Liity verkostomme!

Politiikka

Viikko eteenpäin: Tyynenmeren eteläosasta New Yorkiin, New Yorkiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Toimittajat valittivat, että lehdistötilaisuuksia ja tiedotustilaisuuksia oli runsaasti yhdeksi päiväksi viime viikolla - sattumalta samaan aikaan, kun he kokoontuvat TGV: hen ja palaavat Brysseliin Strasbourgin täysistunnosta. Tämä liittyi komission puheenjohtajan von der Leyenin puheeseen EU: n tilasta Euroopan parlamentille edellisenä päivänä (15. syyskuuta). 

Ensi viikko lupaa olla rauhallisempi asia, kun parlamentin jäsenet lähtevät lähetystöihin tai vaalipiireihinsä, ja korkean edustajan, Euroopan komission ja neuvoston puheenjohtajat tulevat New Yorkiin YK: n yleiskokoukseen. Ajoitus tulee länsimaiksi - Yhdysvaltojen, Naton ja EU: n suhteet ovat sekasorron tilassa.

Nopea irtautuminen Afganistanista ja Australian viime viikon päätös kumota Ranskan kanssa tehty sopimus sukellusveneistä ilman ennakkoilmoitusta Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa tehdyn sopimuksen hyväksi merkitsevät jännitteiden kiristymistä, ja Ranska on jopa ottanut ylimääräiset suurlähettiläät takaisin. Australiasta ja Yhdysvalloista sekä peruutti gaalan Virginia Capesin taistelun 1781 kunniaksi, kun Ranskan laivasto auttoi Yhdysvaltoja antamaan ratkaisevan iskun Ison -Britannian kuninkaalliselle laivastolle. Niin paljon Macronin/Bidenin bromanceista Cornwallin G7 -kokouksessa.

Mainos

Toisten väärennettyjen Venäjän vaalien tulokset julkistetaan tällä viikolla, mutta kaikki katseet kohdistuvat ensi viikonlopun Saksan vaaleihin (26. syyskuuta). Angela Merkel eroaa vihdoin Saksan liittokanslerin 16 vuoden jälkeen; jotkut ovat hyvin kriittisiä hänen hallituskautensa suhteen, mutta useimmille - myös suurelle osalle Saksan väestöstä - hän on vakuuttavasti vankka hahmo, joka piti päänsä, kun muu maailma menetti vallansa. 

Deutsche Wellen hyvät ihmiset kääntyivät ystävällisesti englanninkielisen tulkinnan puoleen yhdestä 90 minuutin keskustelusta pääkansleriehdokkaiden: Laschetin (EPP), Scholzin (S&D) ja Baerbockin (vihreä) välillä. Kun otetaan huomioon Saksan merkitys muulle EU: lle, annoin keskustelulle täydet 15 minuuttia ennen kuin päätin, etten kestä enää. Vaikka Scholz näyttää pärjäävän hyvin äänestyksissä, näyttää siltä, ​​että tarvitaan jonkinlaista liittoutumaa, joten hanki ”Maailman lippujen” atlasi ja aloita etsiminen kauas Jamaikasta, Keniasta, Senegalista - jotta tiedät mistä kaikki höpisevät. 

Provisio

Mainos

Kauppaa käsittelevä varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis ilmoittaa keskiviikkona (22. syyskuuta) uudesta yleisestä sopimuksesta kehitysmaiden etuuskohteluista.

On odotettavissa, että Borrell ilmoittaa loputtomalta näyttävistä kokouksista huolimatta myös EU: n strategisesta lähestymistavasta, jolla tuetaan entisten taistelijoiden aseriisuntaa, demobilisaatiota ja sopeuttamista. 

neuvosto 

Energiasta ja liikenteestä (21. – 23. Syyskuuta), kuluttaja-asioista (23. syyskuuta) järjestetään epävirallisia neuvostoja ja tiistaina (21. syyskuuta) yleisten asioiden neuvosto, joka käsittelee 21. – 22. Lokakuuta kokoontuvan Eurooppa-neuvoston esityslistaluonnosta; EU: n COVID-19-koordinoinnin nykyinen tilanne; EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteet; luonnos työohjelmaksi vuodeksi 2022; ja Euroopan tulevaisuutta käsittelevä konferenssi.

Eduskunta

Parlamentin puolesta kansalaisvapauksien valiokunnan valtuuskunta matkustaa Slovakiaan ja Bulgariaan tutkimaan tiedotusvälineiden vapauden ja toimittajien suojelun sekä oikeusvaltion periaatteiden kehitystä. Bratislavassa Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan tapaavan kansalaisyhteiskunnan edustajia ja hallituksen virkamiehiä. Mepit tapaavat myös murhatun toimittajan Jan Kuciakin ja hänen kumppaninsa Martina Kusnirovan perheen sekä toimittajien ryhmän. Sofiassa parlamentin jäsenet tapaavat toimittajien ryhmän. Molemmat vierailut päätetään lehdistötilaisuudessa (Bratislava - 21. syyskuuta, Sofia - 23. syyskuuta).

Ulkoasiainvaliokunta vierailee Tanskassa, Grönlannissa ja Islannissa keskustelemaan arktisen politiikan eri näkökohdista muun muassa ministerien ja kansanedustajien sekä EU: n rahoittamien hankkeiden parissa työskentelevien tutkijoiden kanssa.

Eläinkuljetuksia kuljetuksessa käsittelevä tutkintavaliokunta (ANIT) matkustaa Bulgariaan nähdäkseen omakohtaisesti suurimmat vaikeudet, joita EU-maat kohtaavat nykyisten eläinten hyvinvointia koskevien sääntöjen täytäntöönpanossa, myös eläinten viennissä EU: n ulkopuolisiin maihin. He tapaavat maatalousministerin, joitakin Bulgarian eläinlääkintäasiantuntijoita ja vierailevat Bulgarian ja Turkin rajalla.

Politiikka

Viikko edessä: Puola näyttää suurelta ennen EUCO -huippukokousta

Julkaistu

on

Eurooppa -neuvosto kokoontuu syksyn huippukokoukseen 21. ja 22. lokakuuta. Hallitusten päämiehet keskustelevat COVID-19: stä, arvioivat eurooppalaista ja laajempaa kansainvälistä tilannetta, digitaalista muutosta ja edistymistä keskeisissä lainsäädäntöehdotuksissa (digitaalipalvelulaki ja digitaalimarkkinalaki), miten käsitellä energian hintojen nousua, siirtymistä ja ulkosuhteet. Puolan tilanne ja EU -oikeuden ensisijaisuus ovat kuitenkin uhkaavia.

Euroopan komissio on ilmoittanut vastaavansa nopeasti Puolan laittomasti perustetun perustuslakituomioistuimen päätökseen. Euroopan parlamentti on jälleen istunnossa ja parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan oikeusvaltiokriisistä ja äskettäisestä päätöksestä EU: n oikeuden ensisijaisuudesta Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa.

EUCO on todennäköisesti myös ärtynyt Janez Janšan viimeisimmän Twitter -tiraatin vuoksi, jossa hän twiittasi salaliittoteorian Euroopan parlamentin jäsenten yhteyksistä George Sorosiin. Pakkomielle Sorosiin on jotain, jonka hän jakaa näkyvästi Viktor Orbanin ja Donald Trumpin kanssa. Twiitit oli suunnattu Sloveniassa vierailevalle Euroopan parlamentin jäsenten valtuuskunnalle. Alankomaiden pääministeri Mark Rutte vastasi: ”Janez Janšan mauton twiitti Euroopan parlamentin jäsenistä. Tuomitsen sen mahdollisimman voimakkaasti. Hallitus välitti juuri saman tunteen Slovenian Haagin -suurlähettiläälle. ”

Mainos

Janša ei pelännyt jatkaa kaivamista. Viitaten rikostoimittajaan Peter de Vriesiin, joka äskettäin murhattiin Amsterdamissa, hän twiittasi takaisin, että ”No, Mark, @MinPres, älä tuhlaa aikaa lähettiläiden ja mediavapauden kanssa Sloveniassa. Suojaa yhdessä @SophieintVeldin kanssa toimittajiasi tapamasta kaduilla. " 

Euroopan komissio käynnistää uudelleen neuvottelunsa julkisen talouden kehyksestä. Alun perin lanseerattu vuoden 2020 alussa se keskeytettiin Covid-19-taudin vuoksi. Pakolauslauseke otettiin käyttöön kriisin aikana tarvittavan tuen saamiseksi pandemian pahimmassa vaiheessa.

Mainos

Eräässä äskettäin artikkeli Der Spiegel Klaus Regling, Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja, vastasi kysymykseen, menettäisikö EU uskottavuutensa, jos vakaussääntöjä kevennettäisiin edelleen, ja hän vastasi: "Voit myös menettää uskottavuutesi noudattamalla sääntöjä, joista on tullut taloudellisesti järjetöntä."

On selvää, että EU tarvitsee lisää julkisia investointeja vihreän siirtymän rahoittamiseksi. Sen sijaan, että ottaisimme dogmaattisen lähestymistavan tai heittäisimme säännöt ulos ikkunasta, komissio ja jäsenvaltiot valitsevat todennäköisemmin keskitien, joilla ne pyrkivät edelleen saavuttamaan 3 prosentin alijäämän ja 60 prosentin velan suhteessa BKT: hen, mutta ottavat enemmän vivahteellinen lähestymistapa näiden tavoitteiden vauhtiin ja polkuun. 

Täysistunto

Puolan oikeusvaltiokriisin lisäksi Euroopan parlamentti keskustelee myös Pandora-papereista ja niiden vaikutuksista rahanpesun, veropetosten ja veronkierron torjumiseen. YK: n ilmastonmuutoskonferenssi Glasgow'ssa (COP26) ja Farm to Fork -strategia kestävämpää ruokaa varten muun muassa. Selvitämme myös tämän vuoden Saharov -palkinnon voittajan.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Tulossa: Oikeusvaltio Puolassa, ilmasto, ruokastrategia

Julkaistu

on

Mepit käsittelevät Puolan oikeusvaltioperiaatteeseen liittyviä huolenaiheita ja äänestävät ilmastopäätöksestä ennen COP26-konferenssia 18. – 21. Lokakuuta pidettävässä täysistunnossa. EU-asiat.

Oikeusvaltio Puolassa

Tiistaina (19. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan perustuslakituomioistuimen tuomiosta, joka haastaa Euroopan oikeuden ensisijaisuuden Puolan lakiin nähden Puolan pääministerin Mateusz Morawieckin ja Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa. Jäsenet äänestävät päätöslauselmasta torstaina. Keskiviikkona (20. lokakuuta) parlamentin jäsenet keskustelevat Puolan lähes täydellisestä aborttikiellosta, joka tuli voimaan tammikuussa 2021.

Mainos

YK: n ilmastonmuutoskonferenssi

Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan vaativan lisää kunnianhimoa maailmanlaajuisia päästövähennyksiä ennen COP26 YK: n ilmastonmuutoskonferenssia Glasgow'ssa marraskuussa. Keskustelu käydään keskiviikkona ja päätöslauselmaäänestys torstaina (21. lokakuuta).

Maatila-haarukka -strategia

Mainos

Tänään (18. lokakuuta) Euroopan parlamentin jäsenet toivottavat tervetulleeksi  Maatila-haarukka -strategia tavoitteena on tehdä eurooppalaisesta ruokajärjestelmästä oikeudenmukainen, terveellinen ja ympäristöystävällinen.

Pandora -paperit

Torstaina parlamentin jäsenet äänestävät päätöslauselmasta, jossa tuomitaan Pandoran paperitutkimuksen paljastama massiivinen veronkierto.

Saharov -palkinnon voittaja

Parlamentin puhemies David Sassoli ja poliittisten ryhmien johtajat päättävät keskiviikkona ajatuksenvapauden Saharov -palkinnon voittajasta vuonna 2021. Tämän vuoden finalistit ovat afganistanilaisia ​​naisia, bolivialainen poliitikko Jeanine Áñez ja venäläinen aktivisti Aleksei Navalny.

Covid-19-rokotteet

Mepit ilmoittavat toiveestaan ​​avoimemmasta rokotteiden kehittämisestä, ostamisesta ja jakelusta tulevaisuudessa päätöslauselmassa, joka äänestetään torstaina.

Myös täysistunnossa

  • Odotukset 21. – 22. Lokakuuta järjestettävälle EU: n huippukokoukselle aiheesta Covid-19, rokotukset, digitaalistrategia.
  • Suosituksia työntekijöiden suojelemiseksi asbestilta
  • Päivitettyjä liikennevakuutussääntöjä EU: n kansalaisten paremman suojelun ja yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi
  • Metaanipäästöt
  • EU: n ja Taiwanin suhteet
  • EU: n talousarviosta 2022

Seuraa täysistuntoa 

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Yhteinen laturi: parempi kuluttajille ja ympäristölle

Julkaistu

on

EU aikoo helpottaa kuluttajien elämää ja vähentää jätettä tekemällä USB-C: stä älypuhelimien ja muiden mobiililaitteiden yhteisen laturin, yhteiskunta.

Erilaisten USB -kaapeleiden käyttäminen älypuhelimien, tablettien tai kameroiden lataamiseen voi olla turhauttavaa. EU haluaa tehdä tästä menneisyyden, helpottaa elämää ja vähentää sitä e-jätettä. Keskustelimme parlamentin puheenjohtajan Anna Cavazzinin kanssa saadaksemme selville, mistä yhteisessä laturi -ehdotuksessa on kyse kuluttajansuojakomitea. Lue yhteenveto a Facebook-live-haastattelu alla.

Yhteinen laturiehdotus

Mainos

"Euroopan parlamentti on vaatinut 10 vuotta yhden standardin luomista, joten emme tarvitse enää paljon kaapeleita, vain yksi", sanoi Cavazzini. Euroopan komissio yritti saada yritykset mukaan vapaaehtoisiin sopimuksiin, jotka osittain toimivat. Kaikki yritykset eivät kuitenkaan ole suostuneet, ja siksi komissio on vihdoin ehdottanut lainsäädäntöä yhdelle yhteiselle latausstandardille.

Mitä tämä tarkoittaa kuluttajille?

Ehdotus koostuu kahdesta osastaXNUMX: toinen on yhteinen standardi kaapeleille ja laitteille, mikä tarkoittaa, että ne voidaan vaihtaa tulevaisuudessa. Tämä on hyvä kuluttajille, koska he voivat ladata laitteitaan millä tahansa kaapelilla.

Mainos

Toinen osa koskee eriyttämistä. "Jos ostan uuden puhelimen, saan usein automaattisesti uuden kaapelin", Cavazzini sanoi. "Tulevaisuudessa puhelimia ja laitteita ei enää myydä automaattisesti kaapeleilla, mikä vähentää sähköjätettä." Tämä tarkoittaisi sitä, että kuluttajien olisi ostettava kaapeli erikseen. Mutta koska useimmilla ihmisillä on jo kaapelit, tästä ei pitäisi aiheutua suuria kustannuksia.

Milloin voimme odottaa yhteistä laturia EU: ssa?

Säännöt voisivat tulla voimaan aikaisintaan vuonna 2024. Cavazzini toivoo, että parlamentti lopettaa ehdotuksen käsittelyn ja saavuttaa sopimuksen ministerineuvoston kanssa, joka antaa lainsäädäntöä parlamentin kanssa vuoden 2022 loppuun mennessä. vuotta lain täytäntöönpanemiseksi.

Parlamentin ajatuksia

Vaikka ehdotuksen käsittely ei ole virallisesti aloitettu parlamentissa, jotkut parlamentin jäsenet ovat jo vaatineet kaikkien laitteiden sisällyttämistä. "Komission ehdotus sisältää paljon laitteita, mutta ei esimerkiksi sähköisiä lukijoita", Cavazzini sanoi. Muut parlamentin jäsenet sanovat, että lainsäädännön on oltava tulevaisuuden kestävä, esimerkiksi langattoman latauksen huomioon ottaminen.

Tukahduttaako tämä innovaation?

Euroopan parlamentin jäsenen mukaan teollisuus tuo usein esiin väitteen, jonka mukaan lainsäädäntö voisi haitata innovointia. "En näe sitä", hän sanoi. "Ehdotuksessa todetaan, että jos syntyy uusi standardi, joka on parempi kuin USB-C, voimme mukauttaa sääntöjä."

Kuinka paljon sähköistä jätettä vähennetään?

Arvioita on erilaisia, mutta yksi usein mainittu luku on noin 1000 tonnia vuodessa. ”Elektroniikkajäte on nopeimmin kasvava jätevirta EU: ssa. Jos todella haluamme panna täytäntöön vihreän sopimuksen ja hillitä resurssiemme käyttöä, meidän on vedettävä kaikki pysähdykset pois ”, Cavazzini sanoi.

Tausta

Vuosikymmenen parlamentin painostuksen jälkeen komissio esitti ehdotuksen yhteisestä laturista Syyskuussa 2021. Se tekisi USB-C: stä vakioportin kaikille älypuhelimille, tableteille, kameroille, kuulokkeille, kannettaville kaiuttimille ja kannettaville videopelikonsoleille.

Lue lisää 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa