Liity verkostomme!

Erasmus +

Erasmus+ 2023 -työohjelma: komissio lisää vuotuista budjettia 4.43 miljardiin euroon keskittyen ukrainalaisiin opiskelijoihin ja henkilöstöön

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on hyväksynyt tarkistuksen Erasmus+:n vuotuisesta työohjelmasta vuodelle 2023. Ohjelman tämän vuoden kokonaisbudjettia on tarkistettu ylöspäin 4.43 miljardiin euroon, mikä on korkein Erasmus+-ohjelman koskaan saavuttama vuotuinen rahoituskehys. Lisätty budjetti vahvistaa Erasmus + osallisuutta, aktiivista kansalaisuutta ja demokraattista osallistumista sekä vihreää ja digitaalista muutosta EU:ssa ja sen ulkopuolella koskevat painopisteet.

Tarkistettu työohjelma sisältää 100 miljoonan euron ennakkomaksun vuoden 2027 Erasmus+ -budjetista, jolla tuetaan hankkeita, jotka edistävät koulutustoimintaa ja helpottavat koulutusta. Ukrainan sotaa pakenevien ihmisten integrointi uusiin oppimisympäristöihinsä organisaatioita, oppijoita ja henkilöstöä tukeva toiminta Ukrainassa. Rahoitetut toimet voivat vaihdella kouluttajille tai opiskelijoille suunnatuista kielellisistä ja kulttuurisista integraatiokursseista ja kieltenoppimisvälineistä stipendeihin tai yleiseen taloudelliseen tukeen kaikilla Erasmus+ -aloilla opiskelijoille ja kouluttajille.

Erasmus+:n kansainvälistä ulottuvuutta vahvistetaan 31 miljoonan euron budjetin lisäyksellä, jolla vahvistetaan liikkuvuushankkeita ja korkeakoulutuksen valmiuksien kehittämistä kansainvälisten yhteistyöhankkeiden tueksi.

Avointen hankehakujen perusteella mikä tahansa koulutus-, nuoriso- ja urheilualalla toimiva julkinen tai yksityinen taho voi hakea rahoitusta Erasmus+ -ohjelman avulla. kansalliset toimistot joka sijaitsee kaikissa jäsenvaltioissa ja ohjelmaan assosioituneissa kolmansissa maissa, ja Euroopan koulutuksen ja kulttuurin toimeenpanovirasto. Seuraava ehdotuspyyntö, jossa keskitytään yhteistyökumppanuuksiin ja painopisteenä ovat ukrainalaiset opiskelijat, kouluttajat ja henkilökunta, avataan 22. maaliskuuta 2023. Yli 35 vuotta sitten perustettu Erasmus+ on yksi symbolisimmista EU-ohjelmista ja yli 13 milj. ihmiset ovat osallistuneet ohjelmaan tähän mennessä. Lisätietoja osoitteessa a lehdistötiedote.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa