Liity verkostomme!

Kulttuuri

Kulttuuri liikuttaa Eurooppaa: kansainvälinen, monipuolinen ja täällä jäädäkseen

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n suurin kulttuurin liikkuvuusohjelma avaa pian uudelleen kaksi hakua. sen käynnistämisen jälkeen; Vain kahdeksan kuukautta sitten Culture Moves Europe on tukenut jo yli 1,800 35,000 apurahan saajaa ja mahdollistanut yli XNUMX XNUMX päivää kulttuuri- ja taideprojektien toteuttamista Luova Eurooppa -maiden välillä.

Yli 4,500 XNUMX taiteilijaa ja kulttuurialan ammattilaista on ensimmäisen yksittäisen liikkuvuushaun aikana hakenut tukea Euroopan unionin viimeisimmästä ja merkittävimmästä taidealan aloitteesta.  

Yli 1,800 40 apurahan saajaa on valittu toteuttamaan hankkeitaan XNUMX osallistujamaassa, kun valitaan yksi Kulttuuri liikkuu Euroopassa keskeisistä tavoitteista (tutkiminen, luominen, oppiminen ja yhteydenpito).  
 
Mutta keitä ovat Culture Moves Europen apurahan saajat?  

Apurahan saajat ovat taiteilijoita ja kulttuurialan ammattilaisia, jotka toimivat vähintään yhdellä seuraavista aloista: arkkitehtuuri, kulttuuriperintö, muotoilu ja muotisuunnittelu, kirjallisuus, musiikki, esittävät taiteet ja kuvataide. Apurahan saajat asuvat myös Luova Eurooppa -maissa, joihin kuuluvat 27 EU-maata sekä 13 naapurimaata, kuten Armenia, Islanti, Tunisia ja Ukraina; Tästä huolimatta joukossamme on 71 eri kansallisuutta, mikä tekee tästä hankkeesta malliesimerkin kansainvälisestä taiteellisesta yhteistyöstä, joka edistää oppimista ja vaihtoa rajojen yli.  
 
Esimerkki tästä on tanskalainen musiikkiryhmä Efterklang, joka matkusti Pohjois-Makedoniaan tapaamaan paikallisia muusikoita ja tanssijoita sekä luomaan yhteistyökonsertin, joka pidettiin Makedominum Freedom Monument -monumentilla. Bändi kuvailee sitä seuraavasti: "Paljon enemmän kuin konsertti, se oli tapahtuma, maaginen kokoontuminen ja kaunis ilmaus yhteistyöstä luovuudesta." 
 
Toinen ilmaisu on portugalilainen taiteilija Susana André, joka matkusti 2,082 XNUMX km junalla päästäkseen kansainväliseen kumppaniinsa Carnica Instituteen, joka on BIEN Textile Art Biennaalin järjestäjä Sloveniassa. Ajatuksena oli saada inspiraatiota matkasta, joka yhdisti hänen asuinpaikan määränpäähän. Susana kuvailee junamatkaa ainutlaatuiseksi inspiraation lähteeksi; maisemasta ja auringosta tuli Susanan työn olennaisia ​​elementtejä. 

Susana André kuuluu niihin 52 %:iin apurahansaajista, jotka pyysivät lisärahoitusta liikkuvuutensa tukemiseksi. Pyynnöstä toimitettavat Culture Moves Europe -lisäykset ovat hankkeen erottuva piirre, ja ne sisältävät ylimääräistä taloudellista tukea henkilöille, jotka: päättävät olla matkustamatta lentokoneella (valitsevat vihreän liikkuvuuden); oleskella tai matkustaa EU:n merentakaisille maille ja alueille tai syrjäisimmille alueille; sinulla on alle 10-vuotiaita lapsia; tarvitset viisumin; tai elää vammaisena. Lisäykset ovat toimenpide, jolla varmistetaan oikeudenmukaisempi pääsy taiteelliseen liikkuvuuteen erilaisista taustoista ja olosuhteista vastaaville ihmisille. 

Toistaiseksi, kulttuuriperintö, muotoilu ja muotisuunnittelu, arkkitehtuuri ja kirjallisuus edustavat vain 19 prosenttia valittujen sovellusten kokonaisosuudesta; Esittävä taide, kuvataide ja musiikki edustavat suurinta osaa projekteista. Koska Culture Moves Europe haluaa tukea näitä aliedustettuja aloja, niin näitä aloja sekä Pohjois- ja Itä-Euroopasta tai sellaisista maista kuin Armeniasta, Georgiasta ja Tunisiasta kattavia hakemuksia kannustetaan. Tavoitteena on varmistaa entistä laajempi ja monipuolisempi kansainvälinen vaihto. 

Uudet puhelut aukeavat lokakuussa
 
Kahden onnistuneen haun jälkeen Culture Moves Europe avaa pian uusia mahdollisuuksia sekä yksilöiden liikkuvuuteen että asuinpaikkatoimintaan. Lokakuun 2. päivänä avattava Haku yksilölliseen liikkuvuuteen on suunnattu taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille (eri ikäryhmistä ja kaikentasoisista kokemuksesta), jotka haluavat kehittää kansainvälistä hanketta toisessa Luovan Euroopan maassa. Residenssihaku, joka avautuu 16. lokakuuta, on suunnattu juridisille henkilöille (esim. voittoa tavoittelemattomat järjestöt, kansalaisjärjestöt, julkisyhteisöt, säätiöt, yritykset ja yrittäjät), jotka haluavat toteuttaa residenssiprojektia kansainvälisille taiteilijoille ja ammattilaisille.  
 

Pyydä henkilökohtaista liikkuvuutta: 2 lokakuu 2023 

Soita residenssihosteihin: 16 lokakuu 2023 

Lisätietoja: ec.europa.eu/culture-moves-europe | linktr.ee/culturemoveseurope 

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa