Liity verkostomme!

Kulttuuri

Kolme uutta Euroopan kulttuuripääkaupunkia vuonna 2022

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Tammikuun 1. päivästä 2022 lähtien kolme Euroopan kaupunkia on omistanut Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelin yhden vuoden ajan: Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Liettua) ja Novi Sad (Serbia). Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelin omistaminen antaa kaupungeille mahdollisuuden parantaa imagoaan, nousta maailmankartalle, edistää kestävää matkailua ja ajatella kehitystään uudelleen kulttuurin avulla. Eurooppalaisen elämäntapamme edistäminen Varapresidentti Margaritis Schinas sanoi: "Pandemian aikana kulttuuri oli elintärkeää meillä yhteiskunnat. Se mahdollisti ideoiden leviämisen ja lähensi yhteisöjämme rajojen yli. Juuri tämä on Euroopan kulttuuripääkaupunki -aloitteen tavoite, joka tulee takaisin voimaan vuonna 2022 kolmen dynaamisen tittelin haltijan kanssa. Toivon, että Esch-sur-Alzette, Kaunas ja Novi Sad hyödyntävät kulttuurin täyden potentiaalin rikastuttaakseen elämänkokemustamme ja tuovan esiin monia myönteisiä vaikutuksia sosiaaliseen integraatioon, alueelliseen yhteenkuuluvuuteen ja talouskasvuun.

Innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisoasioista vastaava komissaari Mariya Gabriel sanoi: "Euroopan kulttuuripääkaupunki -aloite osoittaa kulttuurin merkityksen niiden arvojen edistämisessä, joille Euroopan unionimme rakentuu: monimuotoisuutta, solidaarisuutta, kunnioitusta, suvaitsevaisuutta ja avoimuutta. Menestyvä kulttuuripääkaupunki on pääkaupunki, joka on avoin maailmalle, mikä osoittaa unionimme halukkuuden edistää kulttuuria rauhan ja keskinäisen ymmärryksen edistäjänä maailmanlaajuisesti. Se on myös osallistava ja työkalu tavoittaa erityisesti nuorempi sukupolvi, jotta se voi tulla positiivisten muutosten toimijaksi kaupunkiemme jatkokehityksessä. Tämä on myös unionin Euroopan nuorisovuoden 2022 tavoite. Toivotan Novi Sadille, Kaunasille ja Eschille menestystä koko vuoden ajan ja sen jälkeenkin.”

Luxemburgin kaupungin jälkeen vuosina 1995 ja 2007 on nyt vuoro Esch-sur-Alzette, maan toiseksi suurin kaupunki, kruunata Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Kaunas on toinen Liettuan kaupunki, jolla on Euroopan kulttuuripääkaupunki -titteli Vilnan jälkeen vuonna 2009. Kaunasin modernistinen arkkitehtuuri sai tunnustuksen Euroopan kulttuuriperintötunnus, saa uutta huomiota ja isännöi monia kulttuuritapahtumia. Novi Sad on Serbian ensimmäinen Euroopan kulttuuripääkaupunki. Novi Sadin vuoden mittainen kulttuuriohjelma pyrkii edelleen yhdistämään kaupungin ja alueen kulttuuriyhteisöä ja asukkaita EU:hun ja vahvistamaan yhteyksiä muuhun Länsi-Balkanin alueeseen. Lisätietoja on saatavilla verkossa.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa