Liity verkostomme!

Erasmus +

Erasmus+: 159 hanketta valittu nykyaikaistamaan korkeakoulutusta maailmanlaajuisesti

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on valinnut 159 hanketta rahoitettaviksi Erasmus+ korkea-asteen koulutusvalmiuksien kehittäminen, joka tukee korkeakoulutuksen nykyaikaistamista ja laatua kolmansissa maissa maailmanlaajuisesti. Kaikki nämä hankkeet vastaavat yleistä tavoitetta tukea korkeakoulutuksen kansainvälistä yhteistyötä, parantaa koulutusjärjestelmiä sekä vahvistaa kasvua ja vaurautta maailmanlaajuisesti. 

Tänä vuonna valittujen hankkeiden kautta 2,500 130 korkeakoulutuksen sidosryhmää lähes 2023 EU-maasta ja eri puolilta maailmaa työskentelee yhdessä korkeakoulutuksen nykyaikaistamiseksi ja kansainvälistämiseksi. Vuoden 115.3 XNUMX miljoonan euron kokonaisbudjetti edistää esimerkiksi matematiikan ammattimaistumista Keski-Afrikassa; tasa-arvo- ja tasa-arvolainsäädäntöä koskevat yliopisto-opinnot haavoittuville ryhmille Latinalaisessa Amerikassa; kestävän sinisen talouden opetussuunnitelmat eteläisellä Välimerellä; ja kursseja Kaakkois-Aasian terveyskasvatuksen transformatiiviseen muutokseen. Muiden alueiden hankkeet keskittyvät Keski-Aasialaisten naisten yrittäjyystaitojen kehittämiseen, Länsi-Balkanin digitaaliseen koulutusvalmiuteen, Lähi-idän yliopistojen kansainvälisten suhteiden toimistojen kehittämiseen sekä Länsi-Afrikassa ruoka- ja ravintoresilience-opetussuunnitelmiin.

Tänä vuonna EU on myös osoittanut Ukrainalle 5 miljoonan euron lisätukea tukeakseen laajamittaista Erasmus+ -projektia yliopistoille, joilla vahvistetaan Ukrainan korkeakoulutuksen digitaalista ympäristöä. Nelivuotinen DigiUni-projekti kehittää Ukrainan yliopistoille tehokkaan digitaalisen alustan, joka hyödyttää erityisesti maasta pakenevia tai maan sisällä siirtymään joutuneita opiskelijoita. Se varmistaa koulutuksen jatkuvuuden Ukrainan korkeakouluihin ukrainan kielellä ja ukrainalaisen opetussuunnitelman mukaisesti ilmoittautuneille opiskelijoille. DigiPlatform tarjoaa erityisesti digitaalisen oppimismahdollisuuden verkko-opetustekniikoiden koulutuksen kehittämiseen ja oppimissisällön mukauttamiseen verkossa tai virtuaalisesti. Kiovan Taras Shevchenkon kansallisen yliopiston koordinoimaan hankkeeseen osallistuu korkeakouluja ja sidosryhmiä kuudesta EU:n jäsenvaltiosta (Belgia, Tšekki, Ranska, Saksa, Puola ja Espanja) sekä 15 muuta ukrainalaista kumppania, joista yhdeksän kansallista yliopistoa, Opetus- ja digitaaliministeriöt, korkeakoulujen laadunvarmistusvirasto sekä kolme IT-alaa ja opiskelijoita edustavaa järjestöä.

Osana ohjelman tukea Neighborhood East -alueelle 19 toisessa kapasiteetin kehittämishankkeessa on mukana ukrainalaisia ​​yliopistoja ja viranomaisia, joista osa tarkastelee yliopistojen roolia jälleenrakentamisessa sekä opetussuunnitelmauudistusehdotuksia, jotka keskittyvät rauhaan ja monenvälisyyteen. leikkauselementtejä opinnoissa tai osaamisen kehittämistä energiatehokkuudessa.

Avustussopimukset allekirjoitetaan marraskuuhun 2023 mennessä, jotta hankkeet voivat aloittaa toimintansa ennen vuoden loppua.

Tausta

36 vuotta sitten perustettu Erasmus+ on yksi symbolisimmista EU-ohjelmista, ja siihen on tähän mennessä osallistunut lähes 13 miljoonaa ihmistä. Sen arvioitu kokonaisbudjetti on 26.2 miljardia euroa, ja se keskittyy voimakkaasti sosiaaliseen osallisuuteen, vihreään ja digitaaliseen siirtymiseen sekä nuorten demokraattiseen elämään osallistumisen edistämiseen vuosina 2021–2027.

Mainos

Erasmus+ korkea-asteen koulutuksen valmiuksien kehittäminen on osa laajempaa toimenpidekokonaisuutta, jolla edistetään opiskelija- ja henkilöstövaihtoa ja tuetaan koulutusyhteistyötä Euroopan ja muun maailman välillä. Nämä kansainväliset toimet perustuvat instituutioiden ja sidosryhmien kumppanuuksiin toisaalta 27 EU:n ja kuuden assosioituneen maan sekä toisaalta maailman muilta alueilta (ei-assosioituneet kolmannet maat). Kuusi Erasmus+-ohjelmaan assosioitunutta maata ovat Islanti, Liechtenstein, Norja, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Türkiye.

Ne on suunniteltu hyödyttämään näitä kolmansia maita käyttämällä korkeakouluyhteistyötä kanavana vahvistaa Euroopan ja näiden maiden välisiä yhteyksiä maailmanlaajuisesti. Kumppanuudet kehittävät yhdessä uutta opetussisältöä ja -tekniikoita, kouluttavat henkilöstöä sekä parantavat yliopistojärjestelmien ja hallinnon laatua. Hankkeet voivat myös tasoittaa tietä uusille poliittisille lähestymistavoille ja uudistuksille – näissä hankkeissa on otettava kansalliset koulutusviranomaiset mukaan toimintaansa. Ne hyödyttävät paitsi itse koulutusalaa: ne kehittävät myös taitoja ja käytäntöjä talouden ja yhteiskunnan kannalta keskeisillä aloilla, kuten vihreässä valmistuksessa, energianhallinnassa, elintarviketieteessä, yrittäjyydessä ja monilla muilla.

Erasmus+:n kokonaisbudjetti on 613 miljoonaa euroa korkea-asteen koulutuksen valmiuksien kehittämiseen kaudella 2021–2027. Vuotuisia valintoja järjestetään vielä neljä, ja seuraava ehdotuspyyntö julkaistaan ​​marraskuussa 2023.

"Valmiuksien kehittäminen korkea-asteen koulutuksessa rajojemme ulkopuolella on erityisen tärkeä osa Erasmus+ -ohjelmaa. Me kaikki hyödymme tästä vaihdosta ja yhteistyöstä kumppaneidemme kanssa ympäri maailmaa. Olen jälleen erityisen iloinen siitä, että Erasmus+ voi vaikuttaa Ukrainan nuoriin. Ihmiset ja maan koulutusjärjestelmä. Haluamme rakentaa pitkän ja vahvan korkeakouluyhteistyön perinteemme Ukrainan kanssa investoimalla sen digitaaliseen tulevaisuuteen, ja olen vakuuttunut siitä, että DigiUni-projektilla on todellista vaikutusta ukrainalaisille opiskelijoille. Korkea-asteen koulutuksessa rajojemme ulkopuolella on erityisen tärkeä osa Erasmus+ -ohjelmaa. Me kaikki hyödymme tästä vaihdosta ja yhteistyöstä kumppaneidemme kanssa eri puolilla maailmaa. Ja olen jälleen erityisen iloinen, että Erasmus+ voi vaikuttaa Ukrainan nuoriin ja maan koulutukseen. Olemme innokkaita rakentamaan pitkää ja vahvaa korkeakouluyhteistyömme perinnettä Ukrainan kanssa investoimalla sen digitaaliseen tulevaisuuteen, ja olen vakuuttunut siitä, että DigiUni-projektilla on todellista vaikutusta ukrainalaisille opiskelijoille", sanoi Promotingin varapresidentti. eurooppalainen elämäntapamme Margaritis Schinas.

Lisätietoja

Lisätietoa tämän päivän tuloksista

Korkea-asteen koulutuksen valmiuksien kehittäminen

Vuonna 2022 valitut korkeakoulujen valmiuksien kehittämishankkeet

Ukrainan kansallinen Erasmus+ -toimisto

-

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa