kirjattu vihreään sopimukseen ja Kolumbian omaan politiikkaan. ”

Mainos

Korkea edustaja/varapresidentti Josep Borrell sanoi: ”Olemme toinen virstanpylväs tiellä kohti yhä syvempiä ja laajempia EU: n suhteita Kolumbiaan. Tämän muistion avulla voimme paitsi vahvistaa kumppanuuttamme, vahvistaa edelleen yhteistyötä ulkopolitiikkaan liittyvissä asioissa, myös avaa mahdollisuuksia suhteidemme kunnianhimoiselle uudelle poliittiselle kehykselle. Vuoden 2016 rauhansopimuksen täytäntöönpano maailmanlaajuisen rauhan ja turvallisuuden edistäjänä on edelleen sitoutumisemme ydin. ”

Muistiossa määritellään viisi painopistettä EU: n ja Kolumbian suhteiden kehittämisen ohjaamiseksi:

  • Kolumbian hallituksen ja FARC: n välisen vuoden 2016 rauhansopimuksen onnistunut täytäntöönpano maailmanlaajuisen rauhan ja vakauden edistämiseksi;  
  • ympäristöä, ilmastonmuutosta, kestävyyttä ja biologista monimuotoisuutta koskeva kunnianhimoinen asialista;
  • talous- ja sosiaaliagenda, mukaan lukien digitaalinen toimintaohjelma, joka edistää kestävää ja osallistavaa kasvua sekä taloudellista, sosiaalista ja alueellista yhteenkuuluvuutta Euroopan unionissa ja Kolumbiassa; 
  • solidaarisuusohjelma, joka koskee Venezuelan pakolais- ja muuttoliikekriisiä ja sen vaikutuksia Kolumbiaan ja alueelle sekä kaikkia muuttoliikkeen näkökohtia; ja
  • monenvälinen toimintaohjelma ja yhteistyö maailmanlaajuisissa ja alueellisissa ulkopoliittisissa kysymyksissä monenvälisyyden ja sääntöihin perustuvan maailmanlaajuisen järjestyksen vahvistamiseksi.

Lisäksi muistiossa on 12 aluetta, joilla yhteistyötä voidaan lisätä ja/tai laajentaa edellä mainittujen painopisteiden mukaisesti.

Mainos

Tausta

EU: lla on läheiset ja pitkäaikaiset suhteet Kolumbiaan. Kolumbia on tärkeä kumppani monenvälisyyden, ilmastonmuutoksen ja muiden keskeisten tavoitteiden, kuten rauhan ja vakauden, parissa. EU: n tuki rauhanprosessille (vuoden 2016 rauhansopimuksen täytäntöönpano) on EU: n sitoutumisen ydin.

Suhteen virstanpylväitä ovat vuoden 2013 kauppasopimus; lyhyen aikavälin viisumivapaussopimus (2015) ja puitesopimus osallistumisesta EU: n johtamiin YTPP-operaatioihin (tulee voimaan vuonna 2020).

EU on Kolumbian kolmas kauppakumppani Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen, suurin suorien ulkomaisten investointien lähde ja tärkeä kehitysyhteistyökumppani.)

Lisätietoja

EU: n ja Kolumbian yhteisymmärryspöytäkirja

Continue Reading

Uncategorized

Saksalaiset autojätit lyövät vetoaan vetyautoihin

Julkaistu

on

By

BMW iX5 Hydrogen nähdään Münchenin autonäyttelyssä, IAA Mobility 2021 Münchenissä, Saksassa 8. syyskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Akkuteho voi olla tulevaisuuden autoteknologian edelläkävijä, mutta älä sulje pois vetyä, kirjoittaa Nick Carey, Christina Amann Berliinissä ja Christoph Steitz Frankfurtissa.

Tämä on joidenkin suurten autovalmistajien, mukaan lukien BMW, näkemys (BMWG.DE) ja Audi (VOWG_p.DE), jotka kehittävät vetypolttokennoisia henkilöautojen prototyyppejä akkuautojensa kanssa osana valmisteluja fossiilisten polttoaineiden luopumiseksi.

Mainos

He suojaavat panoksiaan ja laskevat, että poliittisten tuulien muutos voi siirtää tasapainon kohti vetyä teollisuudenalalla, jonka kehitti Teslan (TSLA.O) päätös viedä paristokäyttöinen tie autojen puhdistamiseen.

Maailmanlaajuinen autokeskus Saksa on terävässä keskittymässä. Se on jo panostaa miljardeja vetypolttoaineesta sellaisilla aloilla kuin teräs ja kemikaalit ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi, ja tiiviisti taistellut vaalit tässä kuussa voivat nähdä Vihreät pääsevät koalitiohallitukseen ja kehittää tekniikkaa edelleen.

BMW on vedyn suurin kannattaja Saksan autonvalmistajien joukossa, ja se suunnittelee polkua massamarkkinamalliin noin vuonna 2030. Yhtiö suhtautuu myös vetopolitiikan muuttamiseen Euroopassa ja Kiinassa, maailman suurimmilla automarkkinoilla.

Mainos

Münchenissä toimiva premium-pelaaja on kehittänyt X5-katumaasturiinsa perustuvan vedyn prototyyppiauton hankkeessa, jota Saksan hallitus on jo osittain rahoittanut.

Jürgen Guldner, BMW: n varapresidentti, joka johtaa vetypolttokennoauto-ohjelmaa, kertoi Reutersille, että autonvalmistaja rakentaa lähes 100 auton testikannan vuonna 2022.

"Olipa tämä (tekniikka) politiikan tai kysynnän ohjaama, olemme valmiita tuotteen kanssa", hän sanoi ja lisäsi, että hänen tiiminsä työskentelee jo kehittääkseen seuraavan sukupolven ajoneuvoja.

"Olemme pääsyn partaalla ja olemme todella vakuuttuneita siitä, että näemme läpimurron tällä vuosikymmenellä", hän sanoi.

VW: n premium -Audi -brändi kertoi Reutersille, että se oli koonnut yli 100 mekaanikon ja insinöörin ryhmän, joka tutki vetypolttokennoja koko Volkswagen -ryhmän puolesta, ja oli rakentanut muutamia prototyyppisiä autoja.

Maailman suurimmat kuorma -autonvalmistajat, kuten Daimler AG, pitävät vetyä varmana panoksena (DAIGn.DE) yksikkö Daimler Truck, Volvo Trucks (VOLVb.ST) ja Hyundai (005380.KS), koska akut ovat liian raskaita pitkän matkan hyötyajoneuvoille.

Silti polttokennotekniikka - jossa vety kulkee katalysaattorin läpi ja tuottaa sähköä - on toistaiseksi liian kallista massamarkkinoiden kuluttaja -autoille. Kennot ovat monimutkaisia ​​ja sisältävät kalliita materiaaleja, ja vaikka tankkaus on nopeampaa kuin akun lataaminen, infrastruktuuri on niukempaa.

Se, että vety on niin kaukana kilpailusta kohtuuhintaisille markkinoille, tarkoittaa myös sitä, että jotkut tekniikan mestareista, kuten Saksan vihreät, suosivat akkukäyttöisten henkilöautojen priorisointia, koska he pitävät niitä nopeimpana tapana saavuttaa päätavoitteensa hiilestä poistaminen kuljetus.

Vihreät kuitenkin tukevat vetypolttoaineen käyttöä aluksissa ja lentokoneissa ja haluavat investoida voimakkaasti "vihreään" veteen, joka on tuotettu yksinomaan uusiutuvista lähteistä.

"Vetyllä on erittäin tärkeä rooli kuljetusalalla", sanoi puolueen liikennepolitiikan tiedottaja Bundestagissa Stefan Gelbhaar.

Politiikka voi kuitenkin olla arvaamatonta-diesel muuttui pyhimyksestä syntiseksi Volkswagenin vuonna 2015 julkistaman Dieselgate-päästöhuijausskandaalin seurauksena. Jotkut autonvalmistajat pitävät vetyteknologiaa vakuutuksena, kun EU tavoittelee fossiilisia polttoaineita käyttävien autojen tehokasta kieltoa vuodesta 2035 .

Viime vuonna Daimler sanoi lopettavansa vetypolttokennomaastoauton Mercedes-Benz GLC F-CELL tuotannon, mutta yrityksen suunnitelmiin perehtynyt lähde sanoi, että hanke voidaan helposti elvyttää, jos Euroopan komissio tai Saksan hallitus vihreillä osallistuminen päättää edistää vetyautoja.

"Keskitymme ensin (akku) sähköön, mutta olemme läheisessä yhteistyössä kuorma -autokavereidemme kanssa", sanoi Daimlerin tuotantojohtaja Jörg Burzer, kun häneltä kysyttiin tästä lähestymistavasta.

"Tekniikka on aina saatavilla."

Vuosien ajan japanilaiset autonvalmistajat Toyota (7203.T), Nissan (7201.T) ja Honda (7267.T), ja Etelä-Korean Hyundai, olivat yksin kehittäneet ja työntäneet vetypolttokennoautoja, mutta nyt heillä on yhtiö.

Kiina laajentaa vetypolttoaineinfrastruktuuriaan useat autonvalmistajat työskentelevät nyt polttokennoautojen parissa, mukaan lukien Great Wall Motor (601633.SS), joka suunnittelee vetyvetoisten katumaasturien kehittämistä.

EU haluaa rakentaa lisää vedyn tankkausasemia hyötyajoneuvoille. Fitch Solutions -autoanalyytikko Joshua Cobb sanoi, että blokki aikoo työntää vetykäyttöisiä henkilöautoja vasta kahden tai kolmen vuoden kuluttua, koska se vielä selvitti, kuinka maksaa akku-sähköauton työntövoimastaan ​​ja kuinka saada tarpeeksi "vihreää" uusiutuvista lähteistä peräisin oleva vety.

Mutta hän lisäsi: "Ei ole rajojen ulkopuolella ajatella, jos (saksalaiset) vihreät nousisivat valtaan, he voisivat nopeuttaa pyrkimystä hyväksyä asetuksia, jotka suosivat vetypolttokennoautoja."

BMW: n Guldner myönsi, että vetyteknologia oli liian kallista ollakseen kannattavaa kuluttajamarkkinoille nykyään, mutta sanoi, että kustannukset laskevat, kun kuljetusyritykset investoivat teknologiaan polttokennoautojen saattamiseksi markkinoille laajamittaisesti.

Esittääkseen BMW: n vety -X5 -prototyypin Guldner otti Reutersin pyörimään 180 km (112 mailia) tunnissa autobahnilla autonvalmistajan Münchenin pääkonttorin lähellä ja antoi muutamassa minuutissa sille tarpeeksi polttoainetta 500 km: n ajamiseen vetykaasupumpulla Huoltoasema yhteensä.

Guldner sanoi, että BMW näki vetypolttokennoautot "täydentävänä" tulevaa akkukäyttöistä sähkömallivalikoimaansa, joka tarjoaa vaihtoehdon asiakkaille, jotka eivät voi ladata kotona, haluavat matkustaa kauas ja tankata nopeasti. Vety X5: n moottori on sama kuin BMW: n täysin sähköinen iX.

"Kun tulevaisuus on päästötöntä, uskomme, että kaksi vastausta on parempi kuin yksi", hän lisäsi.

Kuitenkin Fitch Solutionsin Cobb sanoi, että kestää vielä vuosia, ennen kuin eurooppalainen poliittinen tuki vetyä käyttäville autoille johtaa merkittävään myyntiin.

Autokonsultointi LMC ennustaa, että erilaiset vedyn käyttötarkoitukset - hyötyajoneuvoissa, ilmailussa ja energian varastoinnissa - kannustaisivat sen käyttöönottoa henkilöautoissa, mutta pidemmällä aikavälillä.

"Emme vain saavu sinne pian", sanoi LMC: n voimansiirtoanalyytikko Sam Adham. LMC: n arvioiden mukaan vuonna 2030 vetypolttokennomallit muodostavat vain 0.1% Euroopan myynnistä, ja myynti nousee vasta vuoden 2035 jälkeen.

Teknologian näkymistä maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa ja jopa autoryhmissä on edelleen erimielisyyksiä.

VW: n Audi-yksikkö saattaa esimerkiksi tutkia polttokennoja, mutta Volkswagen-konsernin toimitusjohtaja Herbert Diess on haukkunut vetyä käyttävistä autoista.

"Vetyauto ei ole osoittautunut ratkaisuksi ilmastonmuutokseen", hän sanoi twiitissään tänä vuonna. "Hämärät keskustelut ovat ajanhukkaa."

Toyotan Euroopan pääjohtaja Stephan Herbst on eri mieltä.

Puhuessaan roolissaan Hydrogen Council -liiketoimintaryhmän jäsenenä, joka ennustaa, että vety tulee käyttämään yli 400 miljoonaa autoa vuoteen 2050 mennessä, Herbst sanoi olevansa vakuuttunut siitä, että nyt hallitukset ovat asettaneet kunnianhimoiset hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet ja että ne työntävät vetyä akun rinnalle. sähköautot.

"Uskomme vahvasti, että tämä ei ole kysymys kummastakaan tai", hän lisäsi. "Tarvitsemme molempia tekniikoita."

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa