Liity verkostomme!

Euroopan komissio

Euroopan komissio vaatii kiireellisiä toimia mikrobilääkeresistenssin suhteen

SHARE:

Julkaistu

on

Mikrobilääkeresistenssin (AMR) torjunta on komission ensisijainen tavoite ja olennainen osa monia Euroopan terveysunionin toimia. Edessä Euroopan antibioottitieto (EAAD), uudet tiedot julkaistu tänään mukaan Euroopan tautien ehkäisyn ja valvonnan (ECDC) osoittaa yleistä edistystä vuosina 2019–2022 kohti tavoitetta vähentää mikrobilääkkeiden käyttöä 20 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. 

Vaikka antibioottien pitkäaikainen kokonaiskäyttö laski kaikkialla EU:ssa/ETA:ssa vuosina 2019–2022, kulutus kasvoi jälleen vuonna 2022, kun monet eurooppalaiset palasivat COVID-19-pandemiaa edeltävään elämäntapaansa. A OECD:n tekemä tutkimus, Euroopan komissio varoittaa tästä AMR maksaa EU/ETA-maille noin 11.7 miljardia euroa vuodessa. Jos jokainen EU/ETA-maa investoisi vuosittain 3.40 euroa asukasta kohden ihmisten terveyteen ja elintarvikealaan liittyviin AMR-toimenpiteisiin, ne voisivat ehkäistä yli 10 600 kuolemantapausta, välttää yli 2.5 XNUMX uutta tartuntaa ja säästää yli XNUMX miljardia euroa terveydenhuoltojärjestelmiinsä joka vuosi. 

Terveydestä ja elintarviketurvallisuudesta vastaava komissaari Stella Kyriakides sanoi: "AMR:n torjunta on kansanterveyden prioriteetti ja taloudellinen välttämättömyys. Luvut ovat huolestuttavia ja osoittavat, että tarvitaan kiireellisiä ja kunnianhimoisia toimia. Meidän, jäsenvaltioiden, sidosryhmien ja kansalaisten on tehtävä yhteistyötä varmistaaksemme, että kaikki tarvittavat toimenpiteet toteutetaan sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi.  

AMR on myös keskeinen osa tarkistus lääkelainsäädännöstäEsitettiin viime keväänä neuvoston suosituksen mukaisesti EU:n toimien tehostamisesta AMR:n torjumiseksi yhden terveyden lähestymistavan mukaisesti. Esimerkiksi kesäkuussa 2023 EU:n terveysministerit hyväksyivät komission ehdotuksen toimet torjuakseen mikrobilääkeresistenssiä ja sopivat tavoitteesta vähentää mikrobilääkkeiden kulutusta ihmisillä 20 prosentilla ja puolittaa tuotantoeläimille ja vesiviljelylle käytettävien mikrobilääkkeiden kokonaismyynti EU:ssa vuoteen 2030 mennessä. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa