Liity verkostomme!

Kulttuuri

"Musiikin nimissä": Georgian vuosittainen taiteen, viinin ja harmonian juhla Tsinandalissa

SHARE:

Julkaistu

on

Georgian Tsinandali ei ehkä ole paikka, josta monet ovat kuulleet, mutta sillä on valtava historiallinen ja kulttuurinen arvo maalle, ja se toimii yhtenä sen tunnetuimmista taiteellisten, kirjallisten, musiikillisten ja viininvalmistuskykyjen keskuksista. Sijaitsee Kakheti-alueella, Georgian viininvalmistusalueen sydän, Tsinandalin kylän omisti prinssi Alexander Chavchavadze, 19th vuosisadan aristokraattinen runoilija, kirjainmies ja julkinen hyväntekijä, joka tunnetaan "georgialaisen romantiikan isänä", joka muutti perinnöllisen omaisuutensa oppimisen, taiteen, tieteen ja musiikin kulttuurikeskukseksi. Tsinandali Estate muutti tilansa todelliseksi kasvitieteelliseksi puutarhaksi, jota ympäröivät eräät Georgian vanhimmista ja parhaista viinitarhoista, ja Tsinandali Estate muutettiin alueen salonkiksi, joka isännöi valoja, kuten venäläisiä kirjailijoita Aleksandr Lumontovia ja Aleksandr Pushkinia sekä ranskalaista kirjailijaa Alexandrea. Dumas, kirjoittaa Michael Rossi.

Suurin osa 19th luvulla Tsinandalin kartano tunnettiin kirjallisen keskustelun, taiteellisen ilmaisun ja viininviljelyn kulttuurikeidas, ja vuodesta 2007 lähtien Silkkitien ryhmäGeorgiassa sijaitseva yksityinen sijoitusorganisaatio on investoinut voimakkaasti Tsinandali Estaten entisöintiin tarkoituksenaan palauttaa se 19.th vuosisadalla taiteen ja kulttuurin jakamisen keskuksena. Konserni on markkinoinut Georgiaa aktiivisesti vähittäiskaupan, matkailun ja vieraanvaraisuuden sekä viihteen paikkana, ja vuosittainen Tsinandali-festivaali on yksi sen suosituimmista tapahtumista.

Nykyään tila on koti Tsinandali-festivaali, 10 päivän klassisen musiikin festivaali, joka kutsuu maailman tunnetuimpia esiintyjiä, kapellimestareita, säveltäjiä, musiikkitutkijoita ja taiteilijoita Kaukasuksesta, entisen Neuvostoliiton naapurimaista ja laajemmalta alueelta "tutkimaan musiikin maailmaa ja edistää musiikillista koulutustaan ​​ammatillisten seminaarien ja mestarikurssien avulla." Festivaali viettää parhaillaan viidettä peräkkäistä vuotta 30. syyskuuta ja 9. lokakuuta välisenä aikana, ja se on noussut sillaksi diplomaatti- ja kulttuurivaihtoon Kaukasuksen maiden ja laajemmin entisen Neuvostoliiton alueen välillä. Ensi vuonna 2024 Berliinin filharmonikot esiintyvät siellä osoittaen asemansa nousua ja näkyvyyttä musiikkiyhteisössä.

Vaikka festivaali toimii yksinomaan vuoropuhelun, rauhan ja yhteistyön edistämiseksi "musiikin nimissä", sen kansalaislähtöisyys on jyrkässä ristiriidassa poliittisen epävakauden taustalla joissakin entisen Neuvostoliiton osissa, kuten Ukrainassa ja Azerbaidžanissa. . Täydellinen esimerkki tästä sitoutumisesta osallisuuteen, festivaaleilla isännöi Pan-Caucasian Youth Orchestra, johon kuuluu yli kahdeksankymmentä nuorta muusikkoa Kaukasuksen alueelta ja jota johtaa musiikkijohtaja Gianandrea Noseda, joka on ollut Resident sen ensimmäisestä painoksesta syyskuussa 2019. Vuoden aikana orkesteri on tuonut nuoret muusikot Ukrainasta, Venäjältä, Georgiasta, Azerbaidžanista, Armeniasta, Turkista, Kazakstanista ja Turkmenistanista soittamaan klassisen musiikin kappaleita lähentäen ihmisiä musiikin ja kulttuuriyhteistyön kautta.

Yhtenä Silkkitie-ryhmän lippulaivahankkeista sekä festivaali että Tsinandalin kaupunki on korostettu huolellisesti Georgian historiallisena yhteydena tarulliseen Silkkitiehen, joka yhdisti sivilisaatioita idässä Kiinasta Bysantin valtakuntaan lännessä ja muualla. Keski-Aasia. Tämä Keski-Aasialainen yhteys ei heijastu ainoastaan ​​alueen taiteilijoiden, muusikoiden ja esiintyjien vuosittaiseen kokoonpanoon, vaan myös yhteen Silk Road Groupin pääyhteistyökumppaniin, Jerkin Tatishev, Singaporessa toimivan yhtiön puheenjohtaja Kusto Group, joka oli yksi festivaalin perustajista ja on pitkään puolustanut tapahtumaa mahdollisuutena esitellä aluetta positiivisemmassa valossa koko maailmalle poliittisten uutisten lisäksi.

Kulttuuritapahtumat, kuten Tsinandali-festivaali, voivat toimia pehmeän vallan ja diplomatian työkaluina, sillä Georgiasta on nopeasti tulossa tärkeä matkailu-, liike- ja yrittäjyyskohde. Pelkästään oppimalla Georgian kotiviljelystä viininvalmistuksen sekä historiallisten oppimis- ja innovaatiokeskusten, kuten Tsinandali Estate, Georgia voi olla ylpeä siitä, että se tietää oman historiansa, kulttuurinsa, perinteensä ja saavutukset ovat tyyliltään samanlaisia ​​kuin Pohjois-Italian viinitarhoissa, salongissa. Pariisista ja Wienin musiikkikeskuksista.

Lisäksi festivaali tarjoaa osallistumista Georgian laajemmalle naapurille, mikä edistää länsieurooppalaisissa piireissä ylistettyä yhteistyötä ja yhteistyötä, mutta myös kuullaan neuvostoajan monikulttuurisesta harmoniasta ja siitä, kuinka tämä monimuotoisuus voi edistää rauhaa alueilla. jotka ovat usein olleet ristiriidassa. Tämä on erityisen välttämätöntä Ukrainan ja Azerbaidžanin viimeaikaisten tapahtumien valossa, jotka molemmat syvensivät poliittista kahtiajakoa Moskovan ja Kiovan sekä Bakun ja Jerevanin hallitusten välillä, mutta ovat myös tunkeutuneet näennäisesti ei-poliittiseen toimintaan, kuten urheiluotteluihin, joissa pelaajat ovat joko kieltäytyneet osallistumasta. joukkueen jäsenten kanssa toiselta puolelta tai yksinkertaisesti kieltäytyä kilpailemasta kokonaan. Se, että festivaali on edelleen omistettu dialogin hengelle taiteen, musiikin ja yhteistyön kautta, heijastaa historian Silkkitien olemusta: kulttuurivaihdon kanava, ideoiden kommunikointi, makujen ja makujen harmonia ja kansojen yhdentymistä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa