Liity verkostomme!

koulutus

Vuoden 2024 Erasmus+ -haku avataan vähintään 60 eurooppalaisen yliopistoliiton tavoittamiseksi vuoden 2024 puoliväliin mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

Komissio on viidennen Erasmus+ -ehdotuspyynnön käynnistäminen tukemaan järjestelmän jatkokäyttöä Euroopan yliopistojen aloite. Tavoitteena on saavuttaa tavoite Eurooppalainen yliopistostrategia laajentaa vähintään 60 eurooppalaiseen yliopistoliittoumaan, jotka yhdistävät yli 500 yliopistoa vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Hakuaika päättyy 6.

Tämä ehdotuspyyntö tukee korkeakoulujen välisen instituutioiden välisen yhteistyön syventämistä. Uudet liittoumat voivat hakea. Tälle vuodelle kaavailtu tärkeä uutuus on mahdollisuus perustaa eurooppalaisten yliopistojen käytäntöyhteisö tukemaan tiiviimpää yhteistyötä. Sen odotetaan laukaisevan vaikutusta liittoutumien tulosten ja hyvien käytäntöjen jakamiseen keskenään ja sen ulkopuolella.

European Way of Life Varapresidentti Margaritis Schinas sanoi: ”Eurooppalaisten ylikansallisten kampustensa ansiosta eurooppalaisten yliopistojen liittoutumat tekevät Euroopasta todellisuutta nuorille sukupolville. Ne edistävät vahvan eurooppalaisen yhteenkuuluvuuden tunteen kehittämistä ja tulevaisuuden taitojen kehittämistä sekä nuorille opiskelijoille että elinikäisille oppijoille täydentäen ja kouluttamalla. Heidän opiskelijansa voivat hyötyä kansainvälisestä, monitieteisestä ja kansalaismielisestä korkeakoulusta, jossa innovatiivinen opetus ja oppiminen voivat hankkia taitoja, joita he tarvitsevat vastatakseen aikamme haasteisiin ja tullakseen sitoutuneiksi kansalaisiksi. Se tarkoittaa myös, että he saavat yhteisen eurooppalaisen tutkinnon, joka tunnustetaan kaikkialla Euroopassa näiden tulevaisuuden taitojen symbolina.

Innovaatio-, tutkimus-, kulttuuri-, koulutus- ja nuorisoasioista vastaava komissaari Iliana Ivanova sanoi: ”Sitoutumisemme eurooppalaisiin yliopistoihin on vahvaa. Tämä 2024 Erasmus+ -haku auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme syventää korkeakouluyhteistyötä yli 500 yliopiston välillä vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Se tarjoaa mahdollisuuksia perustaa liittoutumia avoimien, vihreiden ja yhdistettyjen yliopistojen välisten kampusten kanssa, joissa liikkuvuus ja yhteistyökokemukset ovat olennainen osa jokaista korkeakouluohjelmaa. Ja jossa opiskelijat voivat työskennellä yli rajojen professorien, tutkijoiden, yritysten ja innovaattorien kanssa poikkitieteellisissä kansainvälisissä projekteissa.

Eurooppalaisten yliopistojen liittoutumat tukevat kansainvälistä yhteistyötä eri korkeakoulujen välillä eri puolilla Eurooppaa ja kattavat niiden kaikki tehtävät: koulutuksen, tutkimuksen, innovaation ja yhteiskunnan palvelemisen. Seuraamalla 2019, 2020, 2022 ja 2023 Erasmus+ -kutsujen yhteydessä 50 eurooppalaisen yliopistoliiton muodostaa nyt yli 430 korkeakoulua eri puolilta Eurooppaa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa