Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Komissio suhtautuu myönteisesti poliittiseen yhteisymmärrykseen jätteiden viennin tiukemmasta valvonnasta 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on tyytyväinen Euroopan parlamentin ja neuvoston välillä 16. marraskuuta saavutettuun poliittiseen yhteisymmärrykseen jätteiden siirroista. Se varmistaa, että EU ottaa enemmän vastuuta jätteistään eikä vie ympäristöhaasteitaan kolmansiin maihin. Säännöt helpottavat myös jätteen käyttöä resurssina. Sopimus on panos tavoitteen saavuttamiseen Euroopan vihreä sopimus saastumisen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. 

Muovijätteen vienti EU:sta muihin kuin OECD-maihin kielletään. Yksittäiset maat voivat vastaanottaa tällaista jätettä viiden vuoden kuluttua uusien sääntöjen voimaantulosta vain, jos tiukat ympäristöehdot täyttyvät. Muovijätteen huiman kasvun maailmanlaajuisten ongelmien ja sen kestävän käsittelyn haasteiden valossa EU:n lainsäätäjät pyrkivät tällä toimenpiteellä ehkäisemään EU:ssa syntyvän muovijätteen aiheuttamaa ympäristön pilaantumista ja saastumista kolmansissa maissa. 

Muut kierrätettäväksi kelpaavat jätteet viedään EU:sta OECD:n ulkopuolisiin maihin vasta, kun ne varmistavat pystyvänsä käsittelemään ne kestävästi. Samalla se tulee olemaan helpompi kuljettaa jätettä kierrätettäväksi EU:n sisällä nykyaikaisten digitalisoitujen menetelmien ansiosta. Tulee myös olemaan tehokkaampi täytäntöönpano ja yhteistyö jätekaupan torjunnassa. 

Lisätietoja on lehdistötiedote

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa